Turnul Observator Donauturm Viena a fost renovat cu materiale Murexin

In cadrul lucrarilor de renovare a pardoselilor s-au utilizat produse Murexin

Emblema Vienei, Turnul Observator Donauturm are o inaltime de 252 m si reprezinta cea mai inalta cladire a Austriei. Constructia a fost realizata in 1964, cu ocazia expozitiei dedicate gradinilor Vieneze. Pentru lucrarile recente de renovare a fost alocat un buget de 8,5 milioane de euro. Arhitectul Gregor Eichinger si-a dorit ca in urma lucrarilor de renovare – modernizare a cladirii de patrimoniu sa se pastreze stilul si eleganta anilor 60. In plus, in scopul informarii facile a vizitatorilor au fost instalate ecrane panoramice interactive, atat la interiorul turnului, cat si la exterior, la inaltimea de 155 m.

Turnul Observator Donauturm Viena a fost renovat cu materiale Murexin
Turnul Observator Donauturm Viena a fost renovat cu materiale Murexin

Ecranele panoramice furnizeaza informatii in opt limbi despre istoria turnului si despre atractiile turistice ale Vienei. In cadrul lucrarilor de renovare a pardoselilor s-au utilizat produse Murexin, montajul acestora fiind realizat de catre compania vieneza stone4you, cu o vasta experienta in domeniu.

Turnul Observator Donauturm Viena a fost renovat cu materiale Murexin
Turnul Observator Donauturm Viena a fost renovat cu materiale Murexin

In spatiul central, pe treptele scarilor si la pardoselile din restaurant si din cafenea, specialistii de la stone4you au instalat placi ceramice de format 1×1 m, marca Inalco. In foaier, pe holuri si in zona lifturilor au fost instalate placi din piatra de format 60×60 cm, marca Serpentinit.

Lukas Förstel, coordonatorul proiectului, din partea stone4you a impartasit cateva detalii despre provocarile proiectului: "S-a acordat o atentie deosebita pregatirii suportului, data fiind dimensiunea mare a placilor. Montajul placajelor a fost de asemenea complex deoarece fiind vorba de un turn, instalarea s-a facut preponderent pe suprafete cu muchii rotunjite, ceea ce a implicat multe etape de taiere a placilor.
Odata cu realizarea lucrarilor de renovare s-a pus accent si pe sporirea masurilor de securitate cu privire la protectia impotriva incendiului."

S-a inceput cu pregatirea suportului, respectiv s-a indepartat covorul vechi, s-a amorsat suportul cu amorsa Tiefengrund LF 1, s-a instalat un strat separator cu rol de decuplare – Entkoppelungsvlies. Stratul de decuplare s-a inglobat intr-un pat de adeziv C2TE - Klebemörtel Profiflex Maxi MB 25. Lipirea placilor ceramice de format 1×1 m s-a realizat cu adezivul rapid cu continut de Trass, de clasa C2FTS1 – Schnellflex Klebemörtel Trass SFK 85, iar chituirea rosturilor s-a facut cu chitul de rosturi Flexfuge Profi Flex FX 65. Pe zona parterului, dupa pregatirea suportului, respectiv a sapei de ciment s-au instalat placile Serpentinit de asemenea cu ajutorul adezivului SFK 85, iar rostuirea cu chitul FX 65.

Produse Murexin folosite

  • strat separator si de decuplare - Entkopplungsvlies
  • amorsa LF 1
  • adeziv Profiflex Maxi MB 25
  • adeziv cu Trass SFK 85
  • chit siliconic sanitar SIL 65
  • chit siliconic pentru piatra naturala SIL 50
  • adeziv special X-Bond MS-K88 Express.
Produse mentionate in articol
Etansanti si hidroizolatii Murexin
 
Etansanti Murexin

Banda elastica de etansare DB 70 la imbinari intre perete si pardoseala si intre pereti. Hidroizolatie universala PU 500, izolatie universala poliuretanica - bicomponenta, fara solventi, aplicabila la rece.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Amorse Murexin pentru placari ceramice
 
