proidea.ro catalog online de informatii produse

CLIMA 2019, Bucuresti 26-29 Mai 2019


[Arhiva] Stirea poate contine informatii depasite


2019. mai 08.

Mediul construit versus schimbarile climatice

Spre website-ul evenimentului

CLIMA este un eveniment tehnic si stiintific, organizat odata la trei ani sub patronajul REHVA si aduna laolalta pentru trei zile, aproximativ 1000 de profesionisti de top din domeniul HVAC din intreaga lume. Editiile anterioare s-au desfasurat in orasele Milano (1975), Budapesta (1980), Copenhaga (1985), Sarajevo (1989), Londra (1993), Bruxelles (1997), Napoli (2001), Lausanne (2005), Helsinki (2007), Antalya (2010), Praga (2013) si Aalborg (2016).

Intre 26–29 mai 2019, Romania, Bucuresti va gazdui cea de-a 13-a editie a Congresului CLIMA, avand ca organizatori Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania si Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti sub deviza "Built Environment facing climate change" (Mediul construit versus schimbarile climatice).

Ultima editie a CLIMA a reunit aproximativ 1000 de participanti.

"Tinand cont de preocuparile actuale...congresul va aduce in discutie capacitatea pe care sistemele tehnice HVAC&R&S din cladirile noi sau vechi o au si modul in care acestea pot actiona cu maxim de eficienta energetica pentru a face fata schimbarilor climatice prin mentinerea unui confort optim la interior si oferirea unei sigurante locatarilor" spune Prof. Dr. Ing. Sorin Burchiu, Presedinte al Comitetului de Organizare CLIMA 2019.

Din tematica evenimentului amintim mai jos patru teme principale, toate avand stransa legatura cu mediul construit, cel mai mare consumator de energie intr-o economie nationala sau regionala:

1. Advanced HVAC&R&S Technology and Indoor Environment Quality
2. High Energy Performance and Sustainable Buildings
3. Information and Communication Technologies (ICT) for the Intelligent Building Management
4. Sustainable Urbanization and Energy System Integration.

Speakeri de renume mondial se vor reuni in cele patru zile de eveniment si vor aduce in fata participantilor si a mass–media tot ceea ce este mai nou si mai revolutionar in domenii precum HVAC, eficienta energetica, cladiri inteligente, cladiri pasive, surse de energie regenerabile. Din speakerii invitati amintim: Prof. PhD. Shin-ichi Tanabe, Waseda University, Japan; Dr. Hui Zhang, Center for the Built Environment at UC Berkley, USA; Prof. PhD. Eng. Bjarne W. Olesen, Technical University, Denmark; PhD. Eng. Werner R. Lutsch, Euroheat&Power President, AGFW e. V. Frankfurt am Main, Germany; Mika Halttunen, President and Chairman of the Board, Halton Group–Finland; Prof. PhD. Eng. William P. Bahnfleth, Indoor Environment Center Department of Architectural Engineering, USA; Prof. Assoc. PhD. Arch. Catalina Turcu, University College London, UK; PhD. Eng. Ovidiu Noran, Griffith University, Australia etc.

Dl. Profesor Arhitect Marian Moiceanu spune ca "...Nu este de mirare ca viziunea unora, privind viitorul omenirii si a planetei, este sumbra. De aceea constientizarea fenomenului, a pericolelor induse de catre acestea si implicarea specialistilor in gasirea de solutii fezabile sunt acum conditii obligatorii, in toate domeniile. Congresul international CLIMA 2019 - Built environment facing climate change reprezinta un exemplu important de implicare. Acesta se defineste prin a fi un important forum in care specialisti se vor reuni pentru, a comunica, a dezbate si pentru a gasi noi solutii la actualele si viitoarele probleme ale omenirii. Cred ca inginerii si arhitectii vor constitui, asa cum au facut-o intotdeauna de-a lungul istoriei, Avangarda acestei miscarii salvatoare."

Congresul este insotit de o expozitie specializata ce se desfasoara in aceeasi locatie, Biblioteca Nationala a Romaniei, sub motto-ul "Prospection Into The Future" (Transpunerea in viitor). Expozitia va crea oportunitati pentru ca toate companiile din sector sa isi prezinte produsele de top si ideile inovative in sesiuni B2B, intr-o maniera profesionala si intr-un cadru specializat.

Congresul si Expozitia CLIMA in cifre:
  • peste 100 de ambasadori si 50 de parteneri promoveaza evenimentul in intreaga lume
  • peste 1000 de participanti (cercetatori, ingineri, arhitecti, studenti etc.)
  • peste 750 de lucrari vor fi prezentare in cadrul evenimentului
  • peste 20 de workshop-uri tehnice si stiintifice
  • peste 1000 mp de expozitie specializata
  • 4 cursuri (2 cursuri REHVA, 1 curs AIIR, 1 curs ASHRAE)
  • 2 concursuri studentesti (REHVA Student Competition, HVAC World Student Competition)
  • 3 cine festive.
Link-ul pentru inregistrarea companiilor in calitate de expozanti:
https://www.expo.clima2019.org/info-for-exibitors

Invitam vizitatorii sa se inregistreze online:
https://www.expo.clima2019.org/info-for-visitors/#online-registration

Ultimele informatii! Programul detaliat (sesiuni plenare, sesiuni ordinare), sponsori, speakeri.
https://www.clima2019.org/program-social-events/#clima-2019-programme

CLIMA 2019 - Speakeri


ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a asociatiei AIIR - Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
 

Firma
Sediu: RO-021414 sector 2, Bucuresti, b-dul Pache Protopopescu, nr. 66
Telefon: +40 21 252 4295
Fax: +40 21 252 4295
Mobil: +40 75 118 3032
E-mail:
Web: www.aiiro.ro
Web: www.rcepb.ro
   
   
   
   
   
   
   
Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania - AIIR, este o organizatie profesionala, autonoma, fara scop patrimonial, neguvernamentala, cu personalitate juridica, care reprezinta interesele inginerilor din domeniul instalatiilor sanitare, incalzire, ventilare, climatizare, frig, electrice si gaze, care activeaza in invatamant, cercetare, proiectare, executie si exploatare.
Denumiri marca: AIIR, RCEPB
Cuvinte cheie:  clima  aiir  2019  rehva  student  competitie  concurs  concurduri  conferinta  studenti  studentesti