proidea.ro catalog online de informatii produse

Uponor Tecto: sistem de incalzire prin pardoseala cu panouri usoare


2018. mai 08.

Montaj usor, rapid si eficient

Sistemele de incalzire si racire radianta de la Uponor deschid noi perspective in climatizarea cladirilor. Cu placile Tecto aceste sisteme pot fi montate rapid si in maxima siguranta de catre o singura persoana. Placile sunt concepute pentru integrarea tevilor cu gama de dimensiuni 14-17 mm.

Tevile Uponor PE-Xa cu dimensiuni de 14×2 mm pot satisface cerintele pentru incalzirea spatiilor mici si medii. Flexibilitatea ridicata si raza mica de curbura sunt ideale pentru montaj.

Dimensiunea cea mai utilizata in sistemele de incalzire, dar si racire in timp de vara, sunt tevile PE-Xa 17×2 mm. Datorita dimensiunilor tevile permit acoperirea suprafetelor mai mari si a debitelor ridicate, importante mai ales in cazul racirii radiante.

Uponor Tecto este un sistem conceput pentru un montat de catre un singur instalator. Folia de etansare pur si simplu se apasa cu piciorul peste elementele invecinate si sistemul devine unitar si etans.

Dimensiunile mari ale placilor de 1450×850 mm face ca montajul lor sa fie rapid. Canalele speciale in forma de caroiaj fac taierea placilor mai usoara reducand pierderile pe santier. Prin etansarea sigura a elementelor suprapuse impreuna cu folia speciala autoadeziva de pe marginea benzii perimetrale de la Uponor, se poate executa o sapa flotanta ceruta de standarde.
Avantaje:
 • montaj simplu de catre o singura persoana
 • dimensiuni mari de placi: 1450×850 mm
 • componente utile Uponor Tecto in zonele de dilatare si trecere prin usi
 • componente pentru fixarea tevii la 45°
 • distanta de montaj standardizat de la 50 mm
 • fara accesorii care deterioreaza folia
 • posibilitate de incarcare mecanica mare:
  • ND 30-2: 500 kg/m²
  • ND 11: 3000 kg/m²
 • componente de conectare si etansare a placilor taiate pentru reducerea pierderilor.
Suprapunere sigura a placilor Tecto
Piesele de rezistenta a placilor Tecto sunt desigur nuturile. Folia robusta pe de alta parte asigura un montaj sigur si curat, iar prin suprapunerea capetelor putem avea siguranta unui sistem etans la umiditatea din sapa si implicit o protectie maxima a izolatiei.

Asamblarea placilor taiate cu banda dubla
Cu folia dubla de etansare Twinline montajul devine si mai flexibil si fara pierderi inutile: bucatile taiate ramase fara folie de etansare pe margine se aseaza cap la cap dupa care folia dubla cu nuturi maxi se suprapune peste nuturile standard si rezolva cu usurinta etanseitatea zonei respective.

Element suport pentru montaj perimetral
Piesele Tecto pentru suport profil de dilatare ofera solutia pentru asezarea fara probleme a lirelor de dilatare autoadezive in zona usilor sau la suprafete mari. Sunt la fel de utile si langa perete unde se doreste o lipire usoara a foliei autocolante de la banda perimetrala si crearea unei zone stabile pentru sapa flotanta.
Uponor Tecto permite raze mici de curbura
Uponor Tecto este recomandata sa fie utilizata impreuna cu tevile PE-Xa Comfort Pipe de 14 si 17 mm care si-au dovedit fiabilitatea in cele peste 40 de ani de fabricatie. Reticulare de cel mai inalt grad, rezistenta in timp si la uzura mecanica pe timpul montajului sunt doar cateva din avantajele tevilor Uponor.

Elementele de suport la trecere la usi
Zona de trecere la usi sau deschideri devine usoara prin crearea unei zone fara nuturi si montarea ulterioara simpla a profilelor de dilatare. Rosturile create pe zona fara nuturi permit o taiere usoara la dimensiunile cerute.

Trecere teava prin profil de dilatare
Profilele de dilatare suplimentare permit dilatarea sapei in zonele critice, mai ales la suprafete mari. Tuburile de protectie aplicate peste teava protejeaza teava de forte de forfecare nedorite. Variantele oferite de Uponor sunt usor de aplicat si ulterior, fiind livrate in fasii cu banda autoadeziva aplicata din fabrica.

Instalare curata si simpla:
Cu Uponor Tecto montajul devine usor si sigur si poate fi facut de catre un singur instalator. Tevile PE-Xa se apasa cu piciorul si gata. Componentele Uponor Tecto si tevile aferente PE-Xa de 14 si 17 mm se imbina perfect. Nuturile permit o fixare sigura a tevilor. Cu variantele disponibile de 11 mm si 30-2 mm incarcarile maxime pot atinge valorile de 3,0 t/m² respectiv 500 kg/m².


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre panourile Uponor Tecto, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Uponor Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Sistem de incalzire Tecto cu panou usor

Placa cu nuturi Uponor Tecto a fost special proiectata pentru montarea sistemului de incalzire/racire prin pardoseala pentru aplicatii rezidentiale sau comerciale. Placa se monteaza peste planseul din beton iar peste el se va turna o sapa de ciment sau sapa anhidrica. Placile Uponor Tecto sunt diponibile in doua versiuni: ND 30-2 si ND 11. Instalarea sistemului se poate face de catre o singura persoana; usor de montat datorita placilor cu dimeniuni mari (1450×850 mm); elemente compensatoare pentru usi, profile de dilatare sau perimetrale; accesorii de imbinare pentru reducerea pierderilor; accesorii pentru fixarea pe diagonala in unghi de 45°; potrivit pentru montajul tevii 14-17 mm; asigura pas de montaj standardizat; folia protejeaza izolatia de lichidul din sapa; potrivita pentru diferite aplicatii datorita rezistentei mari de compresiune.

Firma
Sediu central: RO-040037 sector 4, Bucuresti, Splaiul Unirii, nr. 76, parter
Telefon: +40 31 805 3391
E-mail:
Web: www.uponor.ro
Informatii
   
   
   
Uponor este unul din lideri in furnizarea sistemelor de incalzire, racire si alimentare cu apa pe piata constructiilor din intreaga lume. Prin furnizarea produselor ce imbunatatesc calitatea vietii si a muncii, solutiile lor joaca un rol important in viata oamenilor de pretutindeni. In tarile Europei de Nord, Uponor este un furnizor proeminent a sistemelor pentru infrastructura. Solutiile lor fiind vandute in peste 100 de tari.
Academia Uponor: B-dul Brancusi, Nr. 174, Et. 3, 400462 Cluj Napoca
Denumiri marca: Uponor
Stire
Sisteme de incalzire prin pardoseala de la Uponor
2016.09.01    
Alte stiri in categoria de produse Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Alte stiri in categoria de produse Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  uponor  sistem  incalzire  racire  pardoseala  placa  placi  nuturi  panou  usor  panouri  tecto  rezidential  comercial  nd