VELUX lanseaza Daylight Visualizer

Simulator profesional gratuit de analiza a conditiilor de iluminare naturala din cladiri, dedicat arhitectilor

Lumina naturala, mai mult ca orice alt material modifica felul in care un spatiu poate fi perceput si reprezinta un aspect fundamental in proiectarea unor cladiri sanatoase si sustenabile. In acest context, VELUX anunta lansarea Daylight Visualizer, un simulator profesional gratuit de analiza a conditiilor de iluminare naturala din cladiri, dedicat arhitectilor. Dispozitivul simuleaza cu acuratete si cuantifica nivelul luminii naturale in spatiile interioare, compara conditiile de iluminare inainte si dupa montarea ferestrelor, creeaza modele simple 3D si genereaza rapoarte in cateva minute. 

Conditiile de iluminare naturala reprezinta un aspect esential care trebuie luat in calcul inca din fazele initiale ale proiectarii unei cladiri. O buna utilizare a luminii naturale poate reduce consumul de energie al cladirii si poate imbunatati sanatatea, dispozitia si abilitatile cognitive ale ocupantilor, fie ca se afla acasa, la scoala sau la munca.

VELUX lanseaza Daylight Visualizer
VELUX lanseaza Daylight Visualizer
VELUX lanseaza Daylight Visualizer
VELUX lanseaza Daylight Visualizer

Cu toate acestea, cantitatea de lumina naturala care patrunde in cladire depinde de proportia si geometria cladirii, dar si de imprejurimi. Definirea precisa a coeficientului de iluminare naturala este un proces complex, care poate fi simplificat cu ajutorul noului program VELUX Daylight Visualizer. Instrumentul poate fi utilizat pentru a evalua o intreaga gama de tipuri de cladiri, de la cele mai mici la cele mai mari, fara restrictii in ceea ce priveste complexitatea geometrica a modelului importat.

VELUX lanseaza Daylight Visualizer
VELUX lanseaza Daylight Visualizer

Programul poate fi invatat usor si intr-un timp foarte scurt datorita sistemului prietenos de navigatie si a interfetei intuitive. astfel, profesionistii pot sa creeze cu usurinta modele 3D pentru ferestre de mansarda, pentru acoperis, terasa sau fatada, pornind de la zero, in doar cateva minute, folosind modelatorul inclus in program, dar si sa importe proiecte existente din programe de tipul BIM / CAD. Modelele 3D detaliate pot fi importate din Revit, archicad, autocad, sketchUp, Rhino, precum si alte programe.

Potrivit reprezentantilor VELUX, principala diferenta intre Daylight Visualizer si programele uzuale CAD (computer aided design) este aceea ca permite simularea cu acuratete si cuantificarea nivelului de lumina naturala din spatiile interioare, pe cand programele CAD standard fac doar randari 3D, fara a oferi informatii despre cantitatea si calitatea luminii naturale din spatiul respectiv.

De asemenea, prin intermediul Daylight Visualizer pot fi explorate si optimizate conditiile de iluminare naturala din orice spatiu cu ajutorul unor vizualizari de un inalt realism fotografic si a unor harti colorizate care simuleaza sisteme de ferestre standard si complexe. Printre alte functii, programul permite vizualizarea nivelului de iluminare si coeficientul de iluminare naturala, simularea luminii redirectionate cu tuburi de lumina, rulouri si rafturi de lumina si explorarea conditiilor de iluminare naturala cu randari de vederi in plan, in sectiune si in perspectiva. In plus, arhitectii pot simula chiar si sisteme de deschidere (CFS) si produse de umbrire cu materiale BSDF.

VELUX lanseaza Daylight Visualizer
VELUX lanseaza Daylight Visualizer

Totodata, sistemul de raportare al programului permite generarea de rapoarte automate, masurand coeficientul de iluminare naturala pe zone stabilite de utilizator, precum si evaluarea si documentarea standardului european pentru iluminarea naturala a cladirilor (European standard for Daylight in Buildings) EN 17037. Programul VELUX Daylight Visualizer poate fi descarcat fara costuri pentru sistemele Mac si Windows de aici.

De trei ori mai multa lumina naturala cu ferestrele pentru acoperis terasa decat cele clasice 

Ferestrele pentru acoperis terasa pot oferi incaperii de trei ori mai multa lumina naturala decat cele clasice, montate pe fatada. VELUX si-a extins anul acesta portofoliul de ferestre pentru acoperis terasa cu ferestrele cu protectie din sticla plata si curbata, care ofera solutii pentru cladirile rezidentiale.

