Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov

Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov

Pompa de caldura, panouri solare si ventilatie rezidentiala pentru o locuinta eco-friendly

In contextul schimbarilor climatice actuale si al cresterii semnificative a preocuparilor pentru mediul inconjurator, alegerea unei solutii ecologice pentru incalzirea locuintei devine nu doar un gest de responsabilitate, ci si un avantaj economic pe termen lung. In acest articol, va prezentam un proiect de incalzire, care utilieaza exclusiv energie regenerabila, o casa unifamiliala ce integreaza echipamente de ultima generatie si se axeaza pe eficienta energetica si sustenabilitate.

Proprietarul este extrem de multumit de sistemul ecologic de la Hoval, implementat pentru casa sa de aproximativ 200 mp din Tunari, Ilfov. Chiar daca spatiul locuit este mai mare, costurile cu incalzirea si racirea sunt acum notabil mai reduse comparativ cu fosta sa locuinta, un apartament de 4 camere. In timp ce in trecut se bazase pe gaz si electricitate pentru incalzire, acum se bucura de beneficiile energiei regenerabile, demonstrand eficienta si sustenabilitatea alegerii facute.

Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov
Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov

Sistemul Green, o solutie integrata de incalzire si ventilatie, ofera numeroase avantaje:

Pompa de caldura Thermalia®: recunoscuta ca fiind cea mai eficienta de pe piata, aceasta extrage o cantitate impresionanta de energie termica, depasind performanta altor pompe de caldura.

Panouri solare ultramoderne UltraSol® 2: aceste colectoare sunt atat elegante, cat si eficiente. Cu o constructie subtire si usoara, sunt certificate KeyMark pentru eficienta si vin cu un invelis anti-reflexie. Sunt gandite sa se integreze cu usurinta pe orice acoperis.

Ventilatie rezidentiala HomeVent®: un echipament esential pentru o locuinta sanatoasa. Functionand continuu, 24/7, nu doar ca mentine calitatea aerului din interior la un nivel optim, dar poate si aduce economii semnificative, cuprinse intre 20 si 30% din costurile de incalzire.

Sistemul de control TopTronicE®: inteligent si intuitiv, acesta permite monitorizarea si controlul la distanta, oferind acces online si o interfata prietenoasa pentru utilizator.

1. Pompa de Caldura sol-apa Thermalia® comfort (17) – inima sistemului de incalzire

Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov
Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov

Principalul echipament din acest sistem este pompa de caldura Thermalia® comfort (17) de la Hoval. Functionand pe principiul extragerii caldurii din sol si transferului acesteia in circuitul de incalzire al locuintei, pompa de caldura sol/apa reprezinta o solutie ecologica si eficienta.

Chiar daca temperaturile exterioare scad adesea mult sub punctul de inghet in timpul iernii, temperaturile moderate domina pe tot parcursul anului sub suprafata, incepand de la cativa metri adancime. Temperaturile constante din subsol asigura faptul ca pompele de caldura ce folosesc energia solului si a apei subterane ating valori de eficienta foarte ridicate. Exista metode adecvate de extractie a energiei subterane, in functie de conditiile locale si spatiul disponibil.

Pompa de caldura sol-apa este un dispozitiv inovator care nu doar ca incalzeste spatiile de locuit in sezonul rece, dar este si capabila sa ofere racire in sezonul cald prin procesul de racire pasiva.

„Racirea pasiva” oferita de pompele de caldura sol-apa reprezinta o tehnica cost-eficienta de a profita de temperaturile reduse ale solului pentru a raci spatiile interioare intr-o maniera ecologica pe timpul verii. Excesul de caldura din incaperi este transferat si disipat in sol.

Pentru racirea pasiva sunt utilizate ventiloconvectoare, iar incalzirea este realizata prin pardoseala. Un avantaj important care trebuie mentionat, caldura radianta contribuie la imbunatatirea calitatii aerului dintr-o camera, mentinandu-l proaspat si oxigenat. In contrast, temperaturile inalte generate de calorifere cresc disconfortul si scad cantitatea de oxigen din incapere. Aerul cald de la calorifere urca la tavan, miscand praful care ulterior se depune pe obiecte, aspect ce nu apare atunci cand se foloseste incalzirea prin pardoseala.

Astfel, locatarii beneficiaza de un climat interior confortabil la un cost redus si eco-friendly, avand posibilitatea de a ajusta temperatura cu usurinta si fara a fi deranjati de curenti neplacuti de aer.

Compacta si completa

Thermalia® comfort este sinonima cu o durata lunga de viata. Carcasa de calitate superioara integreaza, in mod compact, toate componentele tehnice pentru o functionare fiabila si economica. Peretii laterali detasabili asigura un acces convenabil la toate componentele pentru lucrari de intretinere.

Pompa de caldura compacta este usor de transportat si de instalat. Deoarece toate conexiunile sunt pozitionate in partea din spate, pompa de caldura poate fi plasata chiar langa perete, economisind astfel spatiu pretios.

Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov
Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov

Practica si silentioasa

Thermalia® comfort condenseaza intr-un singur echipament tot ce aveti nevoie. Nimic in plus! O tehnologia robusta, care si-a dovedit de-a lungul timpului avantajele inegalabile, si cu un raport optim pret-performanta.

Datorita instalarii, optimizate din punct de vedere acustic, pe covorase de sol si a designului, pompa de caldura Thermalia® comfort functioneaza intr-un mod deosebit de silentios. Carcasa exterioara de inalta calitate, cu un design modern, contribuie suplimentar la izolarea fonica, asigurand un somn linistit pentru locuitorii casei.

Izolatia de inalta calitate este ascunsa in spatele carcasei metalice subtiri, aceasta reduce emisiile de zgomot si, in acelasi timp, previne pierderea de caldura, economisind astfel la costurile cu energia.

Avantajele sunt numeroase: costuri reduse de functionare, o eficienta ridicata, dar si o contributie semnificativa la reducerea emisiilor de CO₂.

2. Boilerul VarioVal-RLS (1000) – preparare ACM fiabila si eficienta

O casa moderna are nevoie de o solutie fiabila si eficienta pentru prepararea apei calde menajere (ACM). Boilerul VarioVal-RLS (1000) se ridica la aceste asteptari, oferind o capacitate mare de stocare si o integrare perfecta cu pompa de caldura. Acesta asigura o preparare rapida si constanta a apei calde, fara risipa de energie.

3. Panoul Solar Termic UltraSol®2 eco - Sistemul puternic care asigura randamente solare maxime

Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov
Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov

Utilizarea energiei solare pentru incalzirea apei este o modalitate excelenta de a economisi energie si de a reduce amprenta de carbon. Panoul UltraSol® 2 eco capteaza energia solara si o transforma in caldura, care este transferata direct in circuitul de incalzire sau in boiler. Acesta reprezinta o completare perfecta pentru sistem, asigurand un plus de eficienta si sustenabilitate.

Materialele selecte si executia de precizie asigura longevitate si o calitate consecventa. Prin tehnica clinch, profilele de aluminiu, notabile pentru stabilitatea lor dimensionala, sunt interconectate solid pentru a forma structura. Aceasta implica faptul ca nu e nevoie de resurse aditionale, nici de sudare, nici de lipire, rezultand o rezistenta crescuta la coroziune, un beneficiu accentuat si de metoda WLT®, care conecteaza absorberul cu strat de aluminiu cu schimbatorul de caldura din cupru. Panourile solare termice sunt conectate intre ele utilizand conexiuni cu suruburi cu inel de etansare de inalta calitate.

Prin tehnologia patentata WLT®, o lamela special conceputa pentru transferul de caldura uneste absorberul la schimbatorul termic pe intreaga sa suprafata, nu doar la puncte izolate. Circulatia in schimbatorul de caldura este imbunatatita, facilitand transferul eficient si uniform al caldurii solare. Astfel, UltraSol® 2 atinge performante solare optime in tot cursul anului. In plus, datorita designului sau elegant, cu un cadru subtire, avand o grosime minima de doar 65 mm, UltraSol® 2 este integrat armonios in structura acoperisului. Metoda WLT® confera absorberului un finisaj aproape perfect neted, similar unei oglinzi, care completeaza designul sofisticat al panoului solar termic.

4. Ventilatia rezidentiala in cladirile moderne: Probleme si solutii

Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov
Sistem complet Hoval la o casa unifamiliala din Tunari, Ilfov

Calitatea aerului din interior este esentiala pentru sanatatea si confortul locatarilor. Sistemul HomeVent® comfort FR (251) nu doar ca asigura un flux constant de aer proaspat, dar si recupereaza caldura din aerul evacuat. Acest lucru inseamna o eficienta termica sporita si un mediu interior sanatos.

In decursul timpului, metodele de constructie si materialele folosite s-au schimbat semnificativ. In trecut, cladirile erau realizate din materiale care le permiteau sa "respire" mult mai liber. Aceasta insemna ca aerul putea circula liber, mentinand astfel un echilibru in interiorul spatiului. Cu toate acestea, aceasta "respiratie" venea si cu o pierdere semnificativa de energie termica.

Avansul tehnologic a adus cladiri moderne extrem de bine izolate, construite pentru a minimiza pierderea de energie termica valoroasa. Desi aceasta reprezinta un progres imens in ceea ce priveste eficienta energetica, vine si cu propriile provocari. Cladirile de astazi, fiind etanse, nu permit aerului sa circule liber ca inainte. Rezultatul? O acumulare de umiditate si vapori nocivi in interior. In conditii de umiditate crescuta, mucegaiul incepe sa se dezvolte, reprezentand o amenintare reala atat pentru sanatatea ocupantilor, cat si pentru integritatea structurala a cladirii.

