Noile unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli

Unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli

Pregatite pentru A2L, pentru instalatii cu potential ultra-scazut GWP

Lansarea noilor unitati de condensare Optyma™ si a compresoarelor MTZ/NTZ in urma calificarii supapelor si componentelor liniei in 2020, face ca Danfoss sa ofere cel mai extins portofoliu de solutii de racire pregatite pentru A2L, compatibile cu refrigerantii R1234yf, R454C si R455A.

Cu cerinte din ce in ce mai stricte de reducere a potentialului de incalzire globala (GWP - Global Warming Potential) al sistemelor de refrigerare, expertii in solutii de racire au ocazia sa inceapa tranzitia ecologica astazi, trecand la refrigeranti A2L cu un nivel GWP sub 150.

Deoarece schimbarea necesita timp, Danfoss va va ghida in tranzitia catre acesti refrigeranti punand la dispozitie cunostinte de prima linie privind cerintele in crestere si va furniza produse care sunt compatibile cu A2L si sigure de instalat.

Avantajele capacitatii de utilizare cu A2L: pregatirea pentru urmatoarea reducere treptata a hidrofluorocarburilor cu potential ridicat de incalzire globala
Trecerea la refrigeranti cu potential ultra-scazut de incalzire globala este tot mai aproape, urmatorul pas de reducere treptata a hidrofluorocarburilor cu potential ridicat de incalzire globala urmand la finalul anului 2021, cu o reducere de 55% fata de nivelul de referinta din 2015.

Refrigerantii A2L ofera expertilor in racire o optiune rentabila prin mentinerea unui design conventional al sistemului, reducand in acelasi timp semnificativ nivelul GWP. In practica, un refrigerant precum R1234yf ofera o reducere de 99% a GWP comparativ cu refrigerantul A1 R134a, obtinand acest rezultat fara vreun plus de complexitate.

Racire optimizata pentru viitor: noile unitati de condensare Danfoss Optyma™
Noile unitati de condensare pentru refrigeranti multipli Danfoss Optyma™ Slim Pack si Optyma™ Plus au un design cu un pas in viitor, fiind compatibile atat cu refrigeranti A1, cat si A2L, totul intr-o singura unitate. Obtineti aceleasi unitati extrem de utile pe care le cunoasteti si le iubiti, concepute pentru a functiona cu refrigeranti A2L in siguranta si fara complexitate:

„Refrigerantii A2L sunt solutii ecologice care raspund unor restrictii din ce in ce mai mari, dar necesita un design si teste specifice de siguranta ca urmare a naturii lor putin inflamabile. Noile unitati de condensare Optyma™ au fost testate in laboratoare independente din punct de vedere al rezistentei la aprindere si sunt proiectate cu masuri de siguranta pentru reducerea riscurilor, cum ar fi o cutie electrica etansa, orificii si canale de ventilatie pentru a asigura diluarea refrigerantului, oferind celor care le instaleaza liniste sufleteasca”, spune Rogerio Salhab Federici, sef solutii de sistem in cadrul departamentului Solutii de climatizare Danfoss.

Dispunand de un raport ridicat de performanta energetica, unitatile de condensare Optyma™ modernizate va permit sa obtineti o eficienta energetica mai mare, reducand in acelasi timp consumul de energie si emisiile indirecte. Aceasta combinatie puternica se traduce printr-o solutie viabila din punct de vedere economic pe care o puteti implementa chiar astazi, fiind sustinuta de portofoliul Danfoss complet de componente compatibile cu A2L.

Unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli
Unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli

Compresoare pentru refrigeranti multipli, pregatite pentru A2L
In completarea noilor unitati de condensare, compresoarele comerciale si comerciale usoare sunt pregatite pentru A2L. Cunoscutele compresoare cu piston MTZ si NTZ, pentru aplicatii cu temperatura medie si respectiv joasa, sunt acum calificate pentru utilizare cu refrigeranti R454C si R455A si vin intr-o configuratie pentru refrigeranti multipli.

In plus, versiunea cu spirala va fi pregatita pentru A2L pana in trimestrul al III-lea al anului 2021, oferind o gama completa de solutii de compresoare compatibile cu refrigeranti cu potential ultra-scazut de incalzire globala.

Produse mentionate in articol
Unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli
 
Unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli

Unitatile de condensare pentru refrigeranti multipli Danfoss Optyma™ Slim Pack si Optyma™ Plus au un design cu un pas in viitor, fiind compatibile atat cu refrigeranti A1, cat si A2L, totul intr-o singura unitate. Obtineti aceleasi unitati extrem de utile pe care le cunoasteti si le iubiti, concepute pentru a functiona cu refrigeranti A2L in siguranta si fara complexitate. Pregatite pentru A2L, pentru instalatii cu potential ultra-scazut GWP.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Agregate de racire, camere frigorifice
Agregate de racire, camere frigorifice
Instalatie de conditionare si de racire a aerului
Instalatie de conditionare si de racire a aerului
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...