ABB sustine educatia generatiei viitoare de ingineri din Romania

ABB a sponsorizat Laboratorul Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii "Politehnica" din Bucuresti

Un echipament UniGear ZS1 Digital nou ABB a fost sponsorizat de ABB pentru Laboratorul Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii "Politehnica" din Bucuresti

ABB a echipat recent Laboratorul de Partea Electrica a Statiilor din cadrul Facultatii de Energetica, cu o Celula Digitala de medie tensiune ABB ZS1 UniGear (17.5kV, 2000A, 50kA) de ultima generatie. Echipamentul provine de la fabrica ABB din Cehia.

Studentii facultatii, masteranzii si doctoranzii vor avea acum posibilitatea de a studia noile tehnologii ABB - retele de senzori, sisteme de protectie si control - utilizand echipamente ABB performante din laboratorul facultatii.Aceasta este prima celula digitala livrata de ABB in Romania si este echipata cu un releu de protectie tip REF615 Relion® (REF615), un intreruptor precum si cu senzori de curent si tensiune. Acest echipament a fost proiectat in mod special pentru scopuri didactice, avand usa frontala transparenta si iluminare interioara pentru o mai buna vizualizare a echipamentelor componente din interior. Aceasta celula combina tehnologia digitala de ultima ora, necesara pe partea de distributie de medie tensiune unde ABB stabileste deja un trend. Solutia ABB pentru celula de medie tensiune digitala integreaza si inoveaza protectia, controlul si detectarea parametrilor de functionare, transmitand statusul si comenziile necesare catre echipamente cu fiabilitate in timp real pe comunicatie Ethernet cu protocol IEC 61850.

La inceputul acestui an ABB a sponsorizat acelasi laborator cu un sistem SCADA RTU540 care va integra si va permite controlul de la distanta al celulei digitale UniGear ZS1. Specialistii ABB pastreaza un contact permanent cu universitatea, asigurand astfel, atat sprijinul tehnic necesar, cat si instruirea.

"ABB este deosebit de activa in sustinerea educatiei tehnice in Romania. Suntem bucurosi sa facilitam accesul viitorilor ingineri la tehnologia digitala ABB, ca un sprijin practic in procesul lor de studiu." a spus Tomasz Wolanowski, Country Managing Director ABB Romania.

ABB a dotat de-a lungul timpului cu echipamente laboratoarele Universitatilor Tehnice din Iasi, Bacau, Cluj-Napoca si Targu Mures.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre echipamentul ABB UniGear ZS1 Digital, faceti clic pe butonul Cerere de informatii. Daca doriti sa aflati mai multe despre produsle ABB prezentate in catalog, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret sau alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Control inteligent pentru iluminat - Dali light Controller DLR/S 8.16.1M, Switchdim SD/S 8.16.1 Control inteligent al temperaturii - Fan Coil FCA/S 1.1M, Valve Drive VAA/S 12.230.2.1 Control inteligent pentru securitate - Security Terminal MT/S Control inteligent video - Telephone gateway TG/S 3.2
 
Control inteligent ABB pentru cladiri (KNX)
7 produse

ABB i-bus ® KNX este bazat pe o tehnologie simpla si dovedita KNX, care este primul standard deschis, din lume, pentru controlul tuturor tipurilor de cladiri inteligente: industriale, comerciale sau rezidentiale.

7 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Gama Alpha-nea® Gama Element Detectoare de miscare Busch-Watchdog Gama Busch - axcent®
 
Accesorii cablare ABB
18 produse

Prize, intrerupatoare, detectoare de miscare, interfoane audio - video, intrerupatoare cu temporizator, variatoare de tensiune, corpuri de iluminat, intrerupatoare pentru spatii umede.

18 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Instalatii si sisteme fotovoltaice ABB - protejarea si izolarea sistemelor PV Invertoare solare centrale PVS800 Produse de joasa tensiune - solutie pentru energia solara Sigurante invertoare solare PVS300
 
Instalatii si sisteme fotovoltaice ABB
7 produse

ABB produce pentru industria fotovoltaica invertoare solare, componente pentru modulele sistemului de urmarire, componente de joasa tensiune si accesorii.

7 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Contoare mono si trifazate ABB Tip Odin Descarcatoare ABB Tip 1 Multimetre ABB Temporizatoare electromecanice ABB Tip AT
 
Intrerupator, disjunctor, intrerupator diferential ABB
28 produse

Intrerupatoare automate miniaturale, intrerupatoare diferentiale, descarcatoare, butoane, lampi, comutatoare, relee, relee de scara, relee electronice, relee de timp, relee crepusculare, relee de monitorizare a tensiunii, dimmere, temporizatoare, aparate de masura, contoare mono si trifazice.

28 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Tablouri electrice industriale de automatizare Tablouri electrice ABB de apartament Tablouri echipate si aparataj destinate spitalelor ABB Tip QSO
 
Tablouri electrice ABB
3 produse

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Contactoare in linie ABB Convertoare de semnal analogic ABB gama CC Separatotare OT-OETL Contactoare ABB de protectie electrica
 
Controlere ABB
25 produse

Contactoare, relee, comutatoare de impulsuri, disjunctoare pentru motoare, convertoare de semnal.

25 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...