Unul dintre principalele avantaje ale noii generatii de ferestre cu protectie din sticla este acela ca, datorita elementelor superioare cu sticla dintr-un capat in altul si a constructiei lor unice, sporesc suprafata luminata natural cu pana la 52%* comparativ cu generatia anterioara.

* Suprafata de iluminare naturala in comparatie cu CVP/CFP 6060.

Produse mentionate in articol
GGLS - Fereastra de mansarda 3 in 1 GGL 306640 - Fereastra de mansarda Premium, pentru evacuarea fumului GLU 0051 - Fereastra de mansarda Standard, din poliuretan, cu operare de sus GZL 1051 - Fereastra de mansarda Standard, din lemn, cu operare de sus
 
Ferestre de mansarda VELUX
33 produse

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

33 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
MSU - Rulou parasolar pentru noua generatie de ferestre pentru acoperis terasa cu protectie din sticla DSU - Rulou opac pentru noua generatie de ferestre pentru acoperis terasa ZIU - Plasa impotriva insectelor pentru noua generatie de ferestre pentru acoperis terasa FMG - Rulou plisat electric pentru ferestre pentru acoperis tip terasa
 
Rulouri decorative si parasolare VELUX
19 produse

Accesorizati fereastra VELUX cu rulourile VELUX pentru controlul luminii si al caldurii si cu o plasa impotriva insectelor. Noua colectie de culori si modele, cu materiale opace sau transparente este acum la dispozitia ta. Alege dintre rulourile exterioare parasolare si din gama de rulouri interioare - cu actionare manuala, electrica sau cu motor solar. Beneficii: control al caldurii, control al luminii, filtrare a luminii, protectie impotriva insectelor.

19 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
TWF / TWR - Tunel solar pentru acoperis inclinat TCR / TCF - Tuneluri solare pentru acoperis terasa
 
Tuneluri solare VELUX
2 produse

Tunelul solar VELUX este produsul care aduce lumina in cele mai indeparate colturi ale casei. Are un profil exterior similar unei ferestre de mansarda, un tub puternic reflectorizant, rigid sau flexibil, si o aplica eleganta la interior. Pe cat de simplu, pe atat de inovativ.

2 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
CFU, CVU, ISU 1093 - Ferestre VELUX pentru acoperis terasa cu protectie din sticla curbata CFU, CVU, ISU 2093 - Ferestre VELUX pentru acoperis terasa cu protectie din sticla plata CFJ, CVJ, ISJ - Luminator pentru acoperis terasa CFP, CVP, ISD - Fereastra VELUX cu cupola acrilica pentru acoperis terasa
 
Ferestre pentru acoperis terasa VELUX
7 produse

Ferestrele pentru acoperis terasa pot schimba semnificativ aspectul unei incaperi. Sunt cea mai rapida modalitate de iluminare naturala si ventilatie, creand acel sentiment de deschidere a spatiilor de sub acoperis si avand un impact vizual spectaculos. Gama de solutii VELUX pentru acoperis terasa include fereastra cu actionare electrica, fereastra cu operare manuala cu ajutorul unei tije telescopice (ambele variante se pot deschide) si fereastra fixa, care nu se deschide.

7 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Kit de control climatic VELUX ACTIVE
 
Kit de control climatic VELUX ACTIVE

VELUX ACTIVE cu NETATMO este cea mai simpla metoda pentru a obtine un climat interior mai sanatos. Senzorii inteligenti masoara in permanenta temperatura, umiditatea si nivelurile de CO₂ din locuinta si inchid sau deschid ferestrele de mansarda, rulourile si roletele exterioare electrice VELUX INTEGRA®, pentru a crea un climat interior mai sanatos. Senzorii inteligenti masoara in permanenta temperatura, umiditatea si nivelurile de CO₂ si inchid sau deschid ferestrele de mansarda. Aplicatia VELUX ACTIVE actioneaza ferestrele de mansarda, rulourile si roletele exterioare electrice VELUX INTEGRA® indiferent de locul in care va aflati, cu ajutorul smartphone-ului. Senzorul de climat interior VELUX ACTIVE poate fi instalat fara ajutor din partea unui specialist.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de control inteligent VELUX Touch KLR 300
 
Sistem de control inteligent VELUX Touch KLR 300

Ofera un control complet asupra tuturor rulourilor, roletelor exterioare si ferestrelor de mansarda cu actionare electrica. Datorita designului intuitiv, utilizarea este la indemana oricui. Nu este nevoie de expertiza tehnica pentru a instala VELUX Touch.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Software pentru antreprenori, aplicatii
Software pentru antreprenori, aplicatii
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Aplicatii de proiectare in constructii
Aplicatii de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...