Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE

Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE

Fara ingrediente daunatoare sanatatii

Knauf Insulation anunta faptul ca vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® este prima din categoria produselor de vata minerala care este certificata oficial in Europa cu eticheta DECLARE.

Benoit Thiry, Manager Sector Rezidential, declara: "Certificarea DECLARE este un instrument important recunoscut de o terta parte care arata in mod public si transparent ca Vata noastra minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® nu contine formaldehida, aditivi ignifugi sau orice alte substante chimice daunatoare adaugate intentionat".

Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE
Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE

Ingredientele Knauf Insulation sunt naturale

"In plus, eticheta DECLARE atesta compozitia naturala a solutiilor noastre si arata ca sunt fabricate din materiale care nu se regasesc in Lista Rosie."

Lista Rosie: International Living Future Institute’s Red List.

Vata minerala de sticla Knauf Insulation este compusa din:

  • 90% vata minerala de sticla (aproximativ 80% continut reciclat din sticla + alte materii prime minerale, precum nisipul si calcarul).
  • restul de 10% cuprinde un liant natural + cantitati mici de aditivi care sprijina performanta tehnica.
Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE
Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE

Jean-Pierre Pigeolet, Manager Produse si Cladiri sustenabile, a declarat: "Exista o cerere tot mai mare a clientilor pentru cunoasterea ingredientelor din care sunt fabricate produsele de constructii. Oamenii vor sa aiba certitudinea ca nu sunt instalate substante chimice nesanatoase, in special in constructia caselor, scolilor, birourilor sau a spitalelor. DECLARE ofera aceasta certitudine."

Fara ingrediente daunatoare sanatatii

Certificarea vine, de asemenea, intr-un moment in care sistemele de evaluare a cladirilor verzi, cum ar fi WELL, Living Building si schemele LEED, recompenseaza din ce in ce mai mult produsele certificate DECLARE deoarece contribuie la crearea unui mediu inconjurator sanatos.

Jean-Pierre Pigeolet spune: "Certificarea DECLARE si Lista Rosie au crescut in popularitate deoarece se bazeaza pe un sistem de audit usor de inteles si transparent in constatarile sale. Aceasta ofera siguranta de care au nevoie clientii atunci cand cauta produse de constructie care sa nu dauneze sanatatii."

Beneficiile aerului de calitate din interior

Inainte de pandemie, oamenii petreceau 90% din timp in spatiile din interiorul cladirilor, cifra fiind probabil mai mare in ultimul an deoarece calitatea aerului interior a devenit o prioritate publica. Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® este certificata cu cel mai inalt standard EUROFINS GOLD pentru calitatea aerului interior.

Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE
Vata minerala de sticla cu tehnologia ECOSE® certificata cu eticheta DECLARE

Beneficiile vatei minerale de sticla Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE®

Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® ofera o gama larga de solutii pentru fiecare aplicatie, de la pereti de compartimentare, acoperisuri inclinate si mansarde la structuri din lemn sau cladiri modulare.

Solutiile Knauf Insulation sunt ideale atat pentru constructii noi, cat si pentru renovare, in plus, ofera performante remarcabile de economisire a energiei, acustica excelenta si rezistenta ridicata la foc.

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
10 ani, 10 fapte despre tehnologia ECOSE®
10 ani, 10 fapte despre tehnologia ECOSE®
Produsele din vata minerala Knauf Insulation obtinute cu Tehnologia ECOSE® nu au aspectul si nici textura similare altor tipuri de izolatii pe care le-ati mai intalnit. Tehnologia ECOSE® a rezultat in urma a 5 ani de cercetare intensiva. Vata minerala naturala Knauf Insulation este fabricata din materii prime naturale si/sau reciclate, imbinate cu ajutorul acestei tehnologii pe baza de materii biologice, fara adaos de formaldehida, fenoli, acrili si de coloranti artificiali, decoloranti sau vopsea.
10 ani, 10 fapte despre tehnologia ECOSE®
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...