Premiile IFOY Awards

Dubla victorie pentru STILL

Cel mai bun in doua din cele patru categorii: Juriul IFOY decerneaza premiile pentru RX 60-80 si Solutiile de Sistem.
Motostivuitorul electric STILL RX 60-80 a fost desemnat castigator la categoria "Motostivuitoare contrabalansate peste 3,5 t" care este, conform Dorothee Bär, coordonator logistic al Guvernului Federal si Secretar de Stat Parlamentar al Ministerului Federal al Transporturilor, cea mai importanta categorie din aceasta competitie.
Pentru aceasta, Juriul international specializat al Premiilor IFOY a testat motostivuitoarele participante timp de o saptamana in luna februarie, la sediul partenerului logistic oficial Hellmann Worldwide Logistics din Osnabrück. Pe langa abilitatile acestora in utilizarea practica - in special in ceea ce priveste economia, eficienta energetica, sustenabilitatea, siguranta, ergonomia si design-ul - a fost evaluata si valoarea inovatoare a motostivuitoarelor.

RX 60-80 a convins participantii la teste in primul rand prin manevrabilitatea sa, care este extrem de usoara pentru un motostivuitor de 8 tone, asigurand astfel un sprijin fundamental operatorilor in activitatea lor zilnica. Acest lucru este posibil prin constructia compacta a stivuitorului, conceptul ergonomic de operare si prin buna vizibilitate pe care o ofera. Mai mult, Juriul a declarat ca RX 60-80 reprezinta o inovatie in clasa sa de performanta deoarece, in acest caz, solutiile de E-trucks au fost gandite sistematic si in detaliu. Acestea includ un sistem eficient de optimizare a consumului de energie si o modalitate simplificata, rapida, de schimbare a bateriei care elimina necesitatea utilizarii palanelor.
Concluzia participantilor la teste:
"Motostivuitorul STILL RX 60-80 de 8 tone este puternic si robust, dar se comporta ca un stivutor de 4-5 tone. Cu acest sistem de alimentare cu energie, STILL dovedeste ca actionarea electrica in segmentul greu este o alternativa extrem de logica si recomandabila."

Doamna Bär afirma:
"Motostivuitorul castigator convinge prin puterea, economia, ergonomia sa si in special prin gradul inalt de inovare de care dispune."
STILL dovedeste competenta - Premiile IFOY "Solutii intralogistice" pentru producatorul de folie din plastic Kuraray Trosifol
STILL a primit al doilea premiu IFOY la categoria "Solutii intralogistice", unde Juriul evalueaza inovarea, beneficiile pentru clienti, sustenabilitatea si succesul de piata al solutiilor intralogistice integrate complete. Castigatorul a fost solutia de sistem pentru un depozit automatizat de materii prime al producatorului de folie din plastic Kuraray Trosifol, proiectat de catre STILL si implementat in Troisdorf in numai noua saptamani.

Depozitul asigura alimentarea neintrerupta a unitatii de productie a companiei si cuprinde 3.300 de spatii de stocare pentru paleti cu saci. Contine sapte Transportoare de Paleti STILL, trei stivuitoare automate FM-X, doua stivuitoare electrice RX 60, un computer pentru fluxul de materiale si un computer performant de control al depozitului.

Pentru prima data, procesul include comunicatii intre Transportoarele de Paleti semiautomate si stivuitoarele FM-X automate, pentru transportul materiilor prime in statia corecta de alimentare a zonei de productie in timp optim. Solutia creste considerabil eficienta proceselor in depozit, cu utilizarea optima a spatiului existent de depozitare.
Kai Hasenpusch, Director General al Hellmann Worldwide Logistics din Germania, apreciaza ca:
"Acest proiect este o referinta in termeni de proiectare a depozitelor pentru viitor."


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre motostivuitoarele STILL RX 60-80 sau despre stivuitoarele automate FM-X, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei STILL Motostivuitoare Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 Hybrid 3,0 - 3,5 t
 
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 Hybrid 3,0 - 3,5 t

Hibridul RX 70 este primul motostivuitor cu contragreutate produs in serie la scara mondiala, folosind principiul recuperarii de energie in combinatie cu actionarea electrica. Capacitatea nominala este intre 3,0 si 3,5 tone. Pentru a pune la dispozitie o transmisie puternica, dar si economica, motostivuitorul combina doua sisteme de stocare a energiei: un rezervor conventional pentru motorina si un sistem pentru stocarea energiei electrice folosind super-condensatoare. De fiecare data cand pedala de acceleratie este eliberata, frana electrica transforma energia cinetica in energie electrica, care este apoi stocata in super-condensatoare. Aceasta energie este apoi imediat disponibila pentru accelerari. Acest sistem de recuperare a energiei, combinat cu cea mai eficienta cale de utilizare a motorului cu combustie interna, ajuta la o importanta economie de energie si permite economisirea a pana la 15% din combustibil, comparativ cu modelul standard RX 70-35, in functie de ciclul de lucru.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 1,6 - 2,0 t
 
Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 1,6 - 2,0 t

Franarea electrica la eliberarea pedalei de acceleratie, oprirea in rampa complet automatizata fara actionarea pedalei de frana, combinate cu frana de mana si de exploatare mecanice, garanteaza in orice moment utilizarea in conditii de siguranta. La RX 60 inlocuirea bateriei se face din lateral cu ajutorul unui transpalet manual, transpalet cu operare la mica inaltime, stivuitor cu furca sau al unei macarale. Pe langa o considerabila economie de timp, in comparatie cu un elevator obisnuit, acest concept reduce pericolul ranirilor prin strivire sau al deteriorarilor de orice natura, care pot aparea in cazul bateriilor oscilante, de mare greutate.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 1,6 - 2,0 t
 
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 1,6 - 2,0 t

Datorita dimensiunilor sale compacte, RX 70 este perfect pentru lucrari rapide, necomplicate - acesta necesita cele mai mici latimi ale culoarelor de operare de pe piata. Puncte de atractie RX 70 (1,6 /1,8 si 2,0 t): motor Diesel-electric, cu componente din tehnologia hibrida; cu sistemul eficient Blue-Q, economisire a energiei cu pana la 10%; consum redus de combustibil, costuri minime de utilizare; programe de rulare, reglabile individual, pentru un comportament optim de accelerare si franare, inclusiv tempomat.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 3,5 - 5,0 t
 
Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 3,5 - 5,0 t

Pentru sarcini individuale se recomanda un electrostivuitor individual. Din acest motiv sistemul de constructie casetata modulara a luat amploare: noul RX 60 cu o capacitate portanta maxima de 3,5 - 4,99 t. Este un utilaj optim din punct de vedere al rentabilitatii si capacitatii de transfer a marfurilor. Aceasta multumita noului concept de propulsie cu o dinamica mai mare, economicitate crescuta si rezerve de putere sensibil mai mari.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 6,0 - 8,0 t
 
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 6,0 - 8,0 t

Stivuitoarele STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 (6,0 - 8,0 t) au capacitate portanta maxima intre 6000 si 8000 kg, inaltime maxima de ridicare intre 8455 si 8670 mm, iar viteza de deplasare de 20 km/h.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 4,0 - 5,0 t
 
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 4,0 - 5,0 t

Stivuitoarele STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 (4,0 - 5,0 t) au o capacitate portanta maxima intre 4000 si 5000 kg, inaltime maxima de ridicare intre 6880 si 7180 mm, iar viteza de deplasare de 21 km/h.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 2,5 - 3,5 t
 
Stivuitoare electrice STILL cu furca RX 60 2,5 - 3,5 t

Sistemul de propulsie cu curent trifazat al RX 60, optimizat pentru consum redus de energie si emisie redusa de zgomot, actioneaza asupra rotilor frontale. Performantele de deplasare si dinamica extrem de ridicata chiar si pe teren accidentat sau la deplasarea in panta asigura o capacitate crescuta de transfer a marfurilor. Functia Boost a utilajului RX 60 reprezinta o particularitate utila, aceasta mobilizand, in caz de necesitate, cuplul motor maxim al motorului de propulsie, oferind astfel, de exemplu in cazul pragurilor sau la impingerea paletilor, o forta maxima de avans.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 2,0 - 3,5 t
 
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 2,0 - 3,5 t

Sistemul programabil de control al RX 70 permite adaptarea individuala la conditiile de utilizare curente. Operatorul poate alege dintre 5 programe de deplasare setarea de baza ideala pentru stivuitor. Prin intermediu pedalei de acceleratie este ajustat comportamentul la accelerare si la franare pentru conditiile curente de deplasare - fie ca este vorba despre deplasare pe rampa o schimbare rapida a sensului de mers. Functia tempomat usureaza sarcina operatorului la deplasarea pe trasee lungi.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Stivuitor, transpaleta, utilaj de transport si tractare
Stivuitor, transpaleta, utilaj de transport si tractare
Tehnologie pentru depozite
Tehnologie pentru depozite
Echipamente
Echipamente
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...