Opt configuratii de rafturi pentru paleti pe intelesul tuturor

Sisteme cu culoar larg/ingust, de rafturi mobile, cu naveta de tip satelit si multe altele

Stelajele pentru paleti reprezinta cea mai populara forma de depozitare de zeci de ani. De cand primul comerciant a inceput sa ramana fara spatiu, aceasta forma simpla si eficienta de rafturi a furnizat coloana vertebrala pentru orice afacere de succes. Este inca alegerea numarul unu pentru zonele de depozitare ale producatorilor, comerciantilor angro, comerciantilor cu amanuntul, companiilor logistice si chiar muzeelor si a altor depozite din intreaga lume.

In timp ce principiul care se afla in spatele stelajelor pentru paleti nu s-a modificat semnificativ in decursul anilor, ceea ce s-a schimbat este gama si tipul de produse care trebuie stocate si, mai important, accesate rapid si sigur pentru livrarea viitoare catre destinatia finala. Toate aceste schimbari au dus la dezvoltarea diferitelor tipuri de sisteme pentru depozitarea marfii paletizate si a mijloacelor de accesare a acestora.

Cu atat de multe variante si optiuni de ales - si multe permutari care pot fi combinate sau instalate impreuna - cum il gasiti pe cel care este potrivit pentru dumneavoastra?

Cel mai bun loc pentru a incepe este sa realizati o lista a problemelor cheie de depozitare cu care va confruntati in operatiunile dumneavoastra. Cele mai frecvent mentionate sunt:
 • capacitate insuficienta
 • incapacitatea de a se adapta pentru a satisface nevoile si stocul in schimbare
 • spatiu irosit deasupra rafturilor
 • operatiune de preluare ineficienta si lenta
 • spatiul culoarelor irosit
 • necesitatea reducerii nivelului de personal
 • dependenta de motostivuitoarele specializate.
Toate sistemele de rafturi pentru paleti rezolva aceste probleme intr-o masura mai mare sau mai mica si trebuie doar sa decideti ce tip de sistem este mai potrivit prioritatilor dumneavoastra.

Sa aruncam o privire asupra optiunilor disponibile si asupra a ce poate oferi fiecare:

1. Sistemul standard cu culoar larg
Sistemul permite depozitarea de paleti pana la inaltimi de 30 metri si o incarcare maxima pe modul de peste 30 tone. Acest sistem asigura in permanenta o stabilitate ridicata si acces nerestrictionat la fiecare palet.
Sistemul ofera versatilitate si se poate instala ca sistem de rafturi de adancime simpla sau dubla. Sunt disponibile, de asemenea, functii suplimentare si o gama larga de accesorii.

Sistem de rafturi pentru paleti P90 cu culoar larg
Sistem de rafturi pentru paleti P90 cu culoar larg


2. Sistem cu culoar ingust
Aceasta poate fi o solutie excelenta cand spatiul de depozitare este limitat. Permite colectarea rapida a comenzilor si accesul rapid la orice sectiune a sistemului. Cu o inaltime care poate ajunge pana la 12 metri si configuratii care sporesc eficienta stocarii datorita densitatii ridicate, rafturile cu culoare inguste pot oferi o valoare buna pentru investitia dumneavoastra.

3. Sistem de rafturi mobile
Rafturile mobile (MOVO) pot fi solutia ideala atunci cand cautati sa economisiti spatiu si sa cresteti capacitatea de stocare. Oferind superioritate tehnica si flexibilitate totala, este potrivit pentru toate tipurile de produse depozitate.
Dintre beneficiile uimitoare ale acestui sistem, trebuie sa mentionam reducerea costurilor cu energia, operarea si curatarea, rentabilitatea investitiei (ROI), accesul deplin la paletii individuali si o gama larga de accesorii.

Sistem mobil de stivuire a paletilor Dexion - MOVO
Sistem mobil de stivuire a paletilor Dexion - MOVO


4. Sistem cu naveta de tip satelit "Pallet Shuttle"
O solutie semi-automata de depozitare de inalta densitate, care functioneaza fie in sistem First in, First out (FIFO) sau Last in, First out (LIFO). Ideal pentru situatii precum depozitarea in mediu frigorific, productia de alimente si bauturi si prelucrarea carnii. Este eficient din punct de vedere al costurilor, ofera economie de timp si elimina nevoia ca stivuitoarele sa intre in culoar.
Acest sistem ofera o depozitare foarte eficienta, de inalta densitate, cu un nivel scazut de risc sau deteriorare a echipamentului sau a personalului de operare.

