Danfoss isi dubleaza eforturile pentru eficienta energetica cu ocazia COP26

Danfoss incurajeaza factorii de decizie sa actioneze la COP26. Intr-o campanie extinsa indreptata catre participantii la COP26 de la Glasgow, Danfoss subliniaza ca eficienta energetica este modalitatea cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor de a obtine crestere economica, de decarbonizare a economiilor si de a indeplini obiectivele Acordului de la Paris privind clima.

Intr-o campanie destinata participantilor la COP26 din Glasgow, Marea Britanie, Danfoss, un leader in furnizarea de solutii care permit tranzitia ecologica, declara ca eficienta energetica asigura mai mult de 40% din reducerea emisiilor legate de energie de care are nevoie lumea pentru a atinge pe deplin obiectivele internationale privind climatul si energia.

Danfoss participa la COP26 pentru a se intalni cu lideri politici si ONG-uri, pentru a ajuta la amplificarea mesajului ca actiunea climatica este necesara acum. Campania include o campanie digitala extinsa, precum si o editie tiparita a ziarului Financial Times, cu un mesaj principal catre participantii la COP ca cea mai verde energie este energia pe care nu o folosim.

Danfoss isi dubleaza eforturile pentru eficienta energetica cu ocazia COP26
Danfoss isi dubleaza eforturile pentru eficienta energetica cu ocazia COP26

Urmareste apelul pentru actiunea climatica in acest videoclip cu CEO-ului Danfoss, Kim Fausing 

Potrivit lui Martin Rossen, Senior Vice President, Group Communications and Sustainability la Danfoss, campania se concentreaza pe eficienta energetica, deoarece imbunatatirile globale anuale au atins un nivelul cel mai scazut din ultimul deceniu in 2020. Cifrele de la Agentia Internationala pentru Energie arata ca intensitatea energetica s-a imbunatatit cu doar 0,8% in 2020, aproximativ jumatate din rata, corectata in functie de vreme, pentru 2019 (1,6 la suta) si 2018 (1,5 la suta).

"Este imperios necesar ca factorii de decizie de la COP26 sa acorde prioritate eficientei energetice. Este cea mai importanta componenta in atingerea obiectivelor de la Paris, este extrem de rentabila si poate stimula economiile si poate crea locuri de munca", spune Martin Rossen.

Martin Rossen, a fost seful de cabinet al premierului danez Mette Frederiksen, vede actuala criza energetica ca pe un potential deschizator de ochi pentru factorii de decizie.

Intr-un articol publicat recent pe politics.co.uk, Rossen scrie ca aceasta crestere a preturilor ar trebui sa reaminteasca factorilor de decizie ca cea mai verde energie este energia pe care nu o folosim.

Cititi articolul de opinie din politics.co.uk aici.

„Majoritatea energiei este folosita in orasele si cladirile noastre, fabrici si transporturi. Si folosim mult mai multa energie decat avem nevoie, ceea ce este daunator nu numai pentru clima, ci si pentru economie. Daca nu altceva, cresterea preturilor la energie ar trebui sa fie parghia pentru actiunea climatica la COP26”, spune Martin Rossen, subliniind ca nu exista timp de pierdut.

„Timpul discutiilor a trecut. Acum vine momentul sa actionam, iar solutiile eficiente din punct de vedere energetic sunt gata de implementat”, spune el.

Danfoss isi dubleaza eforturile pentru eficienta energetica cu ocazia COP26
Danfoss isi dubleaza eforturile pentru eficienta energetica cu ocazia COP26

Despre campanie

  • Campanie digitala din peste 25 de tari a vizat factorii de decizie si factorii de politica cu un videoclip de la CEO-ul Danfoss, Kim Fausing, despre rolul imbunatatirii eficientei energetice in tranzitia ecologica si despre modul in care tehnologia disponibila astazi, poate reduce costurile lansarii surselor regenerabile, accelera tranzitia ecologica si crea locuri de munca
  • Plasarea Financial Times pe povestea cheie – Cea mai verde energie este energia pe care nu o folosim
  • Evenimentul virtual paralel COP26 privind oportunitatea unica pe care o creeaza redresarea economica si noile planuri nationale de infrastructura pentru accelerarea tranzitiei ecologice. 

In direct din tranzitia verde: decarbonizarea cladirilor si constructia acestora.

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...