Cemacon prezinta beneficiile blocurilor ceramice EVOCERAMIC

Blocuri ceramice EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB - Casa

Ne-am propus sa revolutionam industria materialelor de constructii si am dezvoltat gama EVOCERAMIC VB, blocuri ceramice cu vata bazaltica integrata ce asigura confortul termic al locuintei fara a fi necesar sistemul de izolatie termica.

Nu ne-am limitat doar la confortul termic, ci am maximizat izolarea fonica, protectia la foc si calitatea mediului ambiant, beneficii asigurate pentru totdeauna.

Facem astfel primul pas in viitor si lansam singurul sistem de zidarie din Romania, care asigura simultan cea mai buna izolare termica, cea mai buna portanta si cea mai buna izolare fonica.

EVOCERAMIC 44 VB – singurul bloc ceramic portant cu izolatie termica integrata din Romania.

Avantaje

  • izolatia termica este protejata pe termen lung de invelisul ceramic al caramizii, eliminandu-se riscurile deteriorarii mecanice.
  • Este un bloc ceramic portant, ce asigura posibilitatea de a construi in stil traditional, fara necesitatea realizarii structurii portante pe cadre cu stalpi si grinzi din beton armat.
  • Reduce timpul de executie a cladirii - se zideste si se tencuieste traditional, folosind mortar clasic termoizolant, izolatia termica fiind integrata in blocurile ceramice.
  • Asigura un confort termic ridicat conferit de rezistenta termica de 4,3 m²K/W, cu 80% mai mare decat ale blocurilor ceramice obisnuite.
  • Asigura un confort acustic ridicat prin includerea izolatiei din vata bazaltica in blocul ceramic.
  • Asigura o protectie ridicata la incendii fiind produse incombustibile, care nu contribuie la dezvoltarea unui posibil incendiu.
  • Asigura un mediu natural si sanatos prin mentinerea sub control a umiditatii din interiorul cladirii, reducand astfel riscul aparitiei igrasiei si a mucegaiului.
  • Construiesti ecologic combinand tehnologia traditionala de fabricare a caramizii cu avantajele izolatiei cu vata bazaltica.

Izolatie termica protejata
Izolatia termica este protejata pe termen lung

Chiar daca nu intentionezi sa iti vinzi locuinta prea curand, orice investitie bine facuta in casa ta, duce la reducerea costurilor de renovare si cresterea valorii acesteia pe termen lung, atentia acordata in etapa de proiectare si alegerea materialelor fiind esentiala.
Prin integrarea izolatiei din vata bazaltica in invelisul ceramic al caramizii EVOCERAMIC VB, aceasta este protejata de riscurile deteriorarii mecanice, sau in timp, asigurandu-se astfel o durabilitate ridicata a izolatiei termice si eliminandu-se necesitatea renovarii sau inlocuirii sistemului de izolatie termica.
Construind cu EVOCERAMIC VB investesti o singura data si obtii cresterea valorii pe toata durata de viata a constructiei.

Capacitate mare de incarcare
Este un bloc ceramic portant

Ne propunem sa contribuim la construirea unor locuinte confortabile, sigure, rezistente si eficiente energetic.
Avand o rezistenta mare la compresiune, caramizile EVOCERAMIC VB pot fi utilizate in construirea tuturor tipurilor de pereti structurali exteriori, atat portanti, cat si neportanti.
Astfel, cu EVOCERAMIC VB se pot construi case in stil traditional, fara a fi necesara realizarea structurii principale portante pe cadre.

Blocuri ceramice EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB
Blocuri ceramice EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB - Casa

Usor de pus in opera
Reduce timpul de executie a cladirii

Complexitatea lucrarilor, durata de executie si efortul financiar implicat, fac din constructia unei case o adevarata provocare.
Atunci cand dezvoltam un produs nou, avem intotdeauna in vedere simplificarea lucrarilor si implicit optimizarea timpului de executie.
Astfel, caramida EVOCERAMIC VB a fost proiectata cu izolatia termica din vata bazaltica integrata, contribuind la reducerea timpului necesar construirii prin eliminarea unor etape de lucru. Configuratia geometrica a EVOCERAMIC VB optimizeaza la maxim consumul de mortar. Pentru o zidire rapida si usoara, se utilizeaza mortarul obisnuit sau termoizolant, nefiind necesare dispozitive sau scule speciale.

Izolatie termica cu vata bazaltica integrata
Asigura un confort termic ridicat

In conditiile in care traim intr-un mediu cu variatii mari de temperatura exterioara, confortul termic al locuintei este unul dintre cei mai importanti factori avuti in vedere la proiectarea si construirea locuintei.
In sezonul cald ne dorim un mediu interior racoros, iar in sezonul rece unul calduros, insa, in aceeasi masura dorim sa gestionam cat mai eficient resursele energetice, astfel incat, confortul asigurat sa fie accesibil si sustenabil pe termen lung. Chiar daca pare ideal, conceptul de Casa Pasiva este unul cunoscut, realizabil si reglementat.
Astfel, incepand cu anul 2020, toate cladirile noi vor trebui proiectate si construite pe principiul "consum de energie aproape zero" (nZEB), conform directivelor europene obligatorii.
Cu o preocupare continua pentru inovatie si dezvoltare durabila, alegem sa ne alaturam acestui efort prin regandirea modului in care construim, fapt pentru care am dezvoltat blocurile ceramice EVOCERAMIC VB cu izolatie din vata bazaltica integrata.
Cu o rezistenta termica ridicata, de 4,3 m²K/W, caramizile EVOCERAMIC VB ofera o izolatie termica cu 80% mai mare fata de blocurile ceramice obisnuite. in acelasi timp, capacitatea ridicata de a acumula caldura din mediul cu care vine in contact, data de izolatia termica integrata, actioneaza ca un aparat de aer conditionat natural, asigurand un mediu racoros in interiorul cladirii pe timpul verii si pastrand caldura in interior in timpul iernii.

