Sala Polivalenta Pitesti beneficiaza de solutiile inovative Peikko

Sala Polivalenta Pitesti beneficiaza de solutiile inovative Peikko

Proiect din prefabricate intr-o tara dominata de constructiile monolite

Desi cele mai vechi urme ale asezarilor umane din zona orasului Pitesti dateaza din paleolitic, noua Sala Polivalenta este cu siguranta printre cele mai moderne.

Amplasata in Sudul Romaniei, o zona activa din punct de vedere seismic, noua sala de sport va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de spectatori.

“Aceasta investitie a fost conceputa pentru a gazdui evenimente sportive de handbal, volei, baschet, precum si concerte sau alte evenimente non-sportive”, mentioneaza Laurentiu Dumitrescu, Sales Manager Peikko Romania.

Datorita incarcarilor date de actiunea seismica a regiunii, solutia recomandata pentru constructia structurilor din beton este turnarea in situ. Pentru acest proiect, metoda de constructie aleasa a fost din elemente prefabricate din beton.

Am optat pentru o solutie cu prefabricate din beton, in principal datorita timpului limitat de executie care a fost impus pentru acest proiect”, a declarat Karoly Balint, seful departamentului de proiectare de la Plan 31. Potrivit acestuia, constructiile prefabricate din beton sunt o alternativa excelenta chiar si in zonele cu seismicitate ridicata.

Avand in vedere caracterul seismic al zonei, codurile moderne de proiectare impun proiectarea de structuri cu ductilitate ridicata. In acest fel, se permite dezvoltarea unor articulatii plastice care ajuta la disiparea energiei induse de seism. Avand in vedere ca structura salii de sport este proiectata folosind elemente prefabricate din beton, devine imperios necesar sa proiectam imbinarile, astfel incat sa nu interfereze cu zonele critice in care trebuie sa se dezvolte articulatiile plastice”, adauga Balint.

Livrare rapida a pieselor pentru o productie rapida

Producatorul de elemente prefabricate din beton Con-A Productions foloseste solutiile Peikko inca din 2009.

Colaborarea este ireprosabila, Peikko intelege bine nevoile noastre si cerintele pietei”, mentioneaza Lucian Topor, Director Con-A Productions.

Avand productia de elemente prefabricate in plina desfasurare, timpul de livrare pentru piesele de imbinare este extrem de scurt. Daca biroul de proiectare deseneaza un element prefabricat astazi, de cele mai multe ori suntem nevoiti sa le dam in lucru a doua zi. In general, pentru Peikko nu este prea mult timp la dispozitie sa produca si sa livreze piesele de care avem nevoie,” adauga Lucian.

Cea mai simpla solutie, dar si cea mai eficienta

Colaborarea dintre biroul de proiectare Plan 31 si Peikko dateaza de aproape 20 de ani, inca din 2002.

Primim de fiecare data informatiile si sprijinul de care avem nevoie. Implementarea solutiilor Peikko a fost mereu la indemana, instrumentul de calcul Peikko Designer este usor de utilizat, iar produsele au informatii tehnice complete”, afirma Balint. Colegii intreaba adesea despre experientele avute privind utilizarea solutiilor Peikko.

Nu ezit sa spun ca Peikko duce lucrurile la bun sfarsit. Dar, desigur, trebuie sa va ganditi in prealabil in ce zona vor fi conexiunile si despre conceptul de imbinare.”

Solutiile livrate de Peikko pentru acest proiect au fost Buloane de ancorare HPM®Saboti pentru stalpi HPKM® si Continuizare de armatura MODIX® .

Avand elemente prefabricate de mari dimensiuni, solutia de imbinare cu saboti si buloane de ancorare de la Peikko a fost cea mai simpla, dar si cea mai eficienta pentru acest proiect,” a declarat Balint.

Detalii proiect:

  • Capacitate: 5000 locuri si 6300 m²
  • Regim de inaltime: Subsol, Parter si Trei Etaje
  • Dezvoltator: Compania Nationala de Investitii – CNI
  • Antreprenor General: Con-A
  • Birou de Arhitectura: Trs Arhdesign
  • Prefabricator: Con-A Productions
  • Birou de Proiectare: Plan 31
  • Livrare: 2021
  • Finalizare proiect: 2022.
Categorii
Cofraj de perete
Cofraj de perete
Element de ancorare si fixare, dibluri
Element de ancorare si fixare, dibluri
Armatura, element de fixare pentru beton armat
Armatura, element de fixare pentru beton armat
Cofraj, schela
Cofraj, schela
Tehnologie de ancorare si fixare
Tehnologie de ancorare si fixare
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...