S-a dat start concursului Saint-Gobain National Trophy Romania 2022

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.
S-a dat start concursului Saint-Gobain National Trophy Romania 2022

Inscrierea este gratuita!

Pe plan National

Saint-Gobain National Trophy Romania este un eveniment unic, o sansa de afirmare a excelentei in domeniul constructiilor, cu recunoastere in randul comunitatii de specialisti in constructii de interioare din Romania si o rampa de lansare spre evenimentul international Saint-Gobain Gypsum International Trophy si evenimentul international Saint-Gobain Glass International Event.

Pe plan International

Saint-Gobain Gypsum International Trophy este un eveniment de traditie, lansat de catre Grupul Saint-Gobain in anul 1998. Premiile din cadrul concursului se acorda pentru excelenta si inovatie in executia lucrarilor prin utilizarea produselor pe baza de gips si a sistemelor aferente. Totodata, competitia stimuleaza crearea de solutii noi care raspund provocarilor momentului: eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea durabila. In 2021, a avut loc editia cu numarul 12 a competitiei internationale, care s-a desfasurat in format 100% digital. Au concurat 74 de proiecte, din 30 de tari, fiecare dorind sa castige unul dintre cele 14 premii, din cele 6 categorii de incadrare a proiectelor: gips-carton, ipsos, rezidential, non-rezidential, inovatie si sustenabilitate (dezvoltare durabila), plafoane. Romania a avut trei proiecte reprezentative pentru utilizarea solutiilor si sistemelor Rigips®, care atesta profesionalismul in executie a echipelor de constructori:

Complexul rezidential ISHO, proiectat de Andreescu & Gaivoronski a castigat Premiul Presedintelui Juriului, la categoria cladiri rezidentiale in cadrul celei de-a 12-a editii a Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

Editia din 2022 va prelua dintre proiectele premiate la Saint-Gobain National Trophy pe acelea care indeplinesc cel mai consecvent criteriile impuse de Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

Saint-Gobain Gypsum International Event
Incepand cu anul 2022, si Saint-Gobain Glass organizeaza o etapa internationala, unde reprezentantii proiectelor premiate la Saint-Gobain National Trophy realizate cu produse Saint-Gobain Glass, vor beneficia de o experienta specifica domeniului. Deplasarea in strainatate, intr-una din tarile Grupului, va permite schimbul de experienta cu omologi si experti din alte tari, participarea la prezentari de proiecte si solutii realizate cu produse inovatoare Saint-Gobain Glass.

Ce proiecte pot fi inscrise in concursul Saint-Gobain National Trophy Romania 2022

Pot fi inscrise in concurs toate proiectele care indeplinesc urmatoarele conditii:

  • pentru realizarea lor s-au folosit solutii Saint-Gobain Construction Products si Saint-Gobain Glass, respectiv: pereti de compartimentare si tencuieli uscate, plafoane false fixe si demontabile, canale de desfumare, ventilatie, protectii la foc ale structurilor metalice, sape flotante, lucrari de tencuieli si gleturi, vitraje etc.;
  • vor fi finalizate in anii 2020, 2021 si pana la 30 octombrie 2022;
  • nu au participat la editiile anterioare ale concursului Saint-Gobain Rigips Romania National Trophy desfasurat la nivel national sau Saint-Gobain Gypsum International Trophy desfasurat la nivel international;
  • pentru participarea in cadrul competitiei Saint-Gobain Gypsum International Trophy, ne rezervam dreptul sa reincadram proiectele conform categoriilor specifice Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

Nota importanta: pentru participarea in cadrul competitiei Saint-Gobain Gypsum International Trophy, proiectul va trebui sa cuprinda si produse din portofoliul Rigips®!

Categoriile in cadrul carora pot fi inscrise proiectele

1. Solutii pe baza de gips-carton
Proiectele din aceasta categorie pot fi spatiile interioare dintr-o cladire noua sau dintr-o cladire renovata. Acestea pot varia de la cladiri individuale, de dimensiuni reduse, pana la proiecte complexe si foarte mari, care nu ofera neaparat performante specifice unui anumit sector. Se urmareste punerea in practica a solutiilor tehnice pe baza de gips-carton, care inlocuiesc materialele traditionale in cadrul constructiei de pereti, plafoane si pardoseli.