Izolare fonica
Asigura un confort acustic ridicat

Traim intr-o lume in continua miscare, tulburata de trafic aerian, sunete de claxoane, sau vecini galagiosi, iar tot ceea ce ne dorim atunci cand ajungem acasa, dupa o zi agitata, este sa ne bucuram de timpul liber, in liniste. De cele mai multe ori insa, constientizam nevoia de liniste abia dupa ce ne-am construit locuinta, cand imbunatatirea confortului acustic este mult mai costisitoare si complicat de realizat.
Prin alegerea solutiei de zidarie EVOCERAMIC VB, cu proprietati de izolare fonica superioare, date de vata bazaltica integrata, confortul acustic al cladirii este asigurat inca din faza de proiectare si constructie.

Blocuri ceramice EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB
Blocuri ceramice EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB - Casa

Rezistenta la foc - Clasa A1
Asigura o protectie ridicata la incendii

Construirea unei case este un pas foarte important in viata fiecarui om, iar procesul in sine necesita un efort considerabil atat din punct de vedere organizatoric cat si financiar. Confortul locuintei trebuie intotdeauna avut in vedere la proiectarea casei si alegerea materialelor utilizate, insa in egala masura, trebuie avuta in vedere si siguranta cladirii.
Dintre riscurile majore la care sunt expuse locuintele noastre, incendiile pot avea un impact devastator, mai ales in situatiile in care, materialele de constructii utilizate pentru imbunatatirea confortului nu sunt rezistente la foc.
Fiind incombustibila, izolatia din vata bazaltica integrata in invelisul ceramic, asigura peretilor exteriori o protectie ridicata la foc.
Astfel, prin alegerea solutiei de zidarie EVOCERAMIC VB confortul este asigurat in conditii de maxima siguranta la foc.

Permeabil la vapori
Asigura un mediu natural si sanatos

Ne petrecem peste 90% din timp in spatii inchise, iar locuintele noastre sunt atat de bine izolate, incat e aproape imposibil sa intre suficient aer proaspat.
Fara o aerisire continua, aerul interior devine necorespunzator si poate provoca de la simplu disconfort si dureri de cap, pana la o serie intreaga de boli, cum ar fi alergiile, astmul sau chiar afectiuni mai grave. De aceea, este foarte de important pentru noi toti sa regandim modul in care construim si traim in spatiile inchise. De la arhitecti la constructori, de la producatorii de materiale de constructii la comerciantii acestora, noi toti, avem responsabilitatea de a ne asigura ca toate cladirile ce se vor construi ofera un mediu interior natural si sanatos.
Structura permeabila la vapori, ce completeaza beneficiile de izolare termica si fonica date de vata balaltica integrata, a caramizii EVOCERAMIC VB permite transferul de vapori prin pereti, asigurand astfel un climat natural si sanatos in cladire.

Produs 100% natural
Construiesti ecologic

Pe masura ce efectele schimbarilor climatice sunt resimtite tot mai des, devenim mai constienti de responsabilitatea pe care o avem atunci cand proiectam si construim cladirile in care locuim.
O casa ecologica, construita cu materiale naturale si reciclabile, asigura un confort termic si acustic ridicat, cu pierderi minime de energie.
Privind mereu catre viitor, am ales sa ne implicam activ in efortul de a reduce amprenta de carbon a locuintelor construite cu solutiile CEMACON. Am dezvoltat astfel EVOCERAMIC VB un bloc ceramic din materii prime 100% naturale, asigurand un climat natural si sanatos in cladire, un nivel ridicat de eficienta energetica si izolare fonica.

Produse mentionate in articol

Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 12 VB
 
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 12 VB

Blocul ceramic cu nut si feder cu izolatie din vata bazaltica integrata este destinat realizarii peretilor de zidarie interiori, neportanti protejati (prin tencuire/gletuire). Evoceramic 12 VB asigura un confort termic ridicat conferit de rezistenta termica de 1,594 m²K/W.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 24 VB
 
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 24 VB

Blocul ceramic cu nut si feder cu izolatie din vata bazaltica integrata este destinat realizarii peretilor de zidarie interiori, neportanti protejati (prin tencuire/gletuire). Asigura un confort termic ridicat conferit de rezistenta termica de 3,324 m²K/W.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 1/2 44 VB
 
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 1/2 44 VB

Bloc ceramic portant, cu izolatie din vata bazaltica integrata, destinat teserii peretilor de zidarie exteriori si interiori, atat portanti, cat si neportanti protejati (prin tencuire/gletuire). Dimensiuni 115/440/240 mm. Rezistenta la compresiune 10 N/mmp, Volum de goluri <50%.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 44 VB
 
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 44 VB

Bloc ceramic portant, cu izolatie din vata bazaltica integrata, destinat realizarii peretilor de zidarie exteriori si interiori, atat portanti, cat si neportanti protejati (prin tencuire/gletuire).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Bloc ceramic din vata bazaltica integrata EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB
Bloc ceramic din vata bazaltica integrata EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB
Combina tehnologia traditionala de fabricare a caramizii cu avantajele izolatiei cu vata bazaltica
Bloc ceramic din vata bazaltica integrata EVOCERAMIC 12 VB si EVOCERAMIC 24 VB

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...