A fost anuntat Juriul Concursului International de Design - Natural Light

Juriul este format din nume cunoscute la nivel mondial in arhitectura, design si arta

Grupul VELUX si Little Sun sunt incantati sa prezinte membrii juriului care va supraveghea desfasurarea Concursului International de Design, Natural Light, marcand astfel aniversarea a 75 de ani a Grupului VKR Holding. Juriul este format din Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Mel-ody Sarudzayi Joachim si Koyo Kouoh - nume cunoscute la nivel mondial in arhitectura, design si arta. Acestia vor alege proiectul castigator pentru realizarea unei editii speciale a unei lampi solare.

In noiembrie 2014, organizatia Little Sun si Grupul VELUX si-au unit fortele pentru a lansa un concurs de design, invitand tinerii studenti la design sa creeze, in editie speciala, o lampa solara, marcand astfel aniversarea celor 75 de ani de existenta a Grupului VELUX.
Folosind modelul micro-antreprenorial al organizatiei Little Sun, proiectul Natural Light va dona un stoc initial de lampi solare pentru a marca astfel inceputul distribuirii acestora in comunitatile africane izolate, la preturi accesibile.

Grupul VELUX si Little Sun sunt incantati sa anunte juriul pentru Concursul de Design Natural Light. Juriul este compus din oameni cu renume in domeniile lor de activitate: Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim, Koyo Kouoh, alaturi de Michael Rasmussen, Director Marketing VELUX A/S si inginerul Frederick Ottessen, fondatorul organizatiei Little Sun.

Olafur Eliasson, presedintele juriului, este cel care a infiintat Little Sun, o organizatie sociala care a demarat la nivel global un proiect al carui scop a fost de a aduce lumina solara sustenabila, in zonele fara electricitate. Pe langa Little Sun, Eliasson este cunoscut pentru lucrarile sale de arta expuse in lume, precum The weather project de la London's Tate Modern (2003), Your black horizon de la Venice Biennale (2005), si Waterfalls din New York (2008).

Olafur Eliasson declara: "Sunt foarte incantat sa prezidez juriul concursului Natural Light. Este o oportunitate deosebita de a intra in legatura cu generatia viitoare de studenti talentati. Ei sunt tinerii care au forta si talentul necesar pentru a gasi un raspuns la problemele globale cu care ne confruntam. Sunt de parere ca designul inovativ ar putea sa schimbe ceva in viitorul nostru!"

Alaturi de Olafur Eliasson, cei patru membri ai juriului vor evalua proiectele prin prisma expertizei proprii.

Membra a juriului, Patricia Urquiola reprezinta unul dintre cele mai sonore nume in designul interior actual. Patricia a lucrat cu branduri de renume in design, precum Moroso, Boffi, Foscarini si Missoni. Lucrarea sa, fotoliul Fjord, este parte a colectiei permanente de la Muzeul de Arta Moderna din New York. Patricia s-a nascut in Spania si a studiat arhitectura la Madrid inainte de a se muta la Milano si de a absolvi Universitatea Politecnico din Milano. In 2011, Patricia Urquiola a primit Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes si i s-a oferit Ordinul Isabella the Catholic de regele Juan Carlos I al Spaniei.

Membru al juriului, Ije Nwokorie este presedintele companiei Wolff Olins, recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai influente branduri la nivel mondial, printre clientii sai numarandu-se Virgin Media, Skype si GE. Ije Nwokorie s-a nascut in Statele Unite ale Americii, dar si-a petrecut cea mai parte a tineretii lui in Nigeria, unde si-a inceput studiile in arhitectura inainte de a-si face Masteratul la Universitatea Columbia in New York. Ije este, de asemenea, consultant pentru demararea a numeroase afaceri in Africa si sustine cresterea industriei in acea zona.

Membra a juriului, Melody Sarudzayi Joachim este implicata in organizatia Plan International si a jucat un rol complex in fondarea Trustului Alight Zimbabwe, partenerii organizatiei Little Sun in Zimbabwe, ocupand pozitia de Vice Presedinte.

Membra a juriului, Koyo Kouoh este curator recunoscut la nivel international si producator cultural. Cameruneza prin nastere, dar cu inima senegaleza, Koyo are o afinitate profunda pentru continentul african. Este fondatoare si director artistic al Companiei Raw Material, un centru de arta, cultural si social in Dakar, Senegal.

Koyo Kouoh spune: "Sunt incantata sa fac parte din juriul concursului Natural Light. Accesul la energie naturala, regenerabila este o chestiune globala si constituie o provocare pentru viitorul nostru. Scopul nostru este sa inspiram tinerii designeri de maine sa se implice in acest demers si sstept cu nerabdare sa vad proiectele inscrise in concurs."

In martie 2015, juriul va analiza proiectele inscrise in concurs, iar proiectul castigator va fi anuntat in luna mai 2015.

Concursul de Design Natural Light
De aproape 75 de ani, Grupul VELUX contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata din intreaga lume, aducand lumina naturala in casele oamenilor. Pentru a marca aceasta aniversare, Grupul VELUX in parteneriat cu Little Sun, o organizatie social-globala initiata de renumitul artist Olafur Eliasson si inginerul Frederik Ottesen, organizeaza un concurs pentru a imbunatati conditiile de viata din zonele izolate de pe glob, unde nu exista electricitate.

