proidea.ro catalog online de informatii produse

Siemens a inregistrat afaceri de peste un miliard de lei in Romania


2019. aprilie 05.

Siemens detine in Romania patru fabrici si patru centre de cercetare-dezvoltare

Siemens, una dintre cele mai importante companii de tehnologie, a inregistrat in Romania o cifra de afaceri consolidata de peste un miliard de lei in anul fiscal 2018 (1.10.2017 - 30.09.2018).

"Afacerile din Romania au inregistrat o evolutie sustenabila, cifra de afaceri cumulata a companiilor Siemens prezente pe plan local inregistrand o crestere de peste 22% in anul fiscal 2018, comparativ cu anul financiar precedent", a declarat Titus Loew, CFO Siemens Romania.

Majorarea a fost determinata preponderent de dinamica crescuta a investitiilor in infrastructura energetica si feroviara, dar si de rezultatele solide din sectorul automatizarilor industriale si din domeniul echipamentelor medicale.

"2018 a fost marcat de finalizarea unor proiecte importante, dar si de castigarea unor contracte noi, inclusiv in Republica Moldova. In continuare, vedem potential de dezvoltare in toate domeniile noastre de activitate, in principal sub impactul a doua mari tendinte. In primul rand, cresterea gradului de digitalizare, care determina o schimbare a modelelor de afaceri si creeaza necesitatea adaptarii rapide in toate sectoarele economice. Un exemplu este productia, unde discutam deja de cativa ani de o noua revolutie industriala. Al doilea factor de dezvoltare este evolutia pozitiva resimtita in ultimii ani in domeniul investitiilor in infrastructura feroviara si energetica, sectoare vitale pentru o dezvoltare sustenabila a Romaniei", a declarat Cristian Secosan, CEO Siemens Romania si Republica Moldova.

Printre proiectele la a caror realizare si-a adus contributia compania Siemens anul trecut se numara modernizarea si constructia de statii de transformare, inclusiv 14 unitati in Republica Moldova. De asemenea, compania a livrat solutii de digitalizare si automatizari industriale pentru o serie de proiecte si a contribuit la dotarea mai multor cladiri de birouri cu sisteme inteligente de management.

In ceea ce priveste centrele de cercetare-dezvoltare din Romania, compania a continuat sa dezvolte operatiunile, una dintre directii fiind formarea unei echipe dedicate securitatii cibernetice in Bucuresti.

Si numarul angajatilor Siemens a inregistrat o crestere usoara, depasind 2.200 de persoane, la 30 septembrie 2018.

"Resursele umane sunt cel mai de pret activ al unei companii, iar in ultimii ani au reprezentat si un important resort de dezvoltare al Romaniei. Sectorul IT, de exemplu, a atras si continua sa atraga jucatori din intreaga lume, iar Romania se pozitioneaza deja ca un pol al cercetarii-dezvoltarii in regiune. Este o mare sansa si este datoria noastra sa incercam sa dezvoltam aceste talente", a adaugat Cristian Secosan.

Pe langa programele complexe de training ale propriilor angajati, Siemens Romania a avut de-a lungul anilor circa 1.600 de studenti in diferite programe de practica si internship. Printre cele mai noi proiecte de dezvoltare dedicate tinerilor studenti se numara un program de practica in domeniul Inteligentei Artificiale, organizat in Brasov. De asemenea, companiile Siemens au donat echipamente si software cu o valoare totala de peste 300.000 euro pentru dotarea mai multor laboratoare in mari centre universitare din Romania si Republica Moldova.

Cu o istorie locala de 114 ani, Siemens detine in Romania patru fabrici, in Sibiu si Buzias, si patru centre de cercetare-dezvoltare, in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din Romania in 1905, sub denumirea "Societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima".


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Siemens prezentate in catalog, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Siemens Srl - divizia Building Technologies, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Centrala adresabila anti-incendiu Cerberus FIT FC360

Solutie ideala pentru o protectie de incredere, la incendiu a aplicatiilor de dimensiuni mici si medii precum: scoli, magazine din centre comerciale, hoteluri si hosteluri, situri industriale mai mici, camine de batrani. FC360 este parte a sistemului Cerberus FIT, un sistem de protectie la incendiu dezvoltat special pentru utilizare in cladiri si facilitati mici. FC360 sustine conexiunea a pana la 126 de elemente C-NET, incluzand detectoarele cu tehnologia patentata ASA (Analizare Avansata a Semnalului) din gama Cerberus PRO, care ofera imunitate impotriva fenomenelor inselatoare si previne alarmele false. Detectoarele si perifericele sunt conectate in bucla, ceea ce reduce costurile de cablare si imbunatateste semnificativ fiabilitatea intregului sistem multumita buclei de comunicatie. Sistemul de protectie la incendiu FC360 este usor de instalat, pus in functiune si intretinut datorita interfetei simple si intuitive. Iconitele, indicatoarele LED si butoanele faciliteaza manevrarea si informatia este afisata intr-o maniera simpla si usor de inteles - reducand astfel necesarul de instruire.

Dimmer universal N 528D01

Suporta control pe front crescator sau pe front descrescator pentru reactanta inductiva sau capacitiva. Dispozitivul este dotat cu detectarea automata a sarcinii si nu necesita o sarcina minima. Are doua canale pentru o sarcina maxima de iesire 300 W fiecare sau un canal pentru o sarcina maxima de iesire de 500 W si este alimentat de tensiunea de bus KNX. Pentru fiecare canal, dispozitivul are un LED indicator de stare pentru pornit/ oprit/ scurtcircuit/ suprasarcina si supraincalzire. Alte functii includ patru moduri de utilizare (mod normal, timer de 1 nivel, timer 2 nivele, aprindere intermitenta), controlul scenei si un contor al orelor de functionare. ETS, incepand cu versiunea ETS4, poate fi folosit pentru setarea parametrilor si punerea in functiune a dispozitivului.

Dimmer universal N 554

Dimmer universal poate fi folosit pentru controlul lampilor de tip LED sau alt tip, pana la maxim 1000 VA, fiind perfect pentru solutii avansate de iluminat in sali de cinema, teatru, opera, muzee sau hoteluri. Poate dima continuu, secventele de dimare putand fi ajustate pentru diferite tipuri de lampi de iluminat. Testarea manuala a instalatiei de iluminat de la panoul universal salveaza timp. Dispozitivul comuta si ajusteaza perfect toate tipurile de corpuri de iluminat. Puterea maxima pe canal este de 300 VA, iar impreuna canalele pot controla pana la 1000 VA. Nu este necesara o incarcare minima, chiar si cele mai mici intensitati luminoase de cativa VA putand fi dimati corect. N 554 are patru canale pentru controlul iluminatului, numite si iesiri de sarcina. Toate tipurile de lampi dimabile sunt suportate, incluzand lampile incandenscente, halogen, lampile LED si LED retrofit. Acestea din urma sunt atat de eficiente energetic incat inlocuiesc din ce in ce mai mult lampile incendescente conventionale, avand in acelasi timp un design de baza similar cu becurile, spoturile sau lumanarile. Intrucat suporta iluminatul cu LED, dimmerul universal este orientat catre viitor si dezvoltari ulterioare.

Firma
Sediu: RO-062204 sector 6, Bucuresti, str. Preciziei, nr. 24, Corp H5
Telefon: +40 21 629 6662
Fax: +40 21 629 6372
E-mail:
Web: www.siemens.ro
George Zapan
Head of Building Products  
   
   
   
Siemens este una dintre cele mai mari companii din Romania care detine solutii inovatoare complete pentru urmatoarele sectoare de activitate: Industrie, Energie si Solutii Medicale. Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens numara in prezent peste 1800 de angajati in Romania, 8 companii care reprezinta intreg portofoliul, cu activitate in vanzari si service, cercetare si dezvoltare software, fabrici, reusind ca printr-o politica coerenta de regionalizare sa acopere uniform intreaga tara. Divizia Building Products face parte din sectorul Industrie, fiind in acelasi timp furnizor de servicii, integrator de sisteme si producator care combina oferte din aria tehnologiei automatizarilor, serviciilor energetice pentru cladiri, protectie la incendii si securitate electronica.
Denumiri marca: Siemens, Acvatix, Synergyr
Cuvinte cheie:  siemens  building  technologies  afacere  afaceri  romania  moldova  un  miliard