Saint-Gobain Rigips Romania participa in cadrul prestigioasei competitii Saint-Gobain Gypsum International Trophy

Eveniment de traditie, lansat de catre Grupul Saint-Gobain in anul 1998

Compania Saint-Gobain Rigips Romania anunta participarea si in anul 2014 la competitia internationala Saint-Gobain Gypsum International Trophy, eveniment de traditie, lansat de catre Grupul Saint-Gobain in anul 1998.
Saint-Gobain Gypsum International Trophy este un eveniment unic in industria materialelor de constructii si una din cele mai importante manifestari internationale de acest tip, trofeul promovand excelenta si inovatia in folosirea produselor pe baza de gips si a sistemelor aferente. Totodata, competitia stimuleaza crearea de solutii noi, care raspund provocarilor momentului: eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea durabila.

In acest an, competitia internationala este organizata la Berlin, pe 6 iunie.

90 de proiecte din peste 30 de tari sunt inscrise in cadrul a sase categorii: ipsos, gips-carton, inovatie si sustenabilitate, rezidential, solutii mixte/comercial si solutii pentru segmente speciale (sanatate, educatie, hoteluri). Proiectele inscrise vor fi jurizate de catre un grup de experti internationali.

"In scopul recunoasterii si rasplatirii calitatii si unicitatii executiei lucrarilor de compartimentare si finisare, am decis sa inscriem in cadrul renumitei competitii Saint-Gobain Gypsum International Trophy patru proiecte de care suntem foarte mandri. Aceste patru proiecte inscrise in competitie sunt menite sa demonstreze profesionalismul echipelor de operatori si calitatea superioara a lucrarilor de executie prin care produsele si solutiile noastre au fost puse in opera." a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint Gobain Rigips.

Cele patru proiecte reprezentative pentru utilizarea solutiilor si sistemelor Rigips® care demonstreaza profesionalismul in executie echipelor de constructori sunt: Liceul Francez "Anna de Noailles" (la categoria solutii pentru segmente speciale), Maternitatea Regina Maria (pentru inovatie), Auditorium Pallady (la categoria gips-carton) si Promenada Mall (la cea de solutii mixte).

Liceul Francez "Anna de Noailles" este una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant pre-universitar din Romania. Conceptul principal de proiectare a reprezentat asigurarea unui iluminari naturale dar si transparenta cladirii aplicate pentru intreaga cladire. Partile cladirii sunt pozitionate la 45° fata de terenurile sportive pentru a economisi spatiu si a permite o iluminare naturala mai buna.

Cerintele tehnice principale au fost peretii rezistenti la impact, protectia impotriva incendiilor si tratament acustic in incaperi.

Maternitatea Regina Maria este unul dintre cele mai moderne spitale din Romania, cu o investitie de peste 7 milioane de euro. Echipa Rigips® a contribuit la crearea unui sistem inovator pentru realizarea peretilor exteriori care a permis extinderea suprafetei cu 2000m² si care sa fie conform cu cerintele de rezistenta seismica, protectie impotriva incendiilor si izolatie acustica, specifice unui centru medical.

Auditorium Pallady este o cladire conceputa ca un centru multifunctional ce cuprinde: sali de conferinta, sali de evenimente, zone de cazare si birouri. Are o suprafata de 10.000 m² si un design modern, care cuprinde fatade transparente din pereti tip cortina de sticla, cu o structura perimetrala de beton, cuprinzand tehnologii si facilitati moderne. Auditorium Pallady este un punct de referinta pentru centrele de conferinta din Bucuresti.

Noul centru pentru cumparaturi si recreere, Promenada Mall, este un punct de referinta pentru Bucuresti, datorita arhitecturii sale moderne si a vizibilitatii crescute. Fiind un centru comercial, trebuia sa combine cerintele privind protectia impotriva incendiilor, izolatia fonica, finisarea impecabila a zonelor cu design special si necesitatile estetice ale unui spatiu de agrement. Astfel, Promenada Mall a obtinut certificarea DGNB - Albastru, ca dovada a sustenabilitatii sale. Constructia acestui centru a fost un exemplu de dezvoltare sustenabila implicand o echipa experimentata de arhitecti, antreprenori si echipa din cadrul Saint-Gobain Rigips, a carei contributie a fost esentiala in intrunirea cerintelor tehnice.

