Investitiile in viitor consolideaza pozitia Grupului VELUX

Grupul VELUX a facut publica situatia financiara pe anul 2013

Indicatorii cheie au crescut cu pana la 5%. Profiturile sunt bune, desi au fost afectate de investitiile masive in dezvoltarea de produse noi si in tranzitia catre noi zone de business care stabilesc noi standarde de eficienta energetica. Astfel suna raportul Grupului VELUX, producatorul ferestrelor de mansarda, care este pregatit pe deplin sa valorifice conditiile economice avantajoase din piata in momentul in care acestea vor aparea.

Anul 2013 a fost unul dintre anii in care rezultatele Grupului VELUX au fost bune. Detinut de VKR Holding, Grupul VELUX are in prezent 10.000 de angajati, care reprezinta o proportie importanta din totalul de 14.000 de angajati in companiile detinute de VKR Holding. Astfel, Grupul VELUX nu publica individual situatia financiara, aceasta fiind inclusa ca si proportie majora in cifrele VKR Holding care sunt dezvaluite presei acum. Aceste cifre arata un profit al operatiunilor principale de 179 milioane euro si un venit anual de 2200 milioane euro.

Pietele importante europene precum Germania, Franta si Marea Britanie, continua sa furnizeze cea mai mare parte din cifra de afaceri a Grupului VELUX. Dincolo de Europa, piata din Statele Unite a facut un progres major in anul 2013. Acesta se datoreaza, in parte, faptului ca Grupul VELUX a modernizat intreaga gama de produse - o miscare bine primita de consumatorii americani. Acum a venit si randul tarilor europene.

„In primii ani ai recesiunii, noi am decis sa investim multe resurse in inovatii; am facut cele mai mari investitii din istoria Grupului VELUX si acum putem oferi o gama de ferestre de mansarda complet optimizata, gama care stabileste noi standarde de eficienta energetica. In acelasi timp, am lansat o categorie complet noua de produse special create pentru spatii comerciale si institutii”, relateaza Jorgen Tang-Jensen, CEO-ul Grupului VELUX.

Acesta este optimist in ceea ce priveste anul 2014. Optimismul acestuia survine, in parte, si datorita faptului ca noua generatie de produse a avut parte de o primire calduroasa din partea publicului.

„Noua generatie de ferestre de mansarda a fost premiata in fiecare dintre pietele unde a fost lansata. O astfel de primire ne onoreaza”, spune Jorgen Tang-Jensen care continua:

„Investitiile noastre din ultimii ani ne-au ajutat sa ne consolidam pozitia de lider de piata. Prin urmare, vom actiona din aceasta pozitie puternica in momentul in care piata va lua o cotitura pozitiva, lucru care speram sa se intample in 2014 sau 2015. Si vremea a fost de partea noastra in prima parte a anului, lucru care se reflecta in cifrele de vanzari din primele luni ale lui 2014.”
Situatia financiara a concernului VKR HOLDING A/S

Grupul VELUX este detinut de VKR Holding A/S, care a comunicat saptamana trecuta in cursul zilei de joi, conturile consolidate pentru anul 2013. Venitul a fost in valoarea de 2200 milioane euro iar profitul din operatiunile principale a fost de 179 milioane euro.

Datorita cesiunii unui numar de companii care se afla in afara activitatii sale de baza, VKR Holding a inregistrat o scadere a profitului comparativ cu anul precedent; cu toate acestea atunci cand au fost luate in considerare cesiunile, rezultatul este unul de imbunatatire a veniturilor, determinata in principal de Grupul VELUX care a inregistrat o rata de crestere de aproximativ 5 procente.

Situatia financiara (EURm)
  Venituri
  €2,200.9
  €2,283.0
  Rezultat din exploatare
  €179.0
  €205.9
  Rentabilitatea capitalului angajat
  Cash flow dupa impozitare
  €278.4
  €32.8
  Rezultatul Net
  €105.7
  €151.7
  Numar de angajati
  14,519
  15,130
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele VELUX, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la Departamentul de Relatii Clienti al firmei VELUX Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Ferestre de mansarda VELUX

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

Ferestre pentru acoperis terasa CVP si CFP

Model CVP VELUX INTEGRA® - Fereastra pentru acoperis terasa VELUX INTEGRA®, model CVP, se actioneaza cu ajutorul tabletei de control cu ecran tactil. Fereastra poate fi programata pentru deschidere regulata, asigurand o ventilare automata si aer proaspat. Se deschide pana la maxim 15 cm pentru aerisire. Toc si cercevea din PVC alb. Geamul exterior este protejat de o cupola din material plastic transparent foarte rezistent. Model CVP cu operare manuala - Fereastra pentru acoperis terasa cu actionare manuala, model CVP, se deschide 20 cm prin operarea manuala a unei tije telescopice si ofera posibilitatea ventilarii naturale a spatiilor interioare. Model Fix CFP - Fereastra fixa pentru acoperis terasa, model CFP, nu poate fi deschisa.

Rulouri decorative si parasolare VELUX

Accesorizati fereastra VELUX cu rulourile VELUX pentru controlul luminii si al caldurii si cu o plasa impotriva insectelor. Noua colectie de culori si modele, cu materiale opace sau transparente este acum la dispozitia ta. Alege dintre rulourile exterioare parasolare si din gama de rulouri interioare - cu actionare manuala, electrica sau cu motor solar. Beneficii: control al caldurii, control al luminii, filtrare a luminii, protectie impotriva insectelor.

TWF / TWR - Tunel solar pentru acoperis inclinat

Cu tunelurile solare VELUX pentru acoperis inclinat, este posibila aducerea luminii naturale chiar si in cele mai intunecate zone ale casei tale: holuri, bai, dressinguri, camere fara pereti exteriori. Profilul exterior din acoperis este similar cu cel al unei ferestre de mansarda, avand integrata rama de etansare din poliuretan. Se pot comanda atat pentru invelitori plate, cat si ondulate. Tunelul rigid, TWR, poate avea o lungime a tubului de pana la 6 m, cu ajutorul extensiilor. Tunelul solar cu tub flexibil, TWF, se poate monta in cazul unei distante de maxim 1,5 m intre acoperis si tavan. Modulul exterior are geam intarit de 4 mm, tratat pentru auto-curatare. Tunelurile se pot accesoriza cu kitul de lumina, astfel incat devin sursa de lumina si la lasarea noptii.

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...