Sistem cu naveta de tip satelit "Pallet Shuttle"
Sistem cu naveta de tip satelit "Pallet Shuttle"


5. Sistemul "Drive-In"
Creste eficienta prin reducerea timpilor de deplasare a stivuitoarelor la diferite culoare de acces, permitand totusi un nivel de acces mai ridicat in comparatie cu stivuirea in vrac. Acest sistem poate elibera pana la 90% din suprafata existenta, comparativ cu sistemele conventionale.
Deoarece permite o rotatie limitata a stocurilor si este accesibil numai prin principiul FILO (First In, Last Out), sistemul de depozitare a paletilor Drive-In poate fi o solutie buna pentru stocarea produselor sezoniere sau a produselor congelate.

Sistem de rafturi Drive-In Dexion
Sistem de rafturi Drive-In Dexion


6. Sistemul "Cart Push-back"
Ofera depozitare in sistem gravitational cu densitate ridicata pentru a asigura acces rapid si usor la paletii de pe aceeasi fata a culoarului. Acest lucru reduce distantele de deplasare a motostivuitoarelor si reduce timpul de rotatie. Poate fi de asemenea utilizat pentru a asigura spatiu suplimentar de stocare in zone inaccesibile altfel, cum ar fi culoarele de deasupra pasajelor sau in jurul punctelor de nivelare.
Acest sistem este ideal pentru a maximiza spatiul de podea si este accesibil prin principiul LIFO (Last In, First Out). Poate gazdui pana la 6 paleti in profunzime, cu o capacitate de pana la 1400 kg per pozitie de palet.

7. Unitati "Pull-Out";
Un sistem eficient care deplaseaza paletii inainte si inapoi ca pe niste sertare, chiar si cu o incarcatura completa de pana la 1000 kg. Designul sau ergonomic reduce distantele operationale pentru a permite alegerea mai rapida si mai eficienta, economisind atat timp cat si spatiu.
Prin instalarea unitatilor "Pull-Out" in sistemele dumneavoastra de rafturi pentru paleti, numarul de locatii pentru paleti si culegere poate fi marit, in timp ce ocupa acelasi spatiu ca inainte.

8. Sistemul "Roller Push-back"
O solutie dinamica de depozitare, ideala pentru depozitarea marfurilor in vrac pe paleti, care poate fi folosita pentru a oferi spatiu suplimentar de depozitare in zone care nu sunt potrivite pentru alte sisteme. Pana la 75% crestere a capacitatii de stocare in comparatie cu depozitarea conventionala. Roteste automat paletii catre fata de preluare. Capacitatea maxima de depozitare este de 9 paleti per modul, accesibili prin principiul LIFO (Last In, First Out).

Pe scurt:
 • Manipularea articolelor mixte: culoar standard, culoar ingust, mobil, push-back
 • Adaptabilitate: culoar standard, culoar ingust, mobil (MOVO)
 • Depozitare de inalta densitate: Drive-in, Pallet Shuttle, Pallet Flow, Mobil
 • Bun pentru FIFO: culoar standard, culoar ingust, Pallet Shuttle, Pallet Flow mobil.
Sistem de rafturi gravitationale Dexion - Pallet Flow
Sistem de rafturi gravitationale Dexion - Pallet Flow


Aveti nevoie de mai multe informatii?
Daca aveti nevoie de ajutor sau sfaturi despre design sau o problema tehnica, Dexion este un loc bun pentru a incepe. Fiind unul dintre pionierii in dezvoltarea sistemelor de rafturi pentru paleti, oferim analize, consultanta si suport permanent.In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre solutiile de depozitare Dexion, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Dexion Storage Solutions Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Sistem mobil de stivuire a paletilor Dexion - MOVO
 
Sistem mobil de stivuire a paletilor Dexion - MOVO

Sistemul mobil de stivuire al Dexion (MOVO) este cea mai moderna solutie pentru depozitarea de densitate mare a tuturor dimensiunilor de paleti sau alte marfuri care necesita depozitare. Design-ul specific elimina nevoia mai multor culoare de acces care reduc semnificativ zona de depozitare, care, in cazul MOVO, dubleaza capacitatea de depozitare pe aceeasi suprafata. MOVO este compus dintr-un sistem conventional de paleti sau rafturi in consola montate pe baze mobile cu cadru de otel care ruleaza pe sine incastrate in podea. Exista o gama de sine, baze si sisteme de control care sa permita aranjarea cea mai potrivita pentru spatiul dumneavoastra. O unitate de control opereaza sistemul MOVO si numeroase caracteristici standard de siguranta completeaza solutia. Acest pachet de caracteristici asigura o operare usoara si siguranta absoluta in orice moment.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de rafturi pentru paleti P90 Dexion
 
Sistem de rafturi pentru paleti P90 Dexion

Prin gama larga de rafturi pentru paleti, se pot realiza structuri de rafturi care optimizeaza spatiul si fluxul logistic conform necesitatilor, astfel incat investitia clientului sa fie rentabila. De la rafturile clasice cu culoar larg la rafturile pe baze mobile sau la sistemele satelit Pallet Shuttle, sistemele de rafturi pentru paleti pot fi configurate pentru a obtine solutia optima. Dexion produce o gama larga de coloane si traverse, astfel incat se pot realiza structuri care ajung si la 30 de metri inaltime. Dimensiunile sunt personalizate pentru a satisface nevoile individuale ale clientului.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistemul Satelit Dexion - "Pallet Shuttle"
 
Sistemul Satelit Dexion - "Pallet Shuttle"

Sistemul Satelit "Pallet Shuttle" este ideal pentru depozitarea de inalta densitate a produselor si este potrivit pentru o gama larga de temperaturi. Aceasta solutie este similara cu Drive-in, dar prezinta o naveta radiocomandata care intra in canalele rafturilor, oferind posibilitati de semiautomatizare sau chiar automatizare. Sistemul reduce in mod semnificativ dimensiunea necesara unui depozit si, in cele din urma, reduce costurile de functionare. Pot fi utilizate concomitent diferite tipuri de paleti ce pot fi amplasati la distante diferite unul de altul. Canalele de depozitare pot fi mai lungi de 50 m, facand astfel sistemul Satelit "Pallet Shuttle" una dintre cele mai eficiente solutii de depozitare de inalta densitate, comparativ cu alte solutii de rafturi pentru paleti.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Rafturi cu culoar ingust Dexion
 
Rafturi cu culoar ingust Dexion

Rafturile cu culoar ingust si rafturile de mare inaltime combina majoritatea avantajelor sistemelor cu culoar larg, dar au o utilizare mai economica a spatiului la sol prin reducerea latimii culoarului si cresterea inaltimii.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de rafturi gravitationale Dexion - Pallet Flow
 
Sisteme de rafturi gravitationale Dexion - Pallet Flow

Pallet Flow este un sistem de depozitare compact, in care paletii sau cutiile de carton sunt transferate automat de la intrarea si pana la iesirea de pe rafturi, folosindu-se forta gravitationala si ofera o logistica interna imbunatatita (FIFO automat), precum si posibilitatea de depozitare cu densitate mare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de rafturi Drive-In Dexion
 
Sistem de rafturi Drive-In Dexion

Rafturile Drive-In sunt solutia perfecta pentru depozitarea de inalta densitate a cantitatilor mari de produse similare si se folosesc adeseori in depozite frigorifice. Acestea permit motostivuitorului sa intre in canalele rafturilor pentru a prelua paletul.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de manipulare Pull-Out
 
Sistem de manipulare Pull-Out

Unitatile mobile Pull-Out permit manipularea paletilor prin glisare in mod similar cu principiul de functionare al sertarelor, chiar si in conditii de incarcare la capacitate completa de pana la 1000 kg. In pozitie extinsa, faciliteaza accesul la intregul palet. Unitatea mobila Pull-Out elimina necesitatea lasarii unui spatiu liber de manevra deasupra paletilor, eficientizand astfel depozitarea.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...