Romania a participat la editiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy cu proiecte precum restaurarea Atheneului Roman, Plaza Romania - Movieplex, restaurarea Palatului de Justitie, Muzeul National de Arta al Romaniei, Crystal Tower, restaurarea Casei Budisteanu sau a Hotelului Central din Piatra Neamt. Acesta din urma a si fost desemnat castigatorul categoriei Inovatie in 2012 la Londra datorita solutiei inovative alese pentru extinderea parterului si etajului al 13-lea prin folosirea placilor de ciment Aquaroc™ pentru construirea peretilor exteriori. Aceasta solutie originala a permis rezolvarea tuturor cerintelor generate de renovarea acestui vechi hotel de munte: structura usoara, rezistenta la foc si umiditate, toleranta ridicata la vant puternic.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Rigips®, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint-Gobain Construction Products Romania Srl - Rigips Business Unit, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Plafoane Casoprano® Plafoane Decogips® Plafoane Gyprex® Plafoane Gyptone®
 
Placi Saint-Gobain Rigips® pentru plafoane
6 produse

Plafoane Casoprano; Plafoane Decogips; Plafoane Gyprex; Plafoane Gyptone; Ecophon - Plafoane speciale din vata minerala

6 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Rigips® RB, placi de gips-carton standard Rigips® RBI, placi de gips-carton rezistente la umiditate Rigips® 600, placi de gips-carton de 600mm latime Rigips® RF, placi de gips-carton rezistente la foc
 
Placi de gips-carton, ipsos si ciment Rigips®
12 produse

Rigips® RB, Rigips® RBI, Rigips® 600, Rigips® RF, Rigips® RFI, Rigips® Fonic, Glasroc F Riflex®, Rigidur®, Aquaroc®

12 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare mecanizata Sistemul Rimano de finisare la interior - pentru cladiri noi, aplicare manuala Sistemul Rimano de reamenajare si imbunatatire a locuintelor - pentru cladiri vechi, aplicare manuala Sistemul Rimano de renovare rapida - pentru cladiri vechi, aplicare manuala
 
Sisteme Rimano de finisare
5 produse

Sisteme de finisare la interior, pentru cladiri noi sau vechi, cu aplicare manuala sau mecanizata, sisteme pentru renovare, reamenajare si imbunatzatirea locuintelor si sisteme de fixare si finisare a placilor de gips-carton.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Profile metalice Rigips® pentru pereti de compartimentare Profile Rigips® de rigidizare Profile Rigips® pentru plafoane false si placari Profile Rigips® Rigistil
 
Profile Rigips®
7 produse

Profilele metalice Rigips® formeaza structura montajelor din gips-carton. acestea sunt folosite la realizarea de pereti de compartimentare, tencuieli uscate si plafoane false nedemontabile. Profilele sunt fabricate din tabla de otel, zincata, cu grosimea de 0,6 mm in conformitate cu standardul european armonizat SR EN 14195.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Chit Rigips® Super Chit Rigips® Vario Chit Rigips® ProFinish Chit Rigips® ProMix Mega
 
Chituri Rigips
6 produse

Chit Rigips® Super; Chit Rigips® Vario; Chit Rigips® Profinish; Chit ProMix Mega

6 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Glet Rimano® Bianco Glet Rimano® Glet Glet Rigips® DUOGLET Ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips
 
Gleturi Rigips® Rimano®
5 produse

Glet Rimano® Bianco; glet Rimano® Top; glet Rimano® Glet; glet Rigips® Rifin, glet Rigips® DUOGLET, ipsos pentru reparatii Rigips® InstalGips.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Stucco Construct Gips Stucco Model Gips
 
Stucco Rigips
2 produse

Stucco Construct Gips; Stucco Model Gips

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Rigitherm de termoizolare la interior
 
Sistemul Rigitherm de termoizolare la interior

Rigips a dezvoltat gama de panouri compozite din gips-carton cu polistiren Rigitherm pentru a reduce pierderile de caldura prin pereti. Dimensiuni panou: 1200 x 2600 mm. Muchia placii de gips-carton este tip Pro.

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Tencuiala Rimano® Ten Tencuiala Rimano® Uni
 
Tencuieli Rimano®
2 produse

Tencuiala Rimano® Ten; Tencuiala Rimano® Uni.

2 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Banda de armare autoadeziva Rigips® Hydro®
 
Banda de armare autoadeziva Rigips® Hydro®

Impregnata cu o solutie anti-mucegai, este recomandata pentru imbinarea placilor de gips-carton rezistente la umiditate in baie si bucatarie. Avantaje: rezistenta crescuta la umiditate, protectie impotriva microbilor, aderenta sporita, instalare usoara, finisare uniforma, rosturi puternice fara crapaturi, suprafata perfecta de armare (latime de 48 mm).

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...