6 sfaturi Toyota pentru gandirea lean in depozitele frigorifice

6 sfaturi Toyota pentru gandirea lean in depozitele frigorifice

Sfaturi pentru a va optimiza operatiunile cu utilaje dedicate pentru depozite frigorificeUna dintre principalele provocari in mediile reci este mentinerea temperaturii potrivite pentru produsele depozitate. Acest lucru trebuie facut fara a compromite buna functionare a echipamentului din depozit. Alte provocari ar putea fi optimizarea capacitatii bateriei, minimizarea pierderilor de spatiu si a problemelor cauzate de condensare. Pentru a rezolva aceste probleme, iata cateva sfaturi pentru a va optimiza operatiunile.

1. Folositi echipamentul potrivit
Un echipament de manipulare fiabil, rapid si usor de manevrat va sustine un flux bun de miscare de marfa pentru a va asigura ca produsele proaspete nu se strica. Operatiunile in depozitele frigorifice aduc provocari in manipularea de marfa, deoarece temperaturile sub zero grade Celsius pot afecta echipamentele. Prin urmare, pentru a preveni defectiunile si costurile de reparatie, sunt recomandate echipamentele special destinate depozitelor frigorifice cu optiuni specializate (cum ar fi uleiul din depozitele frigorifice, axele din otel inoxidabil, etc.). In plus, cu un control pre-operational, operatorii se pot asigura ca echipamentul este gata sa faca treaba fara a pierde timp pretios in frig.

2. Utilizati eficient spatiul
Spatiul este costisitor in depozitele frigorifice. Prin urmare, utilizarea spatiului si stocarea paletilor trebuie optimizate. Puteti face acest lucru prin alegerea optiunilor de stocare care utilizeaza volumul depozitului dvs. cat mai eficient posibil. De exemplu, sistemele shuttle automate maximizeaza utilizarea spatiului, mentinand in acelasi timp o viteza mare si minimalizand numarul de operatori necesari in depozitul rece.

6 sfaturi Toyota pentru gandirea lean in depozitele frigorifice
6 sfaturi Toyota pentru gandirea lean in depozitele frigorifice


3. