Knauf Insulation a dezvoltat calculatorul KICalculator

Knauf Insulation a dezvoltat calculatorul KICalculator

Instrumentul care masoara rapid consumul anual de energie al casei tale

O casa eficienta din punct de vedere energetic iti permite sa reduci semnificativ nivelul de energie consumat in locuinta pentru racirea, incalzirea aerului din interior sau a apei calde. Pentru a obtine o casa eficienta energetic este nevoie de realizarea mai multor imbunatatiri, precum izolarea corespunzatoare a peretilor exteriori, a podului sau subsolului. Acestea sunt cele mai vulnerabile zone din casa, prin care aerul poate iesi sau patrunde din exterior cu usurinta.

Izolarea eficienta ajuta la pastrarea unei temperaturi optime in interior, fara a face abuz de sistemele de climatizare.

Knauf Insulation a dezvoltat calculatorul KICalculator
Knauf Insulation a dezvoltat calculatorul KICalculator

Ce inseamna o casa eficienta energetic?

O casa eficienta energetic este mai durabila si ofera conditii de viata sanatoase, datorita calitatii aerului interior si economiseste sume importante de bani alocati pentru racirea si incalzirea locuintei.

Construirea unei case eficiente energetic sau renovarea unei locuinte pentru ca aceasta sa fie transformata intr-o casa eficienta inseamna si alegerea materialelor de izolare prietenoase cu mediul inconjurator. Vata minerala cu Tehnologia ECOSE® dezvoltata de Knauf Insulation este fabricata din materii prime naturale fara adaos de formaldehida, fenoli, acrili, decoloranti sau vopsea.

Secretul eficientei energetice il reprezinta izolarea termica astfel incat sa reduci facturile la energie cu pana la 40%.

Cum poti afla rapid daca ai o casa eficienta energetic?

Knauf Insulation a dezvoltat un instrument usor de utilizat, Calculatorul de eficienta energetica, ce evalueaza pierderile de energie prin simpla introducere a detaliilor casei tale (perioada construire, numar niveluri, suprafata), sistemele de incalzire, materialele din care este construita casa si starea acestora.

Aplicatia calculeaza pe loc suma estimativa platita pentru intretinerea anuala a casei, emisiile de CO₂ si kW/ora consumati. De asemenea, calculatorul te ajuta sa identifici zonele casei care ar putea fi imbunatatite din punct de vedere termic. Vei primi totodata si un calcul comparativ intre costurile pentru intretinerea locuintei actuale, fata de cele necesare unei case eficiente energetic.

Cum te ajuta izolarea sa obtii o casa eficienta energetic?

Izolatia previne risipa de energie, provenita in urma suprasolicitarii sistemelor de incalzire sau de racire, utilizate pe parcursul anului in functie de sezon. Totodata, izolatia poate imbunatati eficienta sistemelor HVAC existente. Acest lucru se datoreaza faptului ca izolatia eficienta impiedica aerul exterior sa infunde filtrele cu praf. Filtrele infundate pot face ca aparatul sa utilizeze mai multa energie pentru a functiona corect. Insa, in urma izolatiei, aparatul va functiona cu un consum redus de energie. Astfel, facturile la utilitati sunt mai mici.

Knauf Insulation a dezvoltat calculatorul KICalculator
Knauf Insulation a dezvoltat calculatorul KICalculator

Izolatia ofera mai mult confort, deoarece aceasta ajuta la pastrarea unei temperaturi constante, in orice anotimp, reducand umiditatea ridicata si curentii de aer. De asemenea, imbunatateste calitatea aerului prin limitarea cantitatii de praf care intra in proprietate.

Un alt beneficiu este ca materialul de izolatie este de obicei fonoabsorbant, ceea ce inseamna ca proprietarii vor elimina zgomotele nedorite provenite din exterior.

Daca iti doresti sa afli rapid nivelul de eficienta energetica a casei tale, acceseaza calculatorul dezvoltat de Knauf Insulation!​

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Placi din fibre minerale Venti Pro pentru fatade ventilate
 
Placi din fibre minerale Venti Pro pentru fatade ventilate

Material izolator fabricat din fibre minerale lipite cu rasina. Produsul este hidrofobizat pe intreaga suprafata a placii, ecologic, igienic, sigur si resitent la daunatori. Este destinat sistemelor de fatade ventilate, inclusiv a celor metalice. Venti Pro este destinat izolarii termice, acustice si pentru protectia la incendiu a cladirilor a caror izolatie nu este supusa la compresiune. Placile pot fi aplicate atat la interior, cat si la exterior.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi compozite monostrat Heraklith A2-C Placi compozite incombustibile Tektalan A2-037/2
 
Placi din fibre de lemn Knauf Insulation
2 produse

Placi compozite monostrat si triplustrat pentru plafoane si intradosuri Heraklith.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Membrana impermeabila la exterior si permeabila din interior catre exterior Homeseal LDS 0.02 Membrana permeabila Homeseal LDS 0.02UV FixPlus Bariera de vapori la interior, cu strat de aluminiu pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 200 Bariera de vapori activa la interior, pentru eliminarea controlata a vaporilor de apa Homeseal LDS 5
 
Membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation
6 produse

Membrane de vapori la interior, pentru controlul vaporilor, membrane impermeabile la exterior, membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape
 
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape

Acoperisul verde Urbanscape este un sistem complet, cu greutate redusa, format dintr-o membrana anti-radacina, un sistem de drenaj cu sau fara tampon, un substrat unic patentat de vata minerala bazaltica si stratul de vegetatie. Sistemul de acoperis verde Urbanscape poate fi montat pe orice tip de acoperis: pe suport de beton sau tabla cutata, pe terase inverse (ranversate) sau orice alt tip de materiale utilizate la acoperisuri. Elementele acoperisului verde sunt aceleasi in toate cazurile, difera doar necesarul de izolatie termica si pozitia membranei hidroizolante

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Adeziv etansant Homeseal LDS SOLIMUR 310
 
Adeziv etansant Homeseal LDS Solimur 310

Adeziv durabil, elastic, inodor, fara solventi, practic si usor de manevrat, ambalat intr-un tub de 310 ml. Este folosit pentru lipirea etansa a marginilor si a imbinarilor dintre toate membranele Homeseal LDS cu pereti, podele si tavane.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-S Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal 2 Lamela termoizolanta fatade de contact FKL Thermal
 
Termosistem Knauf Insulation Thermal
4 produse

Produsele Knauf Insulation fabricate din vata bazaltica sub forma de placi sunt rezistente la foc si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Vata minerala bazaltica destinata fatadelor exterioare (din componenta termosistemului), se regaseste in noua gama Thermal cu performante termice imbunatatite, λ fiind intre 0.034 si 0.036 W/mK.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Izolatie tehnica HTB Izolatie tehnica HTB AluR Izolatie tehnica LMF AluR Izolatie tehnica PS 600 si KPS 041 Alur
 
Izolatii tehnice Knauf Insulation
6 produse

Izolatia tehnica Knauf Insulation este menita pentru izolarea termica, fonica si la foc a suprafetelor plate si curbate a conductelor, sistemelor de incalzire si aer conditionat, recipientelor etc. Cartonul ondulat actioneaza ca un strat protector de izolatie.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Panourile Heraklith® - O solutie eficienta pentru izolarea fonica
Panourile Heraklith® - O solutie eficienta pentru izolarea fonica
Solutia pentru a elimina o sursa importanta de stres si pentru a diminua semnificativ distragerile cauzate de zgomot
Panourile Heraklith® - O solutie eficienta pentru izolarea fonica
Categorii
Adeziv pentru hidroizolatii
Adeziv pentru hidroizolatii
Mastic, banda, profil de etansare rosturi
Mastic, banda, profil de etansare rosturi
Material izolator pentru acoperis verde
Material izolator pentru acoperis verde
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Plasa de intarire pentru izolatie
Plasa de intarire pentru izolatie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...