Noua vana de reglare de la IMI Hydronic Engineering - TA-Modulator

Vana de reglare independenta de presiune, pentru un control perfect al temperaturii ambientale

Noul ventil al vanei are o caracteristica EQM cu o forma unica (patentare in derulare) ceea ce ofera posibilitatea unui control perfect chiar si la debite foarte mici. TA-Modulator poate functiona perfect chiar si cu ventiloconvectoare supradimensionate, la care debitul necesar este mult mai mic decat cel din fisa tehnica. Cursa de reglare este de 6 ori mai mare decat in cazul vanelor de reglare cu carateristica liniara reglate pentru acelasi debit pentru un control perfect al temperaturii. Vana TA-Modulator este compatibila cu servomotoarele liniare obisnuite sau cu servomotoare termoelectrice ceea ce va ajuta sa economisiti pana la 18 % din consumul de energie.

Comparativ cu alte vane de pe piata, TA-Modulator permite masurarea debitului real prin vana si masurarea presiunii diferentiale. Astfel este mult mai usoara verificarea functionalitatii instalatiei inainte de a o preda. Cu aceasta vana fiind posibila ajustarea corecta a inaltimii de pompare si minimalizarea consumului de energie si permite localizarea rapida a erorilor din sistem.

TA-Modulator este o vana proiectata pentru un control modulant sau in 3 puncte, fiind compatibila cu toate aplicatiile ce necesita un control precis al temperaturii si o importanta economie de energie.
Noua vana TA-Modulator a fost conceputa special pentru a satisface rigorile impuse de noile aplicatii ale sistemelor de incalzire si racire. Compatibilitatea sa cu noile servomotoare de ultima generatie TA-Slider, ofera noi posibilitati pentru o reglare si o echilibrare inteligenta in cladirile gestionate de sisteme moderne de comunicatie BUS, dar si in cladirile ce sunt prevazute cu sisteme BMS conventionale. Aceste inovatii aduc economii importante de timp si bani in timpul proiectarii, instalarii, punerii in functiune, utilizarii si intretinerii.

Elementul esential al acestor inovatii il reprezinta ventilul revolutionar al vanei ce descrie o caracteristica EQM cu o forma unica (patentare in derulare) ce ofera posibilitati remarcabile de reglare a debitelor foarte mici. TA-Modulator functioneaza perfect cu unitati terminale supradimensionate ce necesita un debit mult mai mic decat cel initial. Cursa vanei este de 6 ori mai mare decat cursa unei vane cu caracteristica liniara reglate pe acelasi debit.

Aliajul dezvoltat intern, denumit "Ametal®" - asigura o longevitate remarcabila produsului. Combinand reglarea presiunii interne, echilibrarea automata, controlul precis al temperaturii, masurarea corecta a debitului si capabilitatile de diagnosticare, TA-Modulator este prima vana pentru reglare modulanta ce nu iti mai da batai de cap odata instalata.

Pentru a afla mai multe despre noua vana TA-Modulator:Desi controlul on/off al agentului termic este o solutie buna pentru multe cladiri, exista posibilitati semnificative de imbunatatire folosind o noua solutie: controlul MODULANT.

Specialistii in HVAC prefera vanele de reglare cu caracteristica EQM datorita capacitatii lor de a controla debite mici, de pana la 20%, atunci cand puterea necesara este de pana la 50%.

Majoritatea sistemelor de climatizare sunt supradimensionate pentru a putea face fata necesarului din cele cateva zile cu cerinte maxime - un debit de 100%, asa cum este oferit de vanele conventioinale cu control on/off. Acest debit este necesar doar in foarte putine cazuri.
Avand in vedere ca TA-Modulator ofera permanent doar debitul necesar, pentru a mentine temperatura de confort dorita, instalarea unei astfel de vane ofera un imens potential pentru economia de energie.

Acest lucru venind impreuna cu multe alte avantaje:
  • un control precis al temperaturii
  • un confort ambiental perfect fara ca temperatura sa oscileze
  • consum minim de energie
  • tehnologia moderna, de inalta precizie, furnizeaza doar energia necesara mentinerii constante si stabile a temperaturii ambientale, cu un impact semnificativ asupra eficientei energetice a intregului sistem - facand posibile economii de energie de pana la 18%
  • o instalatie fiabila si silentioasa, fara reclamatii din partea clientilor
  • controlul precis ofera confortul ambiental dorit si reduce debitul vehiculat in instalatie, ceea ce ajuta la minimizarea riscului aparitiei zgomotului.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre vana de echilibrare si control cu regulator de presiune diferentiala TA-Modulator, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Imi International Co Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Vane de echilibrare si control cu regulator de presiune diferentiala TA-Modulator
 
Vane de echilibrare si control cu regulator de presiune diferentiala TA-Modulator

EQM cu forma unica ofera un control extrem de precis al temperaturii. Vana este compatibila cu servomotoarele liniare proportionale sau cu servomotoarele in 3 puncte. Regulatorul de presiune diferentiala incorporat ofera control perfect, stabilitate si limitare automata a debitului de proiect. Masurarea debitului si a presiunii disponibile permite optimizarea si diagnosticarea sistemului.

CAD
BIM
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Noul microsite dedicat vanelor de reglare a presiunii TA-Modulator
Noul microsite dedicat vanelor de reglare a presiunii TA-Modulator
TA-Modulator permite masurarea debitului real prin vana si masurarea presiunii diferentiale
Noul microsite dedicat vanelor de reglare a presiunii TA-Modulator

Categorii

Robinet hidraulic de echilibrare
Robinet hidraulic de echilibrare
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Tehnologie de incalzire, alimentare cu apa, tratarea apei
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...