Danfoss sarbatoreste 75 de ani de la primul termostat de radiator

Un dispozitiv care economiseste bani si sporeste confortul termic in incaperile incalzite

Danfoss sarbatoreste 75 de ani de la primul termostat de radiator
Danfoss sarbatoreste 75 de ani de la primul termostat de radiator


Danfoss a dezvoltat termostatul de radiator in 1943 si, de atunci, aproximativ 350 de milioane de termostate au plecat de pe linia de productie. Termostatul de radiator a oferit milioanelor de oameni posibilitatea de a controla incalzirea in locuinta lor. Inventia emblematica Danfoss aniverseaza anul acesta 75 de ani si este un produs mai relevant decat oricand.

In 1943, fondatorul Danfoss, Mads Clausen, a inventat primul termostat de radiator din lume. Saptezeci si cinci de ani mai tarziu, produsul iconic este mai relevant decat oricand intr-o lume care incearca sa controleze temperatura.

In Europa exista peste 500 de milioane de radiatoare cu robinete manuale si fara senzori termostatici pentru control. Daca toti locuitorii europei ar instala robinete termostatice pe radiatoare, s-ar putea economisi 12 miliarde de euro si 130 TWh de energie in fiecare an. Modernizarea ar reduce emisiile anuale de CO₂ in Europa cu 29 de miliarde de tone - iar investitia ar fi recuperata in doar doi ani, asa cum arata un raport al European Building Automation Controls Association.

Termostatul de radiator face parte din ADN-ul Danfoss si cea mai vizibila dovada ca tehnologiile noastre ajuta lumea sa realizeze mai mult, cu mai putine resurse.
"Primul prototip al primului termostat de radiator din lume a fost testat in biroul tatalui meu. Asa s-a nascut primul robinet termostatic din lume pentru controlul temperaturii dintr-o incapere. Produsul a fost lansat pe piata in 1952, fiind prezentat ca un dispozitiv care economiseste bani si sporeste confortul termic in incaperile incalzite cu un sistem centralizat de incalzire, iar de acolo vanzarile au decolat", povesteste Jørgen Mads Clausen, presedintele Consiliului de administratie al Danfoss.

Produsul a fost brevetat si compania a inceput productia in masa a termostatului de radiator, ceea ce i-a adus lui Danfoss pozitia de lider pe piata. Din anul 1943, aproximativ 350 de milioane au iesit de pe linia de productie Danfoss. Cea mai recenta versiune este termostatul inteligent de radiator Danfoss Eco™ - care a castigat premiul de design prestigios Red Dot si premiul Danish Design Award.

"Este un punct forte pentru Danfoss faptul ca suntem pe piata de atatia ani, iar ADN-ul si expertiza Danfoss se regasesc chiar si in noile noastre termostate electronice. Mads Clausen a dezvoltat tehnologia de varf in reglarea temperaturii si miscarea intuitiva a termostatului prin rotire, care il face sa fie atat de usor de utilizat. Aceasta cunoastere si tehnologie au fost acum incorporate in toate noile termostate electronice, astfel incat sa tinem pasul cu dorintelor consumatorilor", explica Anders Barkholt, vicepresedinte al diviziei Danfoss Termostate de Radiator.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre robinetele termostatice de radiator Danfoss, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Danfoss Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Senzori termostatici de radiator RAS-C² Termostat de radiator Danfoss ECO pentru control independent
 
Termostate de radiator si robinete termostatice Danfoss
2 produse

Danfoss ofera o gama completa de senzori si robinete potrivite diferitelor tipuri de sisteme de incalzire si instalatii. Robinetele termostatice Danfoss sunt solutia ideala pentru economia de energie, cu instalare usoara, eficienta si rapida, asigurand confort in fiecare camera. In perioadele de iarna costurile de incalzire reprezinta o parte semnificativa a bugetului fiecarei familii. Prin instalarea termostatelor Danfoss, se pot obtine economii importante la factura de gaze pentru incalzire, astfel incat costurile de achizitie pentru termostate, se vor amortiza foarte repede.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...