Limitatorul de varf de sarcina N 360 din portofoliul Gamma KNX

Dispozitivul poate controla pana la 120 de canale

Controlul cladirii cu ajutorul sistemului Gamma de la Siemens ofera solutii si servicii inteligente pentru a maximiza eficienta energetica si confortul in cladiri. Gamma se bazeaza pe standardul international KNX, care este folosit de mai mult de 250 de producatori. KNX este conform cu EN 50090, ISO/IEC 14543 pentru retele de cladiri inteligente.

Limitatorul de varf de sarcina N 360 din portofoliul Gamma KNX
Limitatorul de varf de sarcina N 360 din portofoliul Gamma KNX

Limitatorul de varf de sarcina N 360
Limitatorul de varf de sarcina N 360 este un dispozitiv care se monteaza pe sina DIN, folosit pentru a reduce varfurile de sarcina si care poate, in acest fel, sa reduca sensibil cheltuielile utilizatorului pentru disponibilitatea de putere, respectiv energie. Bazandu-se pe o valoare de putere medie maxima definita, dispozitivul deconecteaza sau reconecteaza sarcinile, dar mentinand prioritar controlul direct al operatorului. Astfel, doar sarcinile operationale pot ajunge la o limitare de sarcina. Fiecare sarcina poate fi suspendata si eliberata de catre senzorul corespunzator de magistrala, respectiv aceasta sarcina nu poate fi folosita de limitatorul de varf de sarcina pentru comutare in timpul suspendarii.

Setari posibile
Dispozitivul poate controla pana la 120 de canale. Starile actuale ale canalelor 1-8 sunt semnalizate imediat de LED-urile plasate pe dispozitiv. Pentru fiecare dintre cele 120 de canale pot fi configurate urmatoarele setari folosind ETS in timpul punerii in functiune:

  • suprascriere deconectare (1 pana la 10)
  • perioada de timp minima pentru conectare
  • perioada de timp minima pentru deconectare
  • perioada de timp maxima de deconectare
  • cicluri de comutare admisibile pe 24 de ore.

Limita de putere
Limita de putere controlata de catre limitatorul de varf de sarcina poate fi setata intre 30 kW si 1000kW. Poate fi adaugat un prag de alarma intre 25kW si 1000kW. Depasirea limitei de alarma este semnalizata de LED. Aceste setari pot fi aplicate pentru doua limite (limita superioara si cea inferioara).
Perioada de timp necesara pentru determinarea valorii maxime a puterii medii poate fi setata la 15, 30 si 60 de minute.
Configurarea lungimii ciclului pentru perioadele de proiectie poate fi setata corespunzator la 15, 30, 60, 120 si 240 de secunde.
Pentru a vizualiza statisticile evolutiei puterii in perioadele de masurare sau statisticile pe zi, luna sau an, valorile pot fi trasate si transferate de catre programe de calcul pentru o evaluare ulterioara folosind un software specializat.
Limitatorul de varf de sarcina poate fi de asemenea utilizat ca o simpla unitate de inregistrare in timpul unei perioade de inregistrare. Prin aceasta functie, graficele si valorile de consum pot fi inregistrate fara a fi nevoie sa stabileasca configuratii pentru anumite canale.

Produse mentionate in articol

Limitatorul de varf de sarcina N 360
 
Limitatorul de varf de sarcina N 360

Dispozitivul poate controla pana la 120 de canale. Starile actuale ale canalelor 1-8 sunt semnalizate imediat de LED-urile plasate pe dispozitiv. Pentru fiecare dintre cele 120 de canale pot fi configurate urmatoarele setari folosind ETS in timpul punerii in functiune: suprascriere deconectare (1 pana la 10), perioada de timp minima pentru conectare, perioada de timp minima pentru deconectare, perioada de timp maxima de deconectare, cicluri de comutare admisibile pe 24 de ore.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Separator de sarcina, separator pentru siguranta, comutator
Separator de sarcina, separator pentru siguranta, comutator
Distributie electrica de joasa tensiune
Distributie electrica de joasa tensiune
Instalatii electrice
Instalatii electrice

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...