Investitiile aduc roade - Grupul VELUX anunta rezultate excelente pentru anul 2014

Strategia investitiilor pe termen lung initiata de Grupul VELUX a adus roade in 2014, inregistrand o cifra marita de afaceri si un profit considerabil


Grupul danez VELUX, lider mondial pe piata ferestrelor de mansarda, anunta rezultate bune pentru anul 2014, reflectate in datele financiare inregistrate de VKR Holding.

Avand o cifra de afaceri neta de 16.4 miliarde DKK, o rata a profitului crescuta cu 12.3% si un profit net de 1.3 miliarde DKK, VKR Holding inregistreaza rezultate mai bune decat in 2013.

Grupul VELUX a devenit si mai puternic in anul 2014, comunicand rezultate bune in ciuda crizei din sectorul european de constructii. Investitiile facute in Noua Generatie de ferestre de mansarda care aduc mai multa lumina, asigurand un confort crescut si o eficienta energetica ridicata, precum si lansarea unui produs complet nou, Luminatoarele Modulare VELUX, au avut un impact major in anul 2014.

"Strategia noastra ofensiva lansata in anul 2009 de a face cea mai mare investitie din istoria Grupului, in valoare de 1.7 miliarde DKK, in platforma de produse noi, dezvoltand in acelasi timp un produs cu totul nou pe piata in mijlocul celei mai crunte crize din sectorul constructiilor, a fost indeplinita prin rezultatele asteptate pentru anul 2014", declara CEO, Jørgen Tang-Jensen.

Venit crescut in 2014
In primele sase luni ale anului 2014 s-au inregistrat vanzari crescute, iar Grupul VELUX anunta un progres major in cateva din pietele cheie din Europa. Pe de alta parte, piata a pierdut cateva momente de varf in timpul verii, in primul rand din cauza crizei din Rusia si Ucraina, care a dus la descurajarea puterii de cumparare in unele piete cheie europene.

In ciuda instabilitatii continue a pietei, Grupul VELUX a avut un rezultat convingator in 2014, in parte datorita cresterii semnificative a pietelor britanice si americane. "Anul 2014 a fost un an excelent, cu o crestere semnificativa si, si mai important, cu o crestere a veniturilor cu mai mult de 60", declara CEO-ul, Jørgen Tang-Jensen.

Investitiile majore in programul de dezvoltare a noilor produse sunt recompensate in 2014
Noua Generatie de ferestre de mansarda cu o eficienta energetica crescuta, oferind un confort sporit si avand o suprafata vitrata marita, a fost primita cu mult interes de toate pietele si a jucat un rol major in obtinerea rezultatelor excelente din anul 2014.

"Noua Generatie a fost premiata pentru stabilirea unui standard ridicat al eficientei energetice a ferestrei, pentru confortul crescut si pentru faptul ca aduce mai multa lumina in vietile oamenilor. Este ceva ce nu am mai experimentat pana acum!", declara cu mult entuziasm CEO, Jørgen Tang-Jensen.

Pe pozitia a doua in planul strategic de dezvoltare a Grupului VELUX, Luminatoarele Modulare VELUX, concepute pentru sectorul de constructii publice si comerciale si dezvoltate in parteneriat cu una dintre cele mai cunoscute firme de arhitectura, Foster + Partners din Londra, au fost bine primite in pietele unde se comercializeaza.

"Luminatoarele Modulare VELUX au avut rezultate bune in 2014. Arhitectii sunt incantati de profilul ingust al acestora si de tehnologia motorului aproape imperceptibil care lasa impresia buna a simplitatii si a esteticului", explica CEO, Jørgen Tang-Jensen.

Trecerea la noua platforma a fost facuta cu succes
Cresterea profitului Grupului VELUX se datoreaza incheierii cu succes a tranzitiei la platforma noilor produse in fabrici, concomitent cu focusul nostru pentru reducerea costurilor de productie.

"Am incheiat cu succes tranzitia la platforma noilor produse si suntem increzatori in viitor", a declarat CEO, Jørgen Tang-Jensen.

Focus pe crestere moderata in 2015
CEO Jørgen Tang-Jensen este foarte multumit de rezultatul obtinut si sublineaza faptul ca, in 2015, compania va pune accent pe dezvoltare si pe cresterea cotei de piata cu ajutorul conceptelor inovative.

"Gratie noului program de produse si strategiei ofensive pentru viitor, suntem pregatiti pentru o noua etapa de dezvoltare, astfel incat piata sa-si recapete stabilitatea. Ne asteptam la o crestere moderata in anul 2015, datorata planurilor de dezvoltare din SUA", concluzioneaza CEO, Jørgen Tang-Jensen.

Mentiune
La fel ca in anii precedenti, datele financiare ale Grupului VELUX pentru anul 2014 sunt consolidate in inregistrarile contabile ale VKR Holding.

Materiale de presa disponibile la VELUX Media Centre
Vizualizati si descarcati cele mai noi filme, fotografii si materiale de presa la VELUX Media Centre, accesand press.velux.com. Aici va puteti inscrie la noutatile VELUX.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele VELUX, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VELUX Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

GGL 306640 - Fereastra de mansarda Premium, pentru evacuarea fumului GLU 0051 - Fereastra de mansarda Standard, din poliuretan, cu operare de sus GZL 1051 - Fereastra de mansarda Standard, din lemn, cu operare de sus GGU 008230 - Fereastra de mansarda VELUX premium pentru Case Pasive
 
Ferestre de mansarda VELUX
31 produse

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

31 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
MHL - Rulou exterior parasolar pentru ferestrele de mansarda VELUX SHL - Roleta exterioara pentru ferestrele de mansarda VELUX SSS - Roleta exterioara solara economica VELUX RHZ - Rulou pentru diminuarea luminii pentru ferestrele de mansarda VELUX
 
Rulouri decorative si parasolare VELUX
14 produse

Accesorizati fereastra VELUX cu rulourile VELUX pentru controlul luminii si al caldurii si cu o plasa impotriva insectelor. Noua colectie de culori si modele, cu materiale opace sau transparente este acum la dispozitia ta. Alege dintre rulourile exterioare parasolare si din gama de rulouri interioare - cu actionare manuala, electrica sau cu motor solar. Beneficii: control al caldurii, control al luminii, filtrare a luminii, protectie impotriva insectelor.

14 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
TWF / TWR - Tunel solar pentru acoperis inclinat
 
TWF / TWR - Tunel solar pentru acoperis inclinat

Cu tunelurile solare VELUX pentru acoperis inclinat, este posibila aducerea luminii naturale chiar si in cele mai intunecate zone ale casei tale: holuri, bai, dressinguri, camere fara pereti exteriori. Profilul exterior din acoperis este similar cu cel al unei ferestre de mansarda, avand integrata rama de etansare din poliuretan. Se pot comanda atat pentru invelitori plate, cat si ondulate. Tunelul rigid, TWR, poate avea o lungime a tubului de pana la 6 m, cu ajutorul extensiilor. Tunelul solar cu tub flexibil, TWF, se poate monta in cazul unei distante de maxim 1,5 m intre acoperis si tavan. Modulul exterior are geam intarit de 4 mm, tratat pentru auto-curatare. Tunelurile se pot accesoriza cu kitul de lumina, astfel incat devin sursa de lumina si la lasarea noptii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Ferestre pentru acoperis terasa CVP si CFP
 
CVP/CFP - Ferestre pentru acoperis terasa

Model CVP VELUX INTEGRA® - Fereastra pentru acoperis terasa VELUX INTEGRA®, model CVP, se actioneaza cu ajutorul tabletei de control cu ecran tactil. Fereastra poate fi programata pentru deschidere regulata, asigurand o ventilare automata si aer proaspat. Se deschide pana la maxim 15 cm pentru aerisire. Toc si cercevea din PVC alb. Geamul exterior este protejat de o cupola din material plastic transparent foarte rezistent. Model CVP cu operare manuala - Fereastra pentru acoperis terasa cu actionare manuala, model CVP, se deschide 20 cm prin operarea manuala a unei tije telescopice si ofera posibilitatea ventilarii naturale a spatiilor interioare. Model Fix CFP - Fereastra fixa pentru acoperis terasa, model CFP, nu poate fi deschisa.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...