Tratamentul termic: aspectul exotic al pardoselilor din lemn

Tarkett ofera noi game de pardoseli pentru colectiile Classic Touch si Modern Home

Colectiile Classic Touch si Modern Home au fost imbogatite cu o gama de pardoseli tratate termic. Diferenta dintre o pardoseala de lemn normala si una tratata termic este in primul rand aspectul.

Prin incalzirea unor specii de lemn deschise, precum bine-cunoscutul mesteacan, frasin sau stejar, culoarea se inchide si ofera lemnului un falt complet diferit, exotic intunecat. Pardoseala din lemn clasica, inchisa la culoare, va fi in contrast cu mobilierul deschis si usor al caselor moderne.

Tratamentul termic este un proces relativ nou in fabricarea pardoselilor. Cel mai evident efect este inchiderea culorii stratului de suprafata, dar de fapt, tratarea termica inseamna mult mai mult de atat.

In timpul procesarii, lemnulul pentru stratul de suprafata este expus la temepraturi de 200 de grade sau mai mult, pentru aproximativ 24 de ore. Aceasta are un impact semnificativ asupra proprietatilor naturale ale lemnului. Rezistenta la ciuperci si deteriorare este crescuta datorita rupturii legaturilor de zaharuri naturale din lemn; astfel sunt prevenite atacurile corozive.
Produsele tratate termic pot fi privite chiar ca o alternativa ecologica la speciile de lemn tropical. Se poate obtine frumoasa culoare exotica fara interventia in fragilul ecosistem al padurilor tropicale. Numarul de motive pentru optarea pentru un astfel de produs este, asadar, mare.

Pardoselile tratate termic pot fi raschetate de mai multe ori fara a-si pierde culoarea exotica.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre pardoselile Tarkett, faceti clic pe poza produsului prezentat mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Tarkett Trade, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Pardoseli Tarkett din lemn
 
Pardoseli Tarkett din lemn

Pardoselile Tarkett din lemn cuprind urmatoarele produse: Classic Touch; Easy Living; Modern Home si Tango Art.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Placaj, pardoseala din lemn si pluta
Placaj, pardoseala din lemn si pluta
Finisaj pentru pardoseala si perete, pavaj
Finisaj pentru pardoseala si perete, pavaj
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...