2. Solutii pe baza de ipsos
Se includ proiectele in care sunt aplicate produse si sisteme de finisaje pe baza de ipsos, avand ca rezultat suprafete remarcabil finisate sau decorate la un nivel de cea mai inalta calitate, testul suprem fiind planeitatea sau acuratetea in conditii de iluminare directa. Se vor inscrie atat proiecte in care s-a utilizat ipsosul (ipsos de constructii, ipsos de modelaj, tencuieli, gleturi) in locul altor materiale traditionale, cat si proiecte in care solutia a fost placarea cu placi de gips-carton, indiferent daca executia si finisarea cu gleturi pe baza de ipsos s-a facut in mod traditional, manual sau mecanizat (cu masini de tencuit).

3. Inovatie
Aceasta categorie cuprinde proiectele care ofera solutii inovatoare, cum ar fi imbunatatirea calitatii aerului din interior, folosirea de solutii clasice intr-un mod iesit din tiparul obisnuit, dar si proiectele in care s-au folosit metode tehnice de reducere a timpului de punere in opera, avand ca rezultat imbunatatirea productivitatii, corelata cu un grad ridicat de calitate. Se acorda puncte suplimentare pentru utilizarea tehnologiei BIM.

4. Cladiri rezidentiale
Proiectele din aceasta categorie pot fi spatii interioare si fatade din cladiri noi sau renovate, din sectorul rezidential. Acestea pot varia ca dimensiune, de la proiecte mici la proiecte foarte mari, dar trebuie sa demonstreze utilizarea intr-un mod unic a sistemelor cu performante specifice segmentului rezidential sau imbunatatiri estetice relevante ale peretilor, plafoanelor,  pardoselilor si vitrajelor.

5. Cladiri non-rezidentiale
Proiectele din aceasta categorie pot fi spatii interioare sau fatade din cladiri noi sau renovate, din sectorul non-rezidential: cladiri de birouri, spatii pentru petrecerea timpului liber, spatii pentru comert cu amanuntul (retail), spatii din domeniile: educatie (ex. scoli), sanatate (ex. spitale, clinici), ospitalitate (ex. hoteluri). Acestea pot varia ca dimensiune, de la proiecte mici la proiecte foarte mari, dar trebuie sa demonstreze utilizarea intr-un mod unic a sistemelor cu performante specifice segmentului non-rezidential.

6. Plafoane
Proiectele din aceasta categorie pot fi spatii interioare din cladiri noi sau renovate, din orice segment, in care s-au utilizat plafoane Saint-Gobain. Utilizarea plafoanelor din materiale minerale (ex. Ecophon® sau Eurocoustic®) contribuie la cresterea punctajului aferent acestei categorii. Proiectele incluse in aceasta categorie se vor axa pe plafoane, ca elemente fundamentale esentiale: estetica, durabilitate, acustica, calitatea aerului din interior etc. Tot aici pot fi incluse proiecte in cadrul carora s-au realizat placari fonoabsorbante ale peretilor sau plafoane fixe din sticla (ex. Gyptone®, Rigitone®, Ecophon®, Eurocoustic®).

7. Solutii pe baza de sticla
Proiectele din aceasta categorie pot fi spatii interioare/ exterioare din cladiri noi sau renovate, din sectorul rezidential sau non-rezidential, in care s-au utilizat sticla Saint-Gobain Glass (sticla cu valoare adaugata). Utilizarea sticlei cu depuneri speciale si sticlei laminate contribuie la cresterea eficientei energetice, imbunatatirea izolarii fonice, securitate si siguranta, cu control solar si transparenta maxima. Sunt incluse proiecte la care s-a utilizat Planistar SUN, ce ofera o temperatura perfecta si lumina ideala indiferent de anotimp; gama COOL-LITE®, ce ofera o inalta performanta atat in ceea ce priveste controlul solar, cat si in izolare termica; gama STADIP® pentru confort interior si protectie impotriva ranirii in cazul spargerii, efractiei, exploziilor si a zgomotului si a razelor UV.

