proidea.ro catalog online de informatii produse

Curs de pregatire in vederea autorizarii-reautorizarii ANRE a electricienilor 2018


[Arhiva] Stirea poate contine informatii depasite


2018. septembrie 06.

Programul ANRE pentru sesiunea de Primavara-Toamna 2018

Spre website-ul evenimentului

Asociatia Romana a Electricienilor AREL este avizata ANRE sa organizeze cursuri de pregatire teoretica si aplicativa in vederea participarii la primul examen de autorizare ANRE sau pentru reinoirea autorizatiei ANRE, corelat cu programul ANRE pentru sesiunea de Primavara-Toamna 2018 in Bucuresti cat si in sucursalele AREL din tara.

Pentru membrii Asociatiei Romane a Electricienilor AREL cursurile de Autorizarea Reautorizare EA sunt Gratuite.
Lector Prof. Univ. Dr. Ing. BICA Marin

Prevederi legale
In conformitate cu prevederile ORD. ANRE nr. 11/2013, ORD. ANRE nr. 116/2016 - Regulamentului pentru autorizarea electricienilor (EA), verificatorilor de proiecte (VP), responsabililor tehnici cu executia (RTE), precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari (EXP) in domeniul instalatiilor electrice:
 • Pentru participarea la primul Examen de autorizare indiferent de gradul si tipul solicitat, urmarea unui curs de pregatire teoretica in domeniul instalatiilor electrice este facultativa.
 • Electricienii Autorizati (EA) (Art. 37) au obligatia de a urma, cel putin o data la 5 ani, un curs de pregatire teoretica organizat de un furnizor de formare profesionala sau institutie de invatamant superior.
Programul desfasurarii cursului teoretic de pregatire in vederea autorizarii-reautorizarii sesiunea de toamna 2018
Se va desfasura in serii de cate 3 zile. Numar participanti pe serie 25 electricieni. In Bucuresti si sucursalele din tara.
 • Seria aIa - 03, 04, 05 sept - Autorizare Reautorizare EA BUCURESTI COMPLETA
 • Seria aIIa - 06, 07, 08 sept - Autorizare Reautorizare EA BUCURESTI COMPLETA
 • Seria aIIIa - 10, 11, 12 sept - Autorizare Reautorizare EA BUCURESTI COMPLETA
 • Seria aIVa - 13, 14, 15 sept - Autorizare Reautorizare EA BUCURESTI in formare
 • Seria aVa - 17, 18, 19 sept - Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI COMPLETA
 • Seria aVIa - 20, 21, 22 sept - Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI in formare
 • Seria aVIIa - 24, 25, 26 sept - Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI COMPLETA
 • Seria aVIIIa - 27, 28, 29 sept - Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI in formare
 • Seria aIXa - 01, 02, 03 oct - Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI COMPLETA
 • Seria aXa - 04, 05, 06 oct - Autorizare Reautorizare EA VP EXP BUCURESTI in formare
 • Seria aXIa - 08, 09, 10 oct - Autorizare Reautorizare EA VP EXP CERNAVODA COMPLETA
 • Seria aXIIAa - 11, 12, 13 oct - Autorizare Reautorizare EA VP EXP CONSTANTA in formare
 • Seria aXIIIa - 15, 16, 17 oct - Autorizare Reautorizare EA VP EXP CERNAVODAI COMPLETA
 • Seria aXIVa _ _ _ Autorizare Reautorizare EA VP EXP CRAIOVA in formare
 • Seria aXVa _ _ _ Autorizare Reautorizare EA VP EXP TIMISOARA in formare
 • Seria a XVIa _ _ _ Autorizare Reautorizare EA VP EXP SLATINA in formare
 • Seria a XVIIa _ _ _ Autorizare Reautorizare EA VP EXP BACAU in fomare.
In functie de cerere si programul ANRE, cursurile se vor tine si in alte sucursale AREL-judete.
Pentru sucursalele din tara se va anunta in timp util programul, in functie de orarul ANRE.
Pentru cererile de curs de la sediul beneficiarului se vor stabili in timp util si de comun acord program, conditii si costuri.

