Conferinta PRIA Fire Safety of Buildings 2024

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.
Conferinta PRIA Fire Safety of Buildings 2024

Ca si noutate, normativul tehnic privind securitatea la incendiu a cladirilor a fost actualizat de curand

Participa la editia a 12-a a conferintei PRIA Fire Safety of Buildings sa dezbatem impreuna despre cum putem aplica toate aceste shimbari si despre cum este mai bine sa le implementam in legislatia noastra, dar si sa descoperi care sunt cele mai bune materiale de constructii, sisteme si proiecte pentru securitatea la incendiu a cladirilor si eficienta energetica!

Singurul eveniment care aprofundeaza tematica securitatii cladirilor la incediu in Romania, dar si eficienta energetica a cladirilor! Singurul eveniment cu dezbateri active si cu prezentari de legislatie, produse noi si networking activ si expozitie!

In continuare, in Romania, majoritatea cladirilor nu au certificat de securitate la incendiu! Ca si noutate, normativul tehnic privind securitatea la incendiu a cladirilor a fost actualizat de curand. Trebuie sa stim ce prevede si cum se va aplica!

De ce este nevoie sa abordam din nou anul acesta securitatea impotriva incendiilor cladirilor? Dar eficienta energetica?

Pentru ca modul nostru de viata s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba continuu.

Stim ca natura cladirilor se schimba: industria constructiilor dezvolta noi solutii inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depasit.

Sunteti interesati sa expuneti?

Prezentati-va solutiile de protectie si prevenire a incendiilor, dar si cele pentru eficienta energetica la singurul eveniment de amploare din Romania care abordeaza temele integrate, securitatea la incendiu a cladirilor si eficienta energetica!

O participare obligatorie pentru oricine care se concentreaza pe imbunatatirea sigurantei vietii, a eficientei energetice!

Securitatea la incendiu a cladirilor a devenit din an in an o tema tot mai importanta la nivel european. Comisia Europeana a creat Platforma de Schimb de Informatii pentru Foc.

De asemenea, este importanta eficienta energetica a cladirilor si renovarea acestora. Creste eficienta energetica, dar poate creste si riscul de incendii. Suntem pregatiti in 2024 sa facem fata? Din ce in ce mai multe programe sunt deschise de catre Ministerul mediului privind cladirile verzi!

Reprezinta reuniunea anuala a reprezentantilor din partea autoritatilor alaturi de experti in domeniul incendiilor, pompieri, asociatii si producatori materiale constructii, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producatorii de materiale, camere de comert si ambasade, ONG-uri si asociatii de proprietari, reprezentanti ai Parlamentului si Senatului, arhitecti, investitori, asiguratori, banci, avocati si reprezentanti ai mass-mediei.

Pe de alta parte, eficienta energetica a cladirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la incalzire si racire a imobilelor, pentru confort si mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc incalzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru cresterea securitatii la incendiu.

Expertii (inter)nationali prezinta cele mai recente evolutii si perspective ale cercetarilor recente in domeniul securitatii la incendiu si combaterii incendiilor.

Cabluri, materiale de constructii si finisaje care pot implica rezistenta la foc, produse de iluminat / programe si produse pentru eficienta energetica/ Legislatie/ Colaborarea dintre proiectanti / dezvoltatori / constructori si furnizorii de materiale.

Program
09:30-10:00 Inregistrarea Participantilor si Welcome coffee
10:00-12:45 Networking & Expozitie/sesiune interactiva Modificari ale reglementarilor privind Securitatea la incendiu si Eficienta energetica in Romania/Care sunt noile trend-uri pe poiata materialelor?
Teme: Modificari la legislatia privind securitatea la incendiu in Romania. Discutii impreuna cu reprezentanti ai Statului alaturi de asociatii, companii si societatea civila pentru a face aceste schimbari? Normativul de siguranta la foc P118/1, P118/2 si P118/3 – cum arata varianta actualizata de curand? cum o aplicam? Importanta alegerii cablurilor rezistente la incendiu, a materialelor de constructii, a ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului, a ferestrelor si a altor materiale? Eficienta energetica a cladirilor – status Romania 2024 si anii urmatori.
Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul? Studii de caz si solutiile constructorilor si ale companiilor cu materiale de constructii din Romania pentru securitatea la foc a spitalelor, muzeelor, scolilor, cladirilor de birouri, parcurilor industriale, scolilor, lanturilor de magazine, depozitelor, institutiilor publice?
Sustenabilitate si reducerea amprentei de carbon.
Materiale de constructii, materiale pentru fatade, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendinte!
Colaborarea dintre arhitecti, dezvoltatori, constructori, consultanti, proiectanti, asiguratori si furnizorii de materiale de constructii, cabluri si alte materiale in fata provocarilor privind securitatea la foc si eficienta energetica? Rolul arhitectilor, asiguratorilor, al automatizarilor si al materialelor pe care le folosim? Importanta structurilor in contextul actual Instalatiile si rolul acestora privind securitatea la foc si eficienta energetica a cladirilor Concluziile inalnirii.
12:45-13:15 Q&A. Concluzii
13:15-14:00 Networking lunch

Detalii complete pe www.priaevents.ro

ibuild si Proidea sunt parteneri media al evenimentului.

Stiri conexe
Constantin Jiga - Manager Divizie Materiale de Constructii si Pardoseli, Menatwork Solutions, participa la PRIA Fire Safety of Buildings, in 2 aprilie 2024
Constantin Jiga - Manager Divizie Materiale de Constructii si Pardoseli, Menatwork Solutions, participa la PRIA Fire Safety of Buildings, pe 2 aprilie 2024
Se va dezbate subiectul protectiei impotriva incendiilor, respectiv eficienta termica si energetica in constructii
Constantin Jiga - Manager Divizie Materiale de Constructii si Pardoseli, Menatwork Solutions, participa la PRIA Fire Safety of Buildings, pe 2 aprilie 2024
Categorii
Accesoriu sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Accesoriu sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Modul intrare-iesire sistem de alarma pentru combatere a fumului si incendiului
Modul intrare-iesire sistem de alarma pentru combatere a fumului si incendiului
Semnal manual pentru sistem de alarma si combatere a fumului si incendiilor
Semnal manual pentru sistem de alarma si combatere a fumului si incendiilor
Senzor de fum si foc
Senzor de fum si foc
Centrala sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Centrala sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...