Concursul international invita studentii de la design din toata lumea sa aduca lumina in zonele izolate din Africa prin proiectarea unei editii speciale a lampii solare Little Sun. Conceptul castigator de lampa se va produce in 29.000 de exemplare iar un numar substantial de lampi vor fi vandute la preturi rezonabile in zonele izolate din Africa.

Cum sa te inscrii la concursul Natural Light
  • Inscrierea la concursul Natural Light se face incepand cu data de 3 noiembrie 2014
  • Data limita de depunere a proiectului este 15 martie 2015
  • Toate proiectele trebuie depuse in format JPG sau bitmap, de calitate buna, pentru a putea fi analizate pe un monitor de 12.5 inch cu o rezolutie de 1,366 x 768 pixeli.
Imaginile trebuie insotite de o descriere a proiectului de maxim 500 de cuvinte, scrisa in limba engleza. De asemenea, participantii trebuie sa depuna un film de 30 sec care sa prezinte proiectul. Gasiti toate detaliile inregistrandu-va pe www.naturallight.org

Materiale media pe VELUX Media Centre
Puteti vedea si descarca ultimele aparitii (video, fotografii si materiale media) din VELUX Media Centre, accesand www.press.velux.com. Aici va puteti inscrie pentru a primi noutatile VELUX. Urmariti-ne pe twitter.com/velux si facebook.com/velux

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati
Madalina Petrescu
Marketing & Design Manager
VELUX Romania
Telefon: 0268 402 723
E-mail: romania.marketing@velux.com


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele VELUX, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VELUX Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

GGL 306640 - Fereastra de mansarda Premium, pentru evacuarea fumului GLU 0051 - Fereastra de mansarda Standard, din poliuretan, cu operare de sus GZL 1051 - Fereastra de mansarda Standard, din lemn, cu operare de sus GGU 008230 - Fereastra de mansarda VELUX premium pentru Case Pasive
 
Ferestre de mansarda VELUX
31 produse

VELUX produce ferestre de mansarda de calitate superioara de mai bine de 75 de ani. Caracteristicile produselor va ajuta sa va bucurati de multa lumina naturala, aer proaspat si privelisti minunate. VELUX ofera si solutii automatizate. Incepand din anul 2018, ferestrele VELUX au facut pasul in era digitala. Kitul de control climatic VELUX Active este unicul produs de pe piata care opereaza automat ferestrele si rulourile VELUX INTEGRA®, pe baza unor senzori de temperatura, umiditate si dioxid de carbon. In plus, kitul vine cu o aplicatie pentru telefoane inteligente care iti permite sa vezi si sa controlezi permanent statusul climatului interior din mansarda ta.

31 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
MHL - Rulou exterior parasolar pentru ferestrele de mansarda VELUX SHL - Roleta exterioara pentru ferestrele de mansarda VELUX SSS - Roleta exterioara solara economica VELUX RHZ - Rulou pentru diminuarea luminii pentru ferestrele de mansarda VELUX
 
Rulouri decorative si parasolare VELUX
14 produse

Accesorizati fereastra VELUX cu rulourile VELUX pentru controlul luminii si al caldurii si cu o plasa impotriva insectelor. Noua colectie de culori si modele, cu materiale opace sau transparente este acum la dispozitia ta. Alege dintre rulourile exterioare parasolare si din gama de rulouri interioare - cu actionare manuala, electrica sau cu motor solar. Beneficii: control al caldurii, control al luminii, filtrare a luminii, protectie impotriva insectelor.

14 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
TWF / TWR - Tunel solar pentru acoperis inclinat
 
TWF / TWR - Tunel solar pentru acoperis inclinat

Cu tunelurile solare VELUX pentru acoperis inclinat, este posibila aducerea luminii naturale chiar si in cele mai intunecate zone ale casei tale: holuri, bai, dressinguri, camere fara pereti exteriori. Profilul exterior din acoperis este similar cu cel al unei ferestre de mansarda, avand integrata rama de etansare din poliuretan. Se pot comanda atat pentru invelitori plate, cat si ondulate. Tunelul rigid, TWR, poate avea o lungime a tubului de pana la 6 m, cu ajutorul extensiilor. Tunelul solar cu tub flexibil, TWF, se poate monta in cazul unei distante de maxim 1,5 m intre acoperis si tavan. Modulul exterior are geam intarit de 4 mm, tratat pentru auto-curatare. Tunelurile se pot accesoriza cu kitul de lumina, astfel incat devin sursa de lumina si la lasarea noptii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Ferestre pentru acoperis terasa CVP si CFP
 
CVP/CFP - Ferestre pentru acoperis terasa

Model CVP VELUX INTEGRA® - Fereastra pentru acoperis terasa VELUX INTEGRA®, model CVP, se actioneaza cu ajutorul tabletei de control cu ecran tactil. Fereastra poate fi programata pentru deschidere regulata, asigurand o ventilare automata si aer proaspat. Se deschide pana la maxim 15 cm pentru aerisire. Toc si cercevea din PVC alb. Geamul exterior este protejat de o cupola din material plastic transparent foarte rezistent. Model CVP cu operare manuala - Fereastra pentru acoperis terasa cu actionare manuala, model CVP, se deschide 20 cm prin operarea manuala a unei tije telescopice si ofera posibilitatea ventilarii naturale a spatiilor interioare. Model Fix CFP - Fereastra fixa pentru acoperis terasa, model CFP, nu poate fi deschisa.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...