Arhitectura de succes pe terenuri dificile si implicarea YTONG in realizarea acestora

Cum a ajutat YTONG la obtinerea detaliilor dorite de arhitecti

Inventivitatea arhitectilor, cunostintele inginerilor si calitatea materialelor de constructie permit realizarea unor proiecte de case vis, indiferent de terenul de care dispuneti. Trei exemple din Europa demonstreaza cat se poate de clar acest lucru. Una dintre constructiile prezentate mai jos a fost realizata in Barcelona pe un teren in panta, alta in Praga pe un lot foarte ingust, iar casa din Romania a fost integrata cu succes intr-un deal care ofera beneficiarilor acces la o priveliste deosebita. Toate proiectele au in comun solutiile de zidarie YTONG. Vezi cum au ajutat aceste produse la realizarea proiectelor!

Casa Timis, Cluj - Arhitect: Filofi si Trandafir

Amplasata in localitate Valea Seaca, la doar 10 kilometri de Cluj Napoca aceasta casa reuseste sa se integreze cat se poate de firesc in cadrul natural format din dealuri, unele dintre ele impadurite. Cuplul care a comandat aceasta lucrare si-a dorit ca locuinta sa nu afecteze natura. Solutia propusa a presupus o comunicare placuta intre casa si dealul pe care este amplasata. Astfel, unul dintre pereti este acoperit integral cu pamant. De asemenea, acoperisul este inierbat cu plante specifice zonei. Blocurile de zidarie YTONG au fost utilizate pentru zidurile interioare fiind materiale 100% naturale care asigura o calitate superioara a aerului interior.

Arhitectura de succes pe terenuri dificile si implicarea YTONG in realizarea acestora
Arhitectura de succes pe terenuri dificile si implicarea YTONG in realizarea acestora
Sursa foto: www.filofisitrandafir.ro

Casa V, Vallvidrera - Barcelona - Arhitect: YLAB Arquitectos

Tot un deal a determinat biroul YLAB Arquitectos sa propuna aceasta solutie. Panta era una foarte abrupta. Proprietarul si-a dorit o casa cu personalitate. Arhitectii au optat pentru pereti total neregulati care sa ofere un aspect inedit cladirii. Blocurile YTONG au fost ideale in acest caz putand fi decupate cu usurinta in forma dorita. Faptul ca solutia de zidarie aleasa este una foarte usoara a facut ca structura sa nu fie prea incarcata. In plus, izolarea termica este una ideala.

Casa Minská - Brno, Cehia - Arhitect: Makovský & partners

Terenul pe care este amplasata aceasta casa are o latime de doar 4,5 metri. Intregul lot detinut are o suprafata de 105 metri patrati. Cu toate acestea, cladirea cu patru nivele are un volum total de 1.027 metri cubi. Peretii exteriori sunt realizati din cadre de beton si sticla, iar pentru peretii de interior au fost preferate blocuri de zidarie YTONG de 20 de centimetri. Aceste solutii de zidarie permit ancorarea unor piese de mobilier de greutati de pana la 200 kilograme.

Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Elemente de cofraj profilate YTONG BU
 
Elemente de cofraj profilate YTONG BU

Elementele din gama YTONG BU imbunatatesc radical una dintre operatiile indispensabile in constructii: cofrarea betonului armat. YTONG BU au rol de cofraj pierdut in realizarea buiandrugilor, centurilor si stalpisorilor la pereti de inchidere sau compartimentare, fiind disponibile in latimi incepand cu 20 cm. Utilizarea elementelor BU permite evitarea cofrajului traditional costisitor. Acestea au dimensiuni modulate in conformitate cu cele de fabricatie ale blocurilor de zidarie YTONG, ofera protectie excelenta la foc si constituie o suprafata de finisare unitara cu restul zidariei. Rezultatul final va fi reducerea timpilor si a costurilor de executie.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor
 
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor

Multipor este un material natural, ecologic, complet mineral si neinflamabil, destinat atat termoizolarii la interior, cat si la exterior. Produsul poate fi utilizat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor si a spatiilor interioare din cladirile publice, dar si pentru termoizolarea caselor unifamiliale. Componentele sistemului: placile termoizolante Multipor, incombustibile; adezivul mineral usor, incombustibil; dibluri (daca este cazul), 1 diblu per placa; plasa de armare. Sistemul include cateva componente simplificate comparativ cu alte solutii de termoizolare, inclusiv din punct de vedere al aplicarii si al manoperei. Astfel, adezivul mineral Multipor se foloseste atat ca liant, cat si ca material de finisare. Placile minerale Multipor au o inertie termica ridicata, respecta mediul inconjurator si mai ales sanatatea beneficiarilor si a echipelor de montaj si isi mentin capacitatea de izolare termica chiar si in conditii de umiditate ridicata, asigurand astfel un nivel de umiditate optim pentru locuire si pentru sanatatea cladirii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar Ytong in pat subtire
 
Mortar Ytong in pat subtire

Mortarul Ytong este caracterizat de inalta rezistenta, adezivitate si minimizeaza puntile termice. Acest mortar se foloseste in tehnologia cu rosturi subtiri, tehnologie specifica zidariilor din beton celular auoclavizat. Avantaje ale utilizarii mortarului in pat subtire Ytong: scade consumul de mortar si timpul de punere in opera. Pozitia blocurilor de zidarie poate fi corectata timp de 10 minute dupa fixarea in mortarul adeziv Ytong. Folosirea mortarului in pat subtire de numai 1-2 mm, specifica zidariei Ytong, face ca pierderile de caldura sa fie reduse cu pana la 90 %.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...