Economiseste energie cu Knauf Insulation

Eficienta energetica cu ajutorul produselor Knauf Insulation

Eficienta energetica implica conditii optime de viata si de munca – dar cu mai putina energie consumata (adica mai mult pentru mai putin)..

Iar primul pas pentru cresterea Eficientei energetice a unei locuinte este izolarea termica.

Izolatia cu vata minerala reprezinta un conductor slab de caldura, ceea ce inseamna ca aerul cald sau rece nu va trece prin material, mentinand, astfel o temperatura constanta in interiorul locuintei, evitand pierderile de energie. Acest lucru este posibil datorita structurii interioare a vatei minerale, asemanatoare unei panze de paianjen, cu milioane de buzunare mici de aer ce capteaza orice transfer de caldura sau de zgomot, provenit din surse externe. Astfel, vata minerala este una dintre cele mai eficiente modalitati de izolare a casei.

Eficienta energetica cu ajutorul produselor Knauf Insulation
Eficienta energetica cu ajutorul produselor Knauf Insulation

Deoarece in fiecare zona a casei se pierde o anumita cantitate de energie, este important sa se izoleze intreaga locuinta – pereti exterior, acoperis si pardoseli.

Alte masuri de eficienta energetica:

  • Inlocuirea tamplariei deteriorate;
  • Schimbarea instalatiilor de caldura;
  • Optarea pentru panouri solare, pompe de caldura si alte masuri care inlocuiesc sursele de energie neregenerabile cu energia regenerabila;
  • Schimbarea becurilor si/sau a aparatelor electrocasnice ineficiente din punct de vedere energetic.
Eficienta energetica cu ajutorul produselor Knauf Insulation
Eficienta energetica cu ajutorul produselor Knauf Insulation

6 motive pentru care sa alegi Sistemele de izolare Knauf Insulation

1. Mai putina energie consumata = facturi reduse si economii tangibile
2. Investitie sigura pe toata durata de viata a cladirii
Procesul de izolare se face o singura data pe intreaga durata de viata a locuintei.

3. Buget pentru vacante
Izolarea unei casei inseamna o economie de 50% la facturile lunare cu energia.

4. Cresterea valorii proprietatii
Astazi, exista o cerere ridicata in domeniul imobiliar pentru case sustenabile, cu un sistem de izolare corespunzator.

5. Rezistenta mare la foc = protectie in caz de incendii
Vata minerala nu arde si nu degaja fum, deoarece temperatura degajata de foc este de aproximativ 600 grade Celsius, mai mica decat temperatura de ardere a vatei minerale de sticla (peste 700 de grade Celsius) si decat cea a vatei bazaltice (care arde la 1 000 de grade Celsius).

6. Confort acustic superior
Prevenirea poluarii fonice este un element important pentru confortul locatarilor, mai ales in orasele aglomerate.

Eficienta energetica cu ajutorul produselor Knauf Insulation
Eficienta energetica cu ajutorul produselor Knauf Insulation

Materialele fibroase din care este realizata vata minerala Knauf Insulation au proprietatea de absorbire a zgomotelor exterioare. Mansarda ta va deveni un spatiu de locuit linistit, fara sunete care sa va provoace disconfort.

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Membrana impermeabila la exterior si permeabila din interior catre exterior Homeseal LDS 0.02 Membrana permeabila Homeseal LDS 0.02UV FixPlus Bariera de vapori la interior, cu strat de aluminiu pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 200 Bariera de vapori activa la interior, pentru eliminarea controlata a vaporilor de apa Homeseal LDS 5
 
Membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation
6 produse

Membrane de vapori la interior, pentru controlul vaporilor, membrane impermeabile la exterior, membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adeziv etansant Homeseal LDS SOLIMUR 310
 
Adeziv etansant Homeseal LDS Solimur 310

Adeziv durabil, elastic, inodor, fara solventi, practic si usor de manevrat, ambalat intr-un tub de 310 ml. Este folosit pentru lipirea etansa a marginilor si a imbinarilor dintre toate membranele Homeseal LDS cu pereti, podele si tavane.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-S Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal 2 Lamela termoizolanta fatade de contact FKL Thermal
 
Termosistem Knauf Insulation Thermal
4 produse

Produsele Knauf Insulation fabricate din vata bazaltica sub forma de placi sunt rezistente la foc si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Vata minerala bazaltica destinata fatadelor exterioare (din componenta termosistemului), se regaseste in noua gama Thermal cu performante termice imbunatatite, λ fiind intre 0.034 si 0.036 W/mK.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi din fibre minerale Venti Pro pentru fatade ventilate
 
Placi din fibre minerale Venti Pro pentru fatade ventilate

Material izolator fabricat din fibre minerale lipite cu rasina. Produsul este hidrofobizat pe intreaga suprafata a placii, ecologic, igienic, sigur si resitent la daunatori. Este destinat sistemelor de fatade ventilate, inclusiv a celor metalice. Venti Pro este destinat izolarii termice, acustice si pentru protectia la incendiu a cladirilor a caror izolatie nu este supusa la compresiune. Placile pot fi aplicate atat la interior, cat si la exterior.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...