proidea.ro catalog online de informatii produse

ABB si Dassault Systemes incep un parteneriat global software pentru industria digitala


2019. martie 01.

Valoare unica prin oferta de solutii digitale ABB Ability™ combinata cu platforma 3DEXPERIENCE

ABB si Dassault Systemes au anuntat un parteneriat global care ofera clientilor din industria digitala un portofoliu unic de solutii software, pornind de la managementul ciclului de viata al produsului pana la solutii de functioare a activelor. Cele doua companii vor oferi clientilor o oferta completa de solutii digitale avansate, sporind astfel competitivitatea companiilor industriale, conducand totodata la sporirea flexibilitatii, vitezei si productivitatii ciclului de viata al produselor, productiei si operatiunilor.

Parteneriatul va combina punctele forte ale solutiilor digitale ABB Ability™ si ale platformei 3DEXPERIENCE apartinand Dassault Systemes, consolidandu-se pe baza instalata solida a celor doua companii, a experientelor lor profunde in domeniu si a accesului global la clienti. ABB a adoptat deja platforma 3DEXPERIENCE pentru a-si modela si testa solutiile inainte de a le livra clientilor sai. Odata cu acest parteneriat, ABB va dezvolta si va oferi clientilor sai solutii digitale twin avansate, permitandu-le astfel clientilor sai sa ruleze solutiile ABB si operatiunile cu o eficienta generala imbunatatita, flexibilitate si durabilitate.

Companiile se vor focaliza, intr-o abordare etapizata, pe automatizarea fabricilor si pe robotica, pe automatizarea proceselor industriale, precum si pe solutiile de electrificare pentru cladirile inteligente. Primele solutii comune vor fi prezentate la targul industrial Hannover Messe din Germania, organizat in perioada 1-5 aprilie 2019.

"Acest parteneriat care va schimba jocul ii va ajuta pe clientii nostri sa se pozitioneze pe primele locuri in inovatie si crestere, transformand in mod fundamental intregul lor lant valoric, pentru a profita de oportunitatile enorme ale digitalizarii industriale. Impreuna, oferim un portofoliu digital deschis si complet de la digital twin pana la evaluarea stadiului echipamentelor si care ofera clientilor nostri un avantaj competitiv, bazandu-ne pe oferta noastra combinata, pe expertiza in domeniu si pe acoperirea globala", a declarat Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. "ABB adauga Dassault Systemes retelei sale puternice de parteneri in domeniul digitalizarii industriale, retea care include Microsoft, HPE si IBM. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu intreaga echipa globala Dassault Systemes in scopul stimularii inovatiei si pentru a adauga valoare clientilor".

"Industria secolului XXI nu mai este determinata pur si simplu de capacitatea de a produce bunuri. Liderii de astazi se vor caracteriza printr-o detinere superioara a know-how-ului tehnic. Acesta este noul diferentiator competitiv si are loc acum datorita convergentei tehnologiilor digitale care transforma fiecare aspect al afacerilor industriale", a declarat Bernard Charles, vicepresedinte si CEO Dassault Systemes. "In aceasta renastere a industriei, o abordare bazata pe platforme permite lumilor reale si virtuale sa se informeze si sa se intareasca reciproc. Parteneriatul nostru cu ABB se bazeaza pe decenii de expertiza combinata pentru a ajuta clientii sa profite la maximum de aceasta tendinta puternica si dinamica".

In industriile extrem de automatizate de astazi, modelarea digitala a fabricii si sistemele flexibile robotizate de productie ajuta intreprinderile sa genereze mai multe solutii repetitive de proiectare la o rata mai rapida, cu modele mai robuste. Aceasta, la randul sau, ajuta la accelerarea trecerii de la productia de masa la personalizarea in masa, in care marfurile sunt fabricate intr-o varietate mai mare si in loturi mai mici si in cicluri de viata mai scurte ale produselor. Pentru multi producatori, costul perioadelor de nefunctionare a crescut dramatic in ultimii ani, deoarece livrarea just-in-time a devenit norma. O ora de oprire la un site modern de productie poate costa mai mult de 1 milion de dolari americani.

ABB detine deja o solutie digitala puternica in cadrul industriei prin oferta sa ABB Ability™. Aceasta a fost lansata in 2017 si ofera peste 210 solutii digitale pentru planificarea, construirea si operarea operatiunilor industriale cu o productivitate si siguranta mai ridicate si la costuri reduse. Dassault Systemes colaboreaza cu companii de toate dimensiunile din 11 industrii pentru a le ajuta sa faca fata noilor provocari in cadrul renasterii industriei de astazi. Platforma 3DEXPERIENCE integreaza toate tehnologiile si capabilitatile care faciliteaza cunoasterea si know-how-ul intr-un mediu coeziv de inovare digitala, care ofera continuitate digitala de la concept la fabricatie pana la proprietate si invers. Companiile industriale pot integra aplicatiile 3D ale platformei pentru a crea un sistem twin digital care capteaza perspective si expertiza din intregul lor ecosistem, pentru a masura, evalua si preconiza performanta unui bun industrial si pentru a ajuta la optimizarea operatiunilor acestuia intr-un mod inteligent.