De asemenea, vaporii nocivi, proveniti din materialele de constructie moderne, pot persista in interior, nefiind evacuati eficient catre exterior. Acest lucru este alarmant, avand in vedere legatura directa intre problemele de sanatate si daunele structurale in cladirile care nu sunt ventilate corespunzator.

Solutia pentru aceste provocari o reprezinta sistemele de ventilatie rezidentiala automatizate, cunoscute si sub numele de ventilatie de confort, precum HomeVent® comfort FR (251) mentionat anterior. Aceste sisteme sunt proiectate pentru a asigura un schimb continuu de aer in interiorul cladirii. Avand aceasta capacitate, ele previn acumularea de umiditate si elimina vaporii nocivi, prevenind astfel aparitia mucegaiului si protejand sanatatea ocupantilor. In concluzie, in era cladirilor bine izolate, ventilatia adecvata este cheia pentru a mentine un mediu sanatos si sigur in interior.

Izolatia – O variabila importanta pentru asigurarea eficientei sistemului

Niciun sistem de incalzire, oricat de avansat ar fi, nu-si poate atinge potentialul maxim fara o izolatie adecvata a locuintei. Izolatia exterioara cu polistiren grafitat de 15 cm, tamplaria din aluminiu cu sticla tripan si izolarea acoperisului/podului cu vata minerala bazaltica de 20 cm constituie baza acestui proiect.

Aceste solutii de izolatie asigura o protectie excelenta impotriva pierderilor de caldura, optimizand performanta sistemului de incalzire si reducand consumul de energie. Mai mult, ele contribuie semnificativ la mentinerea unei temperaturi constante in interior, indiferent de variatiile de temperatura exterioare.

Concluzii

Acest proiect reprezinta o combinatie ideala intre tehnologie de varf si solutii ecologice. Prin integrarea echipamentelor de la Hoval si prin accentul pus pe izolatia termica, se creeaza un sistem de incalzire, racire si ventilatie care raspunde nevoilor actuale si viitoare ale locatarilor, fara a compromite mediul inconjurator. In era responsabilitatii ecologice, astfel de solutii reprezinta viitorul confortului rezidential.

Produse mentionate in articol
Pompa de caldura Thermalia
 
Pompa de caldura Thermalia

Pompele de caldura Thermalia® sunt disponibile intr-o gama completa avand clasa de eficienta energetica A++ sau A+++, pentru case unifamiliale, case multi-familiale sau cladiri comerciale. In versiunea standard, echipamentele au temperatura pe tur de 60 - 62°C, iar in versiunea H au pana la 67°C. Gama de puteri variaza in functie de fiecare model de la 5,8 la 181,1 kW. Toate modelele sunt disponibile cu functie de racire pasiva. Doua trepte de putere determina o functionare optima, eficienta ridicata si durata mare de viata.

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Panouri solare UltraSol verticale sau orizontale Panouri solare UltraSol eco verticale sau orizontale Colectoare solare Hoval GFK-ALGT cu suprafata mare
 
Colectoare solare Hoval
3 produse

Colectoare solare Hoval: colector plat WK, colector plat IDKM, panou solar UltraSol, respectiv UltraSol eco.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
TopTronic® E - Regulator de temperatura
 
TopTronic® E - Regulator de temperatura

Sistemul de reglare Hoval TopTronic este rezultatul utilizarii microprocesoarelor moderne si a experientei indelungate a firmei Hoval in tehnica reglarii sistemelor de incalzire si de preparare a apei calde. Chiar daca utilizeaza cea mai moderna electronica, regulatorul TopTronic convinge printr-o utilizare facila si clara pentru utilizator. Incorporat in cea mai noua generatie de cazane, pompe de caldura si boilere, revolutionara unitate de control a sistemului se remarca prin simplitate, modularitate, conectivitate si reprezinta o noua experienta pentru utilizatori. Coordoneaza cu usurinta sisteme bazate pe unul sau mai multe surse de energie, cu incalzire sau racire, cu unitati singular sau in cascada cu pana la opt unitati. Fara alte complicatii generate de unitati de control diferite pentru aplicatii diferite si configurari de sistem.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent®
 
Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent®

Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent® cu recuperare de caldura si controlul umiditatii - solutia inovatoare pentru locuinte si birouri care garanteaza aer proaspat pentru toate cerintele, complet automat si fara curenti de aer. Beneficiati de cel mai inalt nivel de confort in ceea ce priveste climatul interior din casa. Praful, alergenii, zgomotul si insectele stau departe de locuinta. Aerul poluat si mirosurile sunt eliminate din casa mult mai eficient prin sistemul de ventilatie rezidentiala comparativ cu deschiderea ferestrelor. In plus, sistemul utilizeaza in mod eficient caldura care altfel s-ar pierde prin deschiderea ferestrelor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Panou solar fotovoltaic
Panou solar fotovoltaic
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Ventilator tub, canal si cu carcasa
Ventilator tub, canal si cu carcasa
Ventilator de acoperis
Ventilator de acoperis
Ventilator pentru incaperi mici
Ventilator pentru incaperi mici
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...