Determinare debitului adecvat ventilatorului in functie de schimburile de aer pe ora recomandate pentru diverse incaperi

Cum sa alegeti sistemul de ventilatie potrivit pentru dumneavoastra

Un sistem de ventilatie realizat corespunzator furnizeaza aer filtrat in timpul verii si aer filtrat si incalzit in timpul iernii, in acelasi timp extragand aerul perimat din incaperi. Orice sistem de ventilatie necesita aport de aer proaspat sincronizat cu evacuarea aerului, asigurand astfel balanta ideala dintr-o camera. In cazul unui aport insuficient de aer proaspat, scade cantitatea de oxigen, umiditate si concentratia de praf creste. Daca nu se asigura evacuarea aerului sau nu este eficienta, substantele daunatoare, aerul poluat, umiditatea si mirosurile nu sunt eliminate. In cazul in care exista doar evacuare (ca de exemplu in bai) aerul din exterior circula prin toate spatiile libere posibile din ferestre, usi si pereti. O astfel de ventilatie aduce in interior particule de praf, mirosuri si creeaza curent.

Grilele instalate in bai, pereti sau ferestre si ferestrele deschise servesc drept sursa naturala de ventilatie de aport si sunt folosite pentru a compensa eliminarea aerului perimat. Totusi, ventilatia mecanica este o solutie mai eficienta.
Ventilatia eficienta depinde de alegerea ventilatorului sau a sistemului cu caracteristicile potrivite pentru spatiul dumneavoastra.
Cele mai importante criterii de care sa tineti cont: volumul spatiului ventilat si schimburile de aer pe ora.
Inmultiti volumul spatiului ventilat cu schimburile de aer per ora si obtineti astfel debitul necesar al ventilatorului.
Volumul spatiului ventilat se calculeaza dupa o formula foarte simpla: Lungime x Latimea x Inaltimea.
Ex. pentru o camera cu lungimea 5m, latimea 3m si inaltimea 2,8m, volumul este: 5x3x2,8 = 42m³.

Apoi determinati debitul adecvat al ventilatorului, folosind tabelele de mai jos cu schimburile de aer pe ora recomandate pentru diverse incaperi.

Spatii rezidentiale
Spatii industriale si comerciale   Baruri, cafenele, sali de biliard  Bucatarii industriale  Discoteci sau cluburi de noapte  Vopsitorii industriale

Circulatia aerului in incaperi depinde nu doar de accesoriile pentru intrarea si evacuarea aerului ci si de amplasarea lor. Functionarea ventilatoarelor genereaza un spatiu cu o presiune scazuta care atrage aer proaspat prin orice deschideri. Astfel, ventilatoarele de intrare si evacuare aer trebuie amplasate astfel incat sa se asigure circulatia aerului proaspat prin toata incaperea. Pentru spatiile mai mari se recomanda instalarea mai multor ventilatoare cu un debit mic sau mediu in locul unui singur ventilator de debit mare.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemele de ventilatie Vents, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei JULIEN STILE Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Ventilatoarele pentru extragerea fumului Vents VPVO si VDO Centrale industriale de ventilatie Vents cu recuperator de caldura Ventilatoare industriale Vents axiale si axiale in linie Ventilatoare centrifugale industriale Vents
 
Ventilatie industriala Vents
5 produse

Ventilatoarele industriale sunt destinate spatiilor industriale (hala, depozit, service auto) si celor comerciale (magazin, spatiu de birou, restaurante). Oferta Vents este compusa din centrale de ventilatie cu recuperare de caldura, ventilatoare industriale centrifugale si axiale.

5 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Ventilatoare axiale decorative Vents Ventilatoare axiale inteligente Vents Ventilatoare axiale silentioase Vents Ventilatoare axiale Vents de fereastra
 
Ventilatie casnica Vents
7 produse

Recomandate pentru extragerea aburului, a mirosurilor neplacute si a fumului de tigara din locuinte, fiind disponibile in variante: decorative, centrifugale, axiale de fereastra si de perete, respectiv ventilatoare cu recuperator de caldura.

7 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Ventilator de evacuare caldura si fum, ventilator JET
Ventilator de evacuare caldura si fum, ventilator JET
Ventilator radial
Ventilator radial
Ventilator axial
Ventilator axial
Ventilator de acoperis
Ventilator de acoperis
Ventilator pentru incaperi mici
Ventilator pentru incaperi mici

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...