Premiile si castigatorii concursului

ETAPA 1 – premierea castigatorilor in anul 2022

Premiile vor consta intr-o diploma, trofeu si premii in obiecte pentru fiecare categorie de castigatori. Fiecare premiu va consta in 2 obiecte similare, dintre care 1 obiect va fi acordat constructorului / fatadierului si 1 obiect va fi acordat arhitectului.

ETAPA 2 – premierea castigatorilor in anul 2023

Premiile vor consta in vizite in strainatate in tari in care grupul opereaza pentru fiecare categorie de castigatori. In cadrul concursului vor fi acordate, conform criteriilor, urmatoarele premii:

  • 3 premii constand in vizite a cate 4 persoane pentru proiectele castigatoare alese din cadrul celor care cuprind produse ale Saint-Gobain Glass; cele 4 persoane vor proveni din echipele reunite ale constructorului/ fatadierului si biroului de arhitectura.
  • 3 premii constand in vizite a cate 2 persoane pentru proiectele castigatoare alese din cadrul celor care cuprind produse ale Saint-Gobain Construction Products; cele 2 persoane vor proveni din echipele reunite ale constructorului si biroului de arhitectura.

O vizita in strainatate cuprinde urmatoarele servicii:

  • Bilete de avion pe ruta aleasa, cazare pentru perioada deplasarii, mese aferente - pensiune completa, transferuri intre punctele de interes
  • intalniri si evenimente cu scopul realizarii unor schimburi de experienta intre participanti si omologi ai acestora din alte tari si asistarea la prezentari despre proiecte si solutii Saint-Gobain.

Demersurile logistice vor fi planificate, contractate si decontate de catre Saint-Gobain Romania.
Premiile concursului propuse pentru proiecte realizate cu produse de la Saint-Gobain Glass si premiile concursului propuse pentru proiecte realizate cu produse de la Saint-Gobain Construction Products nu sunt cumulative. Pragul de la care se considera ca un proiect poate intra pe lista scurta de jurizare trebuie sa fie de minim 70 puncte.
Niciunul dintre premiile concursului nu poate fi inlocuit cu contravaloarea in bani a acestuia ori cu un alt bun sau serviciu.

Desemnarea castigatorilor

Desemnarea castigatorilor se va efectua de catre juriul de specialitate, care va evalua proiectele conform criteriilor mentionate in Anexa 1, pe baza informatiilor furnizate de participanti privind proiectele inscrise in concurs. Juriul de specialitate va fi format din 5 persoane, din care 4 persoane angajate ale organizatorilor si 1 expert independent, numele acestora urmand a fi facute publice in cursul lunii octombrie 2022.

In urma acestei evaluari se va decide cate un castigator pentru fiecare categorie. Juriul va evalua proiectele in conformitate cu criteriile din Anexa 1 si va desemna castigatorii cu procedurile si metodele de evaluare prestabilite. Deciziile juriului sunt finale si nu pot fi contestate.

Validarea castigatorilor, acordarea premiilor si publicarea castigatorilor

Ulterior desemnarii castigatorilor Concursului potrivit mecanismelor de selectie descrise mai sus, corespunzatoare fiecarei categorii in parte, organizatorii vor proceda la validarea castigatorilor, ocazie cu care se va verifica indeplinirea conditiilor privind inscrierea participantilor in concurs.

Organizatorii nu pot fi tinuti responsabili pentru cazul in care un participant desemnat castigator nu poate fi contactat din cauza datelor de contact incorecte/incomplete, acesta fiind invalidat automat. Lista finala a castigatorilor concursului se va afisa pe site-ul www.rigips.ro si https://ro.saint-gobainbuilding-glass.com/ro, in sectiunea special dedicata National Trophy.

Intrarea in posesia premiilor

Premiile vor fi acordate la o data si intr-un format decis de organizatori, in cadrul unui eveniment special organizat la inceputul anului 2023, cu scopul de a anunta rezultatele concursului si, respectiv, de a decerna diplomele si premiile catre participanti. In cazul in care oricare dintre castigatorii concursului se afla in imposibilitatea de a se deplasa, premiul va fi inmanat unei persoane imputernicite de castigator.
Organizatorii sunt absolviti de orice raspundere decurgand din acordarea premiului respectivei persoane imputernicite, precum si de plata oricaror despagubiri sau solutionarea oricaror reclamatii legate de aceasta.

Inscrierea in concurs

Cei care doresc sa participe vor transmite un e-mail de informare prin care isi anunta intentia de participare la adresa info.constructionproducts@saint-gobain.com.
In urma acestui e-mail, organizatorii vor reveni cu detalii despre locatia virtuala (de tip Sharepoint) unde se vor incarca documentele din Dosarul de participare, incepand cu data de 1 Iulie 2022 (ora 00:00:01) si pana la data de 30 Octombrie 2022 (ora 23:59:59). Toate datele solicitate in formular trebuie completate corespunzator pana la data de 30 Octombrie 2022 (ora 23:59:59).

Atentie: Formularele incomplete nu vor fi luate in considerare.

Regulament

Concursul se va desfasura conform prevederilor Regulamentului, care este obligatoriu pentru toti participantii. Prin participarea la acest concurs se prezuma cunoasterea Regulamentului si acordul participantilor cu privire la clauzele acestuia.

Participantii se obliga sa respecte si sa se conformeze tuturor termenilor, conditiilor si prevederilor Regulamentului, care poate fi consultat aici.

Pentru a afla mai multe detalii despre concursului Saint-Gobain National Trophy Romania 2022, faceti clic aici.

Produse mentionate in articol
Plafoane Casoprano® Rigips® RB, placi de gips-carton standard Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare mecanizata Stucco Construct Gips
 
Saint-Gobain Rigips
45 produse

Rigips, prezenta pe piata romaneasca din 1994, a reusit sa-si construiasca o reputatie solida prin diversitatea si calitatea ridicata a produselor si solutiilor inovatoare destinate amenajarilor interioare, ca si prin locul central pe care il ocupa clientul in sistemul sau de valori. Saint-Gobain Construction Products Romania – Rigips BU este acreditata ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 produce si comercializeaza numai produse certificate EU fiind in prezent unul dintre liderii firmelor de profil din Romania.

45 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
weber G700 - grund de amorsaj pentru tencuieli decorative weber N15 - glet de egalizare weber mesh classic - plasa de armare webertec 828 DA - banda de etansare colt exterior
 
Saint-Gobain Weber
53 produse

Prezenta in 64 de tari, cu o retea extinsa de puncte de vanzare si peste 200 de unitati de productie, marca Weber ofera solutii inovatoare si servicii bazate pe imbinarea de succes a cunostintelor despre piata locala cu experienta internationala. Mereu aproape de clientii sai, Weber ofera produse sigure si solutii adaptate si inovatoare pentru piata de materiale de constructii.

53 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi rigide hidrofobizate, din vata minerala bazaltica, ISOVER T-P Saltele din vata minerala de sticla ISOVER Super Profi Cochilii necaserate ISOVER din vata minerala bazaltica Sistem de termoizolatie ETICS ISOVER
 
Saint-Gobain ISOVER
61 produse

La inceputul anilor '90 Saint-Gobain devine actionarul principal al fabricii din Austria, detinand 99,7% din actiuni. Concernul Saint-Gobain a reunit sub sigla "ISOVER" toate unitatile de productie de vata minerala de sticla din divizia "Izolatii si materiale de constructii", fiind printre cei mai buni in domeniu. Materialele izolatoare se prezinta sub forma de rulouri, placi sau vrac. Sunt in principiu proiectate atat pentru piata constructiilor civile, cat si pentru aplicatii industriale, transport sau aparatura electrocasnica.

61 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Saint-Gobain Gypsum International Trophy, Editia 12
Saint-Gobain Gypsum International Trophy, Editia 12
Paris, octombrie 2021
Saint-Gobain Gypsum International Trophy, Editia 12
Categorii
Placa de constructie
Placa de constructie
Vopsea pentru fatada, vopsea pentru acoperis
Vopsea pentru fatada, vopsea pentru acoperis
Chit de rosturi
Chit de rosturi
Grund, liant
Grund, liant
Adeziv pentru termoizolatii
Adeziv pentru termoizolatii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...