Amorse Murexin pentru placari ceramice

Amorsa LF 1 pentru sape autonivelante si hidroizolatii 1 KS si DF 2K, pe suporturi absorbante. Culoare albastra. Amorsa rapida D4, grund rapid, fara solventi, special pentru suporturi neabsorbante, pentru interior si exterior, pardoseli si pereti. La suporturile absorbante se foloseste diluat cu apa in proportie de 1:1. Dupa aplicare, se obtine o suprafata rugoasa. Amorsa D 7, grund special, gata preparat, culoare albastra, pentru amorsa pe sape incalzite, sape fluide pe baza de ciment sau ipsos, in special inainte de utilizarea adezivului de parchet LE 555. Timp de uscare 2-4 ore.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Mortare adezive Murexin pentru placari reci
 
Mortare adezive Murexin pentru placari reci

Mortar adeziv flexibil alb rapid SFK, clasa C2F S1, pentru lipire flexibila rapida la interior si exterior a placilor ceramice, din marmura si piatra naturala, in special a celor de dimensiuni mari, la pardoseli si pereti. Mortar adeziv flexibil Trass KTF 55, clasa C2T S1, pentru lipirea flexibila a placajelor de fatada din bratca, clinker marmura, piatra naturala etc. Mortar adeziv Profiflex KPF 35 imbunatatit, clasa C2TE, agreat in industria alimentara, rezistent la apa si inghet, pentru lipirea in spatii interioare si exterioare a placilor ceramice, a placilor cu absorbtie de apa sub 0,5% supuse la solicitari termice si statice ridicate. Mortar adeziv alb Profiflex KPF 31 alb, imbunatatit, clasa C2TE, agreat in industria alimentara, rezistent la apa si inghet, pentru lipirea in spatii interioare si exterioare a placilor din piatra naturala, a placilor de format mare, pentru lipiri placa peste placa, pentru lipirea placilor cu absorbtie de apa sub 0,5% supuse la solicitari termice si statice ridicate. Mortar adeziv flexibil alb KWF 61 de culoare alba, clasa C2TE S1, pentru lipire flexibila la interior si exterior a tuturor tipurilor de placaje, inclusiv piatra naturala - in grosime de 4-20 mm.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Solutie de chituire elastica pentru rosturi parchet Murexin Aqua AV 5 Adeziv de contact Murexin KK 990 Grund special pentru aderenta Murexin DX 9
 
Adezivi Murexin pentru parchet
3 produse

Adeziv de parchet X-Bond MS-K511 monocomponent, elastic, fara apa si solventi, tip STP, efect fonoizolant, cu spectru larg de utilizare la interior si exterior. Adeziv pentru parchet PU 566 poliuretanic, biocomponent, pentru lipirea tuturor tipurilor de parchet - lamelar, stratificat, parchet-dusumea, pavele din lemn, parchet exotic, pe suprafete absorbante si neabsorbante. Adeziv de parchet PU 1K 505 poliuretanic, superior, monocomponent, fara continut de solventi. Recomandat la interior, pentru lipirea parchetului mozaic, lamelar, a parchetului stratificat, precum si a dusumelelor din lemn masiv. Este potrivit si pentru pardoselile incalzite. Adeziv pentru parchet LE 555 pe baza de rasini sintetice cu continut de solventi cu aderenta si intarire rapida, pentru toate tipurile uzuale de parchet, pe sape de ciment, ipsos. Adeziv special X-Bond MS-K88 de inalta performanta, elastic, monocomponent, realizat dupa ultimul stadiu de cercetare-dezvoltare a tehnologiei MS. Utilizare universala, ca hidroizolatie si adeziv, pe suporturi absorbante sau netede-neabsorbante, la interior si exterior. Grund Special X-Bond MS-A58 fara continut de apa si solventi, pe baza de silan, recomandat pentru blocarea umiditatii remanente de pana la 6% in cazul sapelor de ciment si al betonului.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Chit
Chit
Adeziv pentru PVC, mocheta, linoleum si cauciuc
Adeziv pentru PVC, mocheta, linoleum si cauciuc
Adeziv pentru placari reci
Adeziv pentru placari reci
Amorsa, grund
Amorsa, grund
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...