   Parteneriatul ABB - Dassault Systemes initial se va focaliza pe:


Automatizarea Fabricii si Robotica
Experientele digitale twin pentru optimizarea completa a proceselor si a sistemelor, combinate cu flexibilitatea automatizarii robotizate, vor oferi fabricilor agilitatea de a se adapta pietelor din ce in ce mai dinamice. Aceasta include solutii si servicii de fabricatie la cheie, gata de operare, impreuna cu consultanta in comun pentru transformarea afacerilor industriale, pentru optimizarea si accelerarea lansarii de noi produse. Producatorii de electronice pot creste rapid productia de produse noi, dar de scurta durata, in timp ce procesatorii de alimente pot alterna intre ofertele sezoniere adaptate la nivel local, in timp ce produc in mare viteza. In industriile extrem de automatizate, cum ar fi cea auto, experienta digitala twin a fabricilor permite un design integrat si un mediu de fabricatie care sprijina noi procese de asamblare cu celule flexibile si reconfigurabile. De asemenea, permite conectarea unor sisteme separate, cum ar fi conectarea sistemelor de automatizare logistica la robotii activi pe liniile de productie care se bazeaza pe livrarea precisa a pieselor pentru performante optime de productie.

Cladiri inteligente
Parteneriatul digital dintre Dassault Systemes si ABB pentru sistemele digitale twin va permite un flux de lucru fara probleme in timpul proiectarii, ingineriei si functionarii cladirilor, precum si solutii aferente de transport durabile. Informatiile disponibile, in combinatie cu universul virtual 3DEXPERIENCE® al Dassault Systemes, vor permite, de asemenea, o mai mare interactiune a clientilor in timpul fazelor de proiectare si de operare.

Industriile Prelucratoare: Exemplul din Industria Miniera
Presiunea competitiva in industriile prelucratoare, cum ar fi industria miniera, impune companiilor sa caute in mod continuu noi modalitati de crestere a sigurantei, productivitatii si eficientei energetice a siturilor, reducand in acelasi timp costurile si riscurile operatiunilor zilnice. Un model digital al mediului subteran, in stransa legatura cu sistemele de planificare si control al minelor, ar permite optimizarea consumului de energie si automatizarea minelor, oferind in acelasi timp posibilitatea operatorilor minelor de a monitoriza si optimiza productia in timp real, in timp ce se realizeaza simulari virtuale ale scenariilor viitoare.
Dassault Systemes, Compania 3DEXPERIENCE, ofera afacerilor si oamenilor universuri virtuale pentru a-si imagina inovatii durabile. Solutiile sale la nivel mondial transforma modul in care produsele sunt proiectate, produse si sustinute. Solutiile colaborative ale Dassault Systemes promoveaza inovatia sociala, permitand lumii virtuale sa imbunatateasca lumea reala. Grupul aduce valoare celor peste 250.000 de clienti de toate dimensiunile, in toate industriile, in peste 140 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.3ds.com.

3DEXPERIENCE, logo-ul Compass si logo-ul 3DS, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES si 3DEXCITE sunt marci inregistrate ale Dassault Systemes sau ale filialelor sale din Statele Unite si / sau din alte tari.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ABB, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-020334 sector 2, Bucuresti, str.Gara Herastrau, nr.4D, Cladirea Green Court - C, et.8
Telefon: +40 37 215 8200
Telefon: +40 37 215 8257
Fax: +40 21 310 4383
E-mail:
Web: www.abb.com.ro
Nicoleta Deaconescu
   
   
   
   
   
ABB este prezent pe piata romaneasca de peste 80 ani - la inceput prin cele doua companii ASEA si BROWN BOVERI, iar din anul 1992 printr-o organizatie ABB locala.
ABB, una dintre companiile de top din lume in domeniul tehnologiei energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand in jur de 135000 angajati.
Denumiri marca: ABB, Busch-Jaeger
Stire
ABB lanseaza oferta sa in domeniul solutiilor digitale industriale de ultima generatie, ABB Ability™
2017.03.17    
Cuvinte cheie:  abb  ability  sassault  systemes  3d  experience  3dexperience  parteneriat  software  industrie  digitala