Noul catalog Oventrop Regusol, in limba romana

Noul catalog Oventrop Regusol, in limba romana

Statii Oventrop Regusol pentru operarea simpla a sistemelor termosolare

Instalatiile termosolare utilizeaza energia termica solara pentru prepararea apei calde menajere sau pentru aportul la incalzire. Din acest motiv, ele sunt nepoluante pentru mediul inconjurator si deosebit de eficiente energetic. In Europa Centrala, cca. 60-70% din necesarul anual de apa calda menajera al unei locuinte unifamiliale poate fi preparat cu ajutorul unei instalatii termosolare. Instalatiile termosolare pentru aportul la incalzire asigura intre 10% si 30% din necesarul total de caldura, iar in cazul locuintelor pasive acest procent poate creste pana la 100%. Daca radiatia solara nu este suficienta pentru prepararea apei calde menajere sau pentru incalzirea agentului termic, energia necesara este furnizata de un alt sistem. In acest scop, instalatiile termosolare se utilizeaza, de exemplu, in combinatie cu un cazan in condensare, cu o pompa de caldura cu eficienta ridicata sau cu un cazan pe lemne.

Cum functioneaza?

Instalatiile termosolare capteaza energia solara cu ajutorul panourilor solare termice. Lichidul solar din interiorul panourilor este incalzit de radiatia solara si este transportat apoi la schimbatorul de caldura cu ajutorul unei pompe de inalta eficienta instalate in statia Regusol. Schimbatorul de caldura transfera energia termica apei potabile sau apei de incalzire. Statiile Regusol X dispun de un schimbator de caldura incorporat. Regulatoarele electronice solare Regtronic de la Oventrop asigura comanda eficienta a pompei.​

Avantajele beneficiarilor

  • Protejeaza mediul datorita economisirii de resurse si reducerii emisiilor de CO₂
  • Autonomie mai mare fata de combustibilii fosili si de cresterea preturilor
  • Rezilienta in caz de criza, ceea ce sporeste valoarea imobilului

Regusol PH - pag 4

Statii Oventrop Regusol PH
Statii Oventrop Regusol PH

Coloanele de pompare Regusol PH permit izolarea circuitului solar pe conducta de retur si, cu ajutorul unui ventil de sens integrat, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. La acesta coloana de pompare se poate racorda un circuit solar.

Regusol SH - pag 6

Statii Oventrop Regusol SH
Statii Oventrop Regusol SH

Statiile Regusol SH permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.

Regusol LH - pag 8

Statii Oventrop Regusol LH
Statii Oventrop Regusol LH

Statiile Regusol LH cu dezaerator permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. Dezaeratorul permite evacuarea gazelor din agentul termic de pe coloana de tur. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.

Regusol ELH - pag 10

Statii Oventrop Regusol ELH
Statii Oventrop Regusol ELH

Statiile Regusol ELH cu dezaerator permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. Dezaeratorul permite evacuarea gazelor din agentul termic de pe coloana de tur. Regulatorul electronic integrat preia functia de control si monitorizare a instalatiei termosolare. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.

Regusol X - pag 12

Statii Oventrop Regusol X
Statii Oventrop Regusol X

Statiile Regusol X cu schimbator de caldura permit transferul controlat de energie termica de la circuitul solar (circuitul primar) la circuitul stocatorului (circuitul secundar). Statiile permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. Regulatorul electronic integrat preia functia de control si monitorizare a instalatiei termosolare. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.

Produse mentionate in articol
Statii Oventrop Regusol pentru operarea simpla a sistemelor termosolare
 
Statii Oventrop Regusol pentru operarea simpla a sistemelor termosolare

Coloane de pompare Regusol PH, statii solare Regusol SH, statii solare cu dezaerator Regusol LH, statii solare cu regulator electronic si dezaerator Regusol ELH, si statii solare cu schimbator de caldura Regusol X.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Micromodul si modul termic
Micromodul si modul termic
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Panou solar termic
Panou solar termic
Schimbator de caldura
Schimbator de caldura
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...