Leier isi extinde din nou activitatea in Romania

Leier isi extinde din nou activitatea in Romania

Dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al Brikston Construction Solutions SA in anul 2018, Grupul Leier a achizitionat un alt producator important de caramizi, tigle si buiandrugi din tara. Odata cu achizitia SICERAM SA, Grupul Leier si-a extins in continuare activitatile in Romania si a intrat in elita jucatorilor cheie din piata materialelor pentru constructii.

Fabrica de caramida SICERAM a fost fondata in anul 1907 si apoi privatizata in 1995, dupa schimbarea regimului. La acea vreme, mai multe persoane private au cumparat actiunile, care s-au alaturat pentru a gestiona si dezvolta in continuare fabrica de caramida. Un element important in acest sens a fost faptul ca intreaga conducere a societatii a devenit parte a actionariatului. De-a lungul deceniilor care au urmat, s-a reusit modernizarea si dezvoltarea continua a acestei unitati de productie, facand-o unul dintre cei mai mari producatori de caramizi din Romania. Concomitent, fabrica din Sighisoara a devenit si cel mai mare producator de tigle ceramice din tara, reusind totodata sa extinda portofoliul de produse cu productia de buiandrugi prefabricati. SICERAM SA angajeaza in prezent 250 de persoane si a atins un nivel de vanzari in anul 2019 de aproximativ 22,1 milioane de euro.

La inceputul lunii ianuarie 2020, Leier a putut sa achizitioneze fabrica, astfel incat SICERAM a devenit parte a Grupului Leier, procesul de integrare deplina a acestuia fiind deja in curs de derulare. Grupul Leier a realizat o cifra de afacerii de 300 de milioane euro in anul 2019, stabilind un record propriu in acest sens. Odata cu achizitia SICERAM SA, Leier avanseaza pe calea expansiunii din ultimele decenii, ceea ce indica clar faptul, ca piata romaneasca este importanta pentru grup, piata pe care intentioneaza sa o abordeze si mai intens in viitor.

Odata cu aceasta ultima achizitie, Grupul Leier numara in prezent aproximativ 2700 de angajati si este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata din industria materialelor pentru constructii din Europa Centrala si de Est, fiind activ in 40 de locatii din 7 tari. Cel mai important domeniu de activitate il reprezinta productia de materiale pentru constructii, dar compania este activa in domeniul comertului si serviciilor de autovehicule, in domeniul imobiliar si in prelucrarea metalelor (productie de masini si matrite).

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...