proidea.ro catalog online de informatii produse

6 sfaturi Toyota pentru gandirea lean in depozitele frigorifice


2019. august 19.

Sfaturi pentru a va optimiza operatiunile cu utilaje dedicate pentru depozite frigorificeUna dintre principalele provocari in mediile reci este mentinerea temperaturii potrivite pentru produsele depozitate. Acest lucru trebuie facut fara a compromite buna functionare a echipamentului din depozit. Alte provocari ar putea fi optimizarea capacitatii bateriei, minimizarea pierderilor de spatiu si a problemelor cauzate de condensare. Pentru a rezolva aceste probleme, iata cateva sfaturi pentru a va optimiza operatiunile.

1. Folositi echipamentul potrivit
Un echipament de manipulare fiabil, rapid si usor de manevrat va sustine un flux bun de miscare de marfa pentru a va asigura ca produsele proaspete nu se strica. Operatiunile in depozitele frigorifice aduc provocari in manipularea de marfa, deoarece temperaturile sub zero grade Celsius pot afecta echipamentele. Prin urmare, pentru a preveni defectiunile si costurile de reparatie, sunt recomandate echipamentele special destinate depozitelor frigorifice cu optiuni specializate (cum ar fi uleiul din depozitele frigorifice, axele din otel inoxidabil, etc.). In plus, cu un control pre-operational, operatorii se pot asigura ca echipamentul este gata sa faca treaba fara a pierde timp pretios in frig.

2. Utilizati eficient spatiul
Spatiul este costisitor in depozitele frigorifice. Prin urmare, utilizarea spatiului si stocarea paletilor trebuie optimizate. Puteti face acest lucru prin alegerea optiunilor de stocare care utilizeaza volumul depozitului dvs. cat mai eficient posibil. De exemplu, sistemele shuttle automate maximizeaza utilizarea spatiului, mentinand in acelasi timp o viteza mare si minimalizand numarul de operatori necesari in depozitul rece.

6 sfaturi Toyota pentru gandirea lean in depozitele frigorifice

3. Uita-te la noi solutii energetice
Stiati ca bateriile cu litiu-ion au pierderi mici la performanta in depozitele reci si au o eficienta energetica cu pana la 30% mai mare decat bateriile cu acid? Acest lucru permite un timp mai indelungat de functionare si, in combinatie cu posibilitatea de incarcare direct in depozit multumita sistemului de incarcare cu incalzire, echipamentele sunt capabile sa functioneze continuu pe parcursul unui schimb de lucru.

4. Asigurati-va ca operatorii au confortul necesar
In afara de imbracamintea potrivita, productivitatea operatorilor depinde si de utilajul de stivuit pe care acestia opereaza. Echipamentul trebuie sa fie intuitiv si fiabil si sa le mentina o temperatura ridicata in momentul utilizarii. De exemplu, dotarea utilajelor cu o cabina incalzita poate contribui la sanatatea si siguranta angajatilor dumneavoastra. Costurile suplimentare legate de cabinele incalzite au un timp de recuperare rapid, deoarece productivitatea ramane ridicata multumita confortului operatorului care va avea mai putine pauze de lucru (acestea sunt practici obisnuite in mediile reci si reprezinta de obicei o pierdere de 10% -15% a productivitatii).

5. Luati in considerare automatizarea pentru sarcini repetitive
O modalitate simpla de a reduce numarul de operatori din zonele reci este de a automatiza anumite procese. Introducerea echipamentelor automatizate in depozite pentru transportul sau stocarea automata a paletilor poate fi parcursa treptat. Angajatii pot apoi sa-si asume sarcini alternative in cazul in care nu sunt expusi conditiilor de munca dure.

6. Stabiliti un plan de service optim
Lucrul in conditii reci si umede pune foarte mult efort pe echipamentele de stivuit. Accesul la inginerii de service calificati si la piesele originale este esential pentru a face operatiunea sa functioneze fara probleme 24/7. Echipamentele inteligente Toyota, va pot ajuta, utilizand datele furnizate de telematica pentru a va imbunatati suportul tehnic oferit. Toyota va recomanda intotdeauna sa solicitati un plan de service, in special atunci cand lucrati cu echipamentele in conditii dificile, cum ar fi depozitul frigorific.
 

produse
Electrostivuitor cu 3 roti Toyota Traigo 48

Modelele de electrostivuitoare cu 3 roti Toyota Traigo 48 ofera sarcini nominale de la 1.5 la 2 tone si manevrabilitate excelenta pentru deplasarea cu usurinta in zone cu spatiu mic de lucru. Avand o raza de giratie mai mica, modelele 8FBEK16T si 8FBEK18T de stivuitoare electrice sunt mult mai compacte ca design. Adaptarea servodirectiei la viteza de deplasare, controlul asupra motorului si frana de parcare automata ofera operatorului un control mai acurat si o mai buna pozitionare. Schimabrea bateriei prin lateral si servodirectia electrica faciliteaza operarea echipamentului. Dotate cu caracteristicile unice ale sistemului Toyota SAS, stivuitoarele noastre cu 3 roti sunt cele mai sigure si mai productive echipamente, protejand operatorul si eficientizand consumul de energie.

Sistem ghidat automat pentru miscarea marfurilor usoare Autopilot TAE050

Modelul Autopilot TAE050 oferit de Toyota Material Handling Romania reprezinta o solutie pentru care nu sunt necesare investitii mari, care poate fi instalata cu usurinta si pusa in functiune imediat. Acesta urmeaza traseul unei benzi magnetice pe sol si preia comenzile de la markerii de pe podea. Poate tracta greutati de pana la 500 kg, inlocuind astfel munca repetitiva facuta de angajati. Modelul Autopilot TAE050 este simplu si compact, ideal pentru miscarea marfurilor usoare. In spatii mult mai inguste, versiunea compacta este modelul ideal pentru miscarea sarcinilor mai usoare. Aceasta solutie fara furci functioneaza la un nivel inalt de acuratete si se opreste cand detecteaza un obstacol sau o persoana in apropiere pentru a evita accidentele si deteriorarile.

Firma
Sediu: RO-041912 sector 4, Bucuresti, Sos. Berceni nr. 104V
Telefon: +40 37 215 7000
Fax: +40 37 215 7079
E-mail:
Web: www.toyota-forklifts.ro
Constantin Tudor
HPT Manager +40 73 120 2881
Mihaela Anghel
marketing manager +40 73 024 0464
   
Toyota Material Handling Romania (TMHRo) este parte a grupului Toyota Material Handling, liderul mondial in domeniul echipamentelor de manipulat marfa. Experienta de peste 50 de ani a grupului, resursele alocate cercetarii si dezvoltarii, precum si know-how-ul in domeniu, se concretizeaza in produse de inalta calitate care incorporeaza o tehnologie de varf. Prezenta pe piata locala incepand din anul 1996, TMHRo este o companie specializata in domeniul manipularii si depozitarii marfurilor, oferind solutii personalizate pentru fiecare aplicatie.
Denumiri marca: Toyota, Kalmar, Bravi, Simba, Vanderlande
Alte stiri in categoria de produse Stivuitor, transpaleta, utilaj de transport si tractare
Alte stiri in categoria de produse Tehnologie pentru depozite
Alte stiri in categoria de produse Echipamente
Cuvinte cheie:  sfat  sfaturi  toyota  lean  depozit  depozite  depozitele  frigorific  frigorifice  toyota  fork  lift  forklift  transpaleta  transpalete  electrostivuitor  electrostivuitoare  stivuitor  stivuitoare  toyota  tozota