proidea.ro catalog online de informatii produse

Avantajele montarii unui plafon cu ventilatie si recuperare de caldura ATREA


2019. iulie 08.

Ventilarea eficienta in bucataria unui restaurant

Avantajele montarii unui plafon cu ventilatie si recuperare de caldura ATREA

Ventilatia cu recuperare de caldura in incinte este o solutie tehnica prin care o incapere este aerisita in permanenta, in timp ce temperatura ramane constanta, fara a genera costuri suplimentare de incalzire sau racire (dupa caz).

Sistemul se poate adapta la orice tip de interior, iar daca vorbim de bucatarii profesionale, acesta devine extrem de eficient. Aburii si mirosurile sunt eliminate prin gurile de extractie, in acelasi timp cu caldura excesiva, in timp ce sistemul introduce aer curat la aproape aceeasi temperatura cu cel evacuat. Producatorul ceh de sisteme de ventilatie ATREA a conceput un sistem revolutionar de ventilare a bucatariilor profesionale, eliminand din peisaj traditionalele hote. Evacuarea si introducerea aerului proaspat se face direct prin grilele montate in plafon, sistemul asigurand in acelasi timp si iluminarea spatiului in parametrii utili. Cum functioneaza o instalatie de ventilatie cu recuperare de caldura intr-o bucatarie?

Aerul viciat este extras din spatiul de lucru prin grilele de ventilatie din sistemul montat in tavan, iar caldura acestuia se transfera aerului de afara pe care centrala ATREA il introduce in aceeasi incinta, dupa ce in prealabil il filtreaza.

Inovatia unui sistem cu recuperare de caldura consta in faptul ca cele doua fluxuri de aer nu au contact, ci se transfera doar caldura de la unul la altul. Astfel, in spatiul de lucru exista in permanenta un aport de aer proaspat, temperatura ramanand constanta, fara aburi sau condens. Prin montarea unui sistem de ventilatie a bucatariei prin plafon se evita si un alt fenomen atat de nedorit si de neevitat in orice bucatarie, si anume depunerile de grasime si arsuri de pe hotele clasice.

Producatorul ceh ATREA ne asigura ca costul pentru instalarea si intretinerea ventilatiei bucatariei de restaurant printr-un sistem cu recuperare de caldura prin plafon nu este mai ridicat decat acela al montarii unei hote profesionale clasice.

Mai mult decat atat, estetica si ergonomia unei bucatarii fara apasatoarele hote zgomotoase se schimba radical atunci cand sistemul de evcuare se afla montat direct in tavan.

Un alt avantaj major al unui astfel de sistem este faptul ca poate fi integrat cu sistemul de ventilatie si climatizare al restaurantului. Astfel, centrala cu recuperare de caldura care preia fluxurile de aer cald din bucataria restaurantului, poate gestiona aceleasi trasee de aer si pentru restul restaurantului, producand in permanenta aer curat si o ambianta placuta pentru clientii care iau masa, indiferent de momentul zilei.
 

Produs
Hote si tavane de extractie Atrea pentru bucatarii profesionale

ATREA poate furniza o solutie completa pentru ventilatia de bucatarie – de la plafonul de ventilatie la unitatea de manevrare aer cu recuperare de caldura. Faptul ca intregul serviciu este intr-un singur pachet, ofera un avantaj competitiv urias, deoarece este atat convenabil, cat si confortabil pentru client. Sistemul de ventilatie ATREA este conceput conform VDI 2052. Constructia sistemului de ventilatie indeplineste cele mai stricte criterii in ceea ce priveste cerintele legate de sanatate si design. Spatiul bine luminat al intregii bucatarii, alimentarea cu aer proaspat, fara curent, si extragerea perfecta, toate acestea, impreuna cu avantajul suplimentar al unui sistem de control modern, creeaza un mediu placut si curat pentru personalul bucatariei.

Firma
Sediu: RO-075100 Ilfov, Otopeni, str. Ion Creanga, nr. 10K, zona Odaile
Telefon: +40 37 113 8250
E-mail:
Web: www.atrea.ro
Dorin Salamac
director general +40 37 113 8250
   
   
ATREA a inceput ca si companie privata in 1990 in Republica Ceha. De la bun inceput ea a apelat la vasta experienta a fondatorului sau, Petr Moravek, in legatura cu microclimatul cladirilor, si a inceput sa se concentreze pe productia unitatilor de ventilare cu recuperarea caldurii reziduale. Fondatorul companiei a fost autorul multor certificate, patente si proiecte industriale in domeniu. Principiul de baza al gamei de produse Atrea este bazat in principal, de la inceputul scaderii cererilor pentru echipament energetic operational de tratare a aerului, pe utilizarea schimbatoarelor de caldura de ultima generatie, sisteme de control incorporate perfect si tranzitie treptata catre sistemele total automate de control al ventilatiei.
Denumiri marca: DUPLEX
Cuvinte cheie:  atrea  ventilatie  recuperare  caldura  plafon  bucatarie  bucatarii  restaurant  restaurante