Descopera avantajele noilor ambalaje din plastic vidat Rigips si Rimano

Noua linie de ambalare a gleturilor si tencuielilor pe baza de ipsos de la Turda

Cea mai inovatoare linie de ambalare a produselor pe baza de ipsos, acum si in Romania.

Planurile de investitii pentru modernizarea fabricilor Saint-Gobain Rigips Romania s-au concretizat pe 8 decembrie 2015, prin inaugurarea unei noi linii de ambalare a gleturilor si tencuielilor pe baza de ipsos, folosindu-se cea mai moderna tehnologie din domeniu. Valoarea investitiilor se ridica la 1,65 milioane de euro, proiectul fiind partial co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" gestionat prin Ministerul Fondurilor Europene.

Fabrica de ipsos din Turda, unul din cele trei situri industriale ale companiei, a fost dotata cu echipamente inalt tehnologizate nu doar in vederea eficientizarii activitatii sale, prin extinderea, modernizarea si automatizarea proceselor tehnologice, dar si pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor Saint-Gobain Rigips Romania, punandu-le la dispozitie ambalaje noi, din polietilena (PE), vidate, curate, care nu lasa praf, 100% reciclabile, rezistente la umezeala, si care ajuta la pastrarea proprietatilor produselor mult mai mult timp, prelungind termenul de valabilitate al acestora.

Pe noua linie de insacuire, paletizare si impachetare a fabricii de ipsos din Turda se vor ambala toate produsele pe baza de ipsos din gama Rimano® (Uni, Ten, Bianco, Glet si Top) si Rigips® (Duo Glet, Super, Rifix si Rifin). Aceste produse, utilizate pentru nivelarea si finisarea suprafetelor din interiorul cladirilor, au la baza ipsos natural, o materie prima 100% reciclabila de un numar infinit de ori, roca de gips provenind din depozitele naturale de roca din Cariera Cheia de la Turda, unde compania isi desfasoara operatiunile industriale.

Produsele pe baza de ipsos au multe beneficii pentru sanatatea oamenilor, regland umiditatea din spatiile interioare, si, in plus, isi pastreaza proprietatile pe toata durata de viata a cladirii in care sunt utilizate. Nu doar ca ele sunt sigure pentru aplicatori (nu provoaca arsuri la contactul cu pielea), dar sunt si mai usor si mai rapid de aplicat, contribuie la confortul termic al cladirii, pierderile de material sunt mult mai mici, gradul de incarcare a structurii de rezistenta a cladirii fiind extrem de scazut.

Pe langa optimizarea spatiului logistic, noii saci fiind acum vidati, ambalajele din PE prezinta o serie de multe alte avantaje: sacii raman acum curati, pulberile de ipsos nemaifiind prezente pe exteriorul acestora asa cum se intampla cu sacii actuali din hartie de pe piata. In plus, produsele astfel ambalate isi pastreaza proprietatile mult mai mult timp, prelungindu-se astfel termenul de valabilitate la peste un an de la data fabricatiei. Noii saci sunt rezistenti la socurile mecanice, acestia nemaiprezentand riscul de a se rupe sau de a crapa in timpul transportului sau al manipularii. Daca la vechile ambalaje transferul de umiditate din aer (datorita conditiilor improprii de depozitare) putea duce, uneori, la intarirea pulberilor in interiorul sacului, acum, datorita noilor ambalaje din PE, sacul poate fi inchis cu usurinta, chiar daca produsul a fost utilizat partial. Astfel, produsele pe baza de ipsos de la Saint-Gobain Rigips Romania isi pastreaza proprietatile chiar si dupa deschiderea sacului.

"Sanatatea mediului interior din locuintele noastre sau din spatiile publice este unul dintre lucrurile esentiale dupa care se ghideaza compania Saint-Gobain Rigips Romania. Ne bucuram ca putem sa lansam in Romania o noua linie de ambalare a gleturilor si tencuielilor pe baza de ipsos care foloseste cea mai moderna tehnologie din domeniu. Aceasta linie de ambalare, dar si produsele aferente, raspund preocuparilor consumatorilor si aplicatorilor ce doresc sa aiba un mediu interior cat mai sanatos", a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Rigips si Rimano, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint Gobain Construction Products Romania Srl - Rigips Business Unit, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Tencuiala Rimano® Ten Tencuiala Rimano® Uni
 
Tencuieli Rimano®
2 produse

Tencuiala Rimano® Ten; Tencuiala Rimano® Uni.

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare mecanizata Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare manuala Sistemul Rimano de reamenajare si imbunatatire a locuintelor - pentru cladiri vechi, aplicare manuala Sistemul Rimano de renovare rapida - pentru cladiri vechi, aplicare manuala
 
Sisteme Rimano de finisare
5 produse

Sisteme de finisare la interior, pentru cladiri noi sau vechi, cu aplicare manuala sau mecanizata, sisteme pentru renovare, reamenajare si imbunatzatirea locuintelor si sisteme de fixare si finisare a placilor de gips-carton.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Glet Rimano® Bianco Glet Rimano® Glet Glet Rigips® DUOGLET Ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips
 
Gleturi Rigips® Rimano®
5 produse

Glet Rimano® Bianco; glet Rimano® Top; glet Rimano® Glet; glet Rigips® Rifin, glet Rigips® DUOGLET, ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Stucco Construct Gips Stucco Model Gips
 
Stucco Rigips
2 produse

Stucco Construct Gips; Stucco Model Gips

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Chit Rigips® Super Chit Rigips® Vario Chit Rigips® ProFinish Chit Rigips® ProMix Mega
 
Chituri Rigips
6 produse

Chit Rigips® Super; Chit Rigips® Vario; Chit Rigips® Profinish; Chit ProMix Mega

6 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Chit de rosturi
Chit de rosturi
Glet
Glet
Sistem de tencuiala
Sistem de tencuiala
Tencuiala de finisaj
Tencuiala de finisaj
Adeziv, chit de rosturi
Adeziv, chit de rosturi
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...