proidea.ro catalog online de informatii produse

Noul studiu eu.bac pe eficienta termostatelor de radiator Danfoss


2018. aprilie 04.

Un simplu pas are un potential maxim de economisire a incalzirii acasa

Un nou raport arata ca, pentru aproximativ 70 de milioane de gospodarii europene, costurile legate de energie ar putea fi reduse semnificativ prin modernizarea sistemelor cu robinet termostatic pentru radiator.

Incalzirea reprezinta intre 48% si 69% din consumul total de energie in locuinte, in 24 din cele 28 de tari ale UE. Conform noilor date ale Asociatiei europene pentru controlul automatizarii in constructii (eu.bac), consumul de energie ar putea fi redus semnificativ daca proprietarii ar inlocui robinetele manuale si fara optiune de control de pe calorifere, cu robinete termostatice care ajusteaza incalzirea la un nivel prestabilit in mod automat. Din studiul eu.bac reiese ca aproximativ 500 de milioane de robinete termostatice necontrolate sunt montate pe radiatoare in casele din UE, astfel risipindu-se energie si bani an de an.

"In momentul in care un radiator functioneaza cu un robinet fara control termostatic, functioneaza non-stop, chiar si atunci cand incaperea s-a incalzit. Un robinet termostatic pentru radiator poate fi instalat pentru a incalzi o incapere in mod corespunzator si fara a compromite confortul. Dupa ce temperatura camerei atinge valoarea stabilita, robinetul opreste radiatorul. Atunci cand temperatura camerei va scadea, robinetul termostatic porneste radiatorul. Este o tehnologie care si-a dovedit de zeci de ani valoarea", explica Anders Barkholt, Vicepresedinte, Divizia incalzire rezidentiala, Danfoss.

Acest tip de control prin robinetul termostatic pentru radiator inseamna ca locuintele raman incalzite fara a risipi energie, de exemplu, atunci cand ferestrele trebuie sa fie deschise pentru a elimina excesul de caldura. In acest mod, proprietarii de case pot economisi bani in timp ce isi maresc confortul.

Potential semnificativ de economisire a energiei
Robinetele termostatice pentru radiatoare detin, de asemenea, un potential imens de economisire a energiei pentru societate in ansamblu.

Eu.bac a pregatit o analiza detaliata pe tara, pe baza datelor furnizate de Agentia europeana de mediu cu privire la consumul de energie si costurile de incalzire pentru locuintele din UE. Studiul concluzioneaza ca cetatenii UE ar economisi o suma uimitoare de 12 miliarde de euro pe an si ar reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 24 de milioane de tone daca toate cele 500 de milioane de radiatoare cu robinete manuale din UE ar fi actualizate cu robinetele termostatice. Estimarea se bazeaza pe o economie medie de 18% atunci cand se instaleaza un robinet termostatic pentru radiator, dar, in practica, termostatele perfomante pot genera economii mult mai mare.

"Atunci cand vine vorba de economisirea energiei in cladirile rezidentiale, performanta sistemului de incalzire are o importanta majora. Robinetul termostatic pentru radiator este o solutie ieftina si usor de instalat. Acesta asigura confortul termic si previne supraincalzirea spatiilor interioare. Investitia pentru eficientizarea unui sistem de incalzire, prin instalarea robinetelor termostatice pe radiator poate fi recuperata in maxim 2 ani", spune Cezar Cojocea, Director Vanzari, Segmentul incalzire, Danfoss Srl.

De altfel, si studiul eu.bac arata ca, tinand cont de costul total de instalare, inclusiv manopera, timpul mediu de amortizare a investitiei in robinetele termostatice pentru radiator este de doi ani. Raportand perioada de recuperarea a investitiei cu durata de viata tipica a unui robinet termostatic pentru radiator de inalta calitate - de exemplu, robinetul Danfoss cu o durata de viata de cel putin 20 de ani - se poate constientiza potentialul extraordinar de economisire pe care il genereaza aceasta simpla schimbare.

"Economisirea energiei cu robinetele termostatice pentru radiator este benefica pentru portofelele proprietarilor de locuinte, dar si pentru lupta impotriva schimbarilor climatice", spune Anders Barkholt.

Principalele idei ale raportului EUBAC
  • aproximativ 40% din casele din UE cu incalzire prin radiatoare sunt echipate cu robinete manuale, fara optiuni de control
  • cetatenii UE ar putea economisi aproximativ 12 miliarde de euro pe an pe facturile lor de energie daca ar instala robinete termostatice pentru radiator
  • consumul de energie pentru locuintele din UE ar putea fi redus cu 130 TWh pe an
  • emisiile de CO2 din UE ar putea fi reduse la aproximativ 24 de milioane de tone
  • investitia in robinetele termostatice de radiator poate fi recuperata prin economisirea energiei in numai 2 ani
  • inlocuirea robinetelor termostatice pentru radiatoarele mai vechi de 20 de ani ar putea aduce economii suplimentare de 30 TWh.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre termostatele de radiator Danfoss, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Danfoss Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-077160 Ilfov, Popesti Leordeni, Sos. Oltenitei, nr. 208
Telefon: +40 31 222 2101
Telefon: +40 31 222 2201
E-mail:
Web: www.danfoss.ro
Web: www.products.danfoss.ro
Servicii cu clientii
  +40 31 630 9888
   
   
   
   
Fondata in 1933 de Mads Clausen, in Nordborg, Danemarca, Danfoss dezvolta tehnologii moderne care vor face posibila in viitor obtinerea rezultatelor maxime cu resurse minime. Danfoss raspunde cerintelor din ce in ce mai mari in domenii cheie: infrastructura (ajuta in construirea infrastructurii in mod durabil si eficient), alimentatie (contribuie la cresterea productivitatii in sectorul agricol si la pastrarea si conservarea produselor alimentare), eficienta energetica (tehnologia Danfoss pentru eficientizare a consumului energetic permite obtinerea unor rezultate mai bune cu resurse reduse) si solutii pentru protectia mediului inconjurator (contribuie la scaderea nivelului de emisii si cresterea calitatii vietii umane).
Denumiri marca: Danfoss
Cuvinte cheie:  danfos  danfoss  studiu  studiul  eu  bac  eubac  eficienta  eficientele  termostat  termostate  termostatelor  radiator  radiatoare  incalzire  incalzirii  acasa  casa  confort  economie  economisire  energie  incalzirii