Grup tinta
Electricieni care isi propun sa sustina pentru prima data examenul de autorizare ANRE, respectiv electricieni care doresc prelungirea valabilitatii autorizatiei ANRE pentru gradele I, IIA, IIB, IIIA, IIIB, IVA, IVB. Verificatori de Proiect, Experti Extrajudiciari.

Locul de desfasurare al cursului
 • In Bucuresti se vor desfasura in Soseaua Oltenitei, nr. 225 A. Punctul de lucru al Asociatiei Romane a Electricienilor-AREL, Centrul Incubator de Afaceri (CIAF) in intervalul orar 9:00 - 16:00 prezenta este obligatorie.
 • In sucursalele AREL din tara va fi anuntat in timp util locul si data desfasurarii pentru a permite cursantilor sa-si programeze participarea.
Durata cursului
Programul de pregatire are o durata de 20 ore ce se desfasoara pe parcursul a 3 zile (7 ore/zi), fiind un program de perfectionare intensiv, continand: notiuni de electrotehnica, legislatie, norme tehnice si aplicatii corespunzatoare gradului de autorizare sau reautorizare solicitat, in conformitate cu tematica aprobata si publicata de ANRE (pregatirea: teoretica 10 ore; aplicativa 10 ore).

Conditii de acces
Pe baza dosarului complet de inscriere la cursuri care cuprinde urmatoarele acte necesare:
 • cerere de inscriere
 • copie CI
 • copie diploma de studii (certificat calificare in domeniul electric)
 • acte doveditoare vechime electrician
 • taxa de inscriere
 • contract formare profesionala.
Inscrierea si depunerea acestor documente se poate face: la sediul AREL, Sos. Oltenitei nr. 225 A, sect.4, Bucuresti, interfon 61 C, etaj 1, camera 6. Program lucru secretariat: Luni 10:00–14:00; Marti 16:00–20:00; Miercuri 10:00–14:00; Joi 16:00–20:00; Vineri 10:00–14:00. Sau prin e-mail asociatia.electricienilor@gmail.com tel: 0722 622 697 / 0744 544 886.

Prezentare generala a cursului
Programa de pregatire, are drept scop perfectionarea profesionala a electricienilor, prin dezvoltarea de noi competente pe baza celor dobandite anterior, insusirea unor cunostinte avansate, completarea si actualizarea cunostintelor de legislatie, a regulamentelor si normativelor specifice domeniului de activitate. Cursul are un caracter teoretic - aplicativ, cu exemple, studii de caz, combinand prezentari ale legislatiei si a normativelor tehnice, seminarii de comentarii pe baza normativelor, rezolvarea de probleme si chestionare urmarind tematica de concurs.

Obiectivele cursului
La finalul cursului, absolventul isi va completa si actualiza cunostintele de specialitate, legislatie, a regulamentelor si a normativelor specifice domeniului electric. Concretizandu-se prin eliberarea unui certificat de absolvire "Curs de pregatire teoretica" conform tematicii si bibliografiei stabilite si aprobate de ANRE pentru tipul si gradul de autorizare cerut.

Structura cursului
Cursul este structurat in trei module, astfel:

MODULUL 1-ELECTROTEHNICA APLICATA. Acest modul pune accent pe intelegerea fenomenelor fizice, in scopul de a-l ajuta pe cursant sa inteleaga problemele tratate, specifice instalatiilor electrice.
MODULUL 2-LEGISLATIE, urmareste insusirea legislatiei in domeniu
MODULUL 3-NORMATIVE TEHNICE, are la baza cunoasterea normativelor ce reglementeaza domeniul de activitate, dezvoltarea competentelor privind lucrul in instalatiile electrice, cunoasterea caracteristicilor consumatorilor, echipamentelor si aparatelor din compunerea instalatiilor electrice, a principiilor de alegere si dimensionare a instalatiilor electrice, rolul acestora in asigurarea stabilitatii si functionarii instalatiilor electrice, metode de executie a instalatiilor de forta si iluminat.

Observatii privind evaluarea cursantilor
 • instrumentul prin care se realizeaza evaluarea este test scris tip grila similar examenului ANRE
 • testul scris se desfasoara pe durata a 60 minute
 • nota la examenul de absolvire reprezinta nota obtinuta la testul final de evaluare
 • participantii care nu promoveaza examenul de absolvire al cursului, se pot inscrie pentru sustinerea altui examen de absolvire in aceleasi conditii, cu urmatoarea serie de cursanti.
Participantii care promoveaza examenul vor primi "Certificat de absolvire" necesar reinoirii/inscrierii la examenul de autorizare sau reautorizare ANRE.

Pretul cursului
 • gratuit electrician cursant membru AREL cu o vecimede cel putin 2 ani si cu cotizatia platita la zi inclusiv 2018
 • 300 lei fara alte taxe firme sau alti electricieni solicitanti.
Taxa de inscriere se poate plati:
 • in contul Asociatiei Romane a Electricienilor deschis la BCR Filiala sector 4, Cont: RO13RNCB0278101353220001, CIF: 23941710, specificand "Conform factura numarul si / sau pentru nume, prenume cursant"
 • numerar la sediul Asociatiei Romane a Electricienilor.
*Au intaietate membrii AREL. Alti electricieni solicitanti in ordinea achitarii contravalorii cursului. Organizatorul isi rezerva dreptul de a amana, introduce sau scoate din program serie/serii pentru depasirea/necompletare a numarului de 15 participanti la curs. Va rugam sa accesati periodic pagina de internet a AREL pentru informatii actualizate.
*Cu ocazia participarii la curs aveti posibilitatea sa achizitionati Normativul I7-2011. Membrii AREL cu cotizatia la zi beneficiaza de o reducre de 50% la primul exemplar achizitionat.


ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a asociatiei AREL - Asociatia Romana a Electricienilor sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
 

Firma
Sediu: RO-041309 sector 4, Bucuresti, Sos. Oltenitei, nr. 225A, et.1, camera 6, interfon 61C
Mobil: +40 72 262 2697
Mobil: +40 74 454 4886
E-mail:
Web: www.arel.ro
   
   
   
   
   
Asociatia Romana a Electricienilor – AREL a fost infiintata in aprilie 2008 din necesitatea de a se crea o platforma de colaborare si dezvoltare pentru specialistii care lucreaza in domeniul electric si, in acelasi timp, un cadru institutionalizat de pregatire tehnico-profesionala si de reprezentare a intereselor de breasla in fata autoritatilor publice si/sau de reglementare in domeniul electric. Asociatia Romana a Electricienilor AREL este o organizatie profesionala, care se bazeaza pe conlucrarea persoanelor fizice ce desfasoara activitati lucrative in domeniul electric, avand ca misiune dezvoltarea si consolidarea pregatirii teoretice si practice a membrilor sai, precum si protejarea intereselor profesionale, promovarea activitatilor desfasurate de membrii sai in domeniul electric, creand si oferind facilitati deosebite membrilor sai (cursuri gratuite, reduceri la achizitii documentatie tehnica si aparatura de masura, suport promovare pe piata muncii, etc). Pentru a sprijini cresterea nivelului de pregatire profesionala a electricienilor, Asociatia Romana a Electricienilor AREL, in calitate de furnizor de formare profesionala acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari - ANC (CNFPA), a organizat si a agrementat la ANRE cursul de pregatire teoretica in vederea autorizarii/reautorizarii electricienilor, desfasurat in conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr. 11/2013 - Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia, precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice.
Denumiri marca: AREL, ANRE
Cuvinte cheie:  curs  cursuri  pregatire  autorizare  reautorizare  autorizarii  reautorizarii  anre  electricieni  electricienilor  asociatie  asociatia  romana  electricienilor  profesionist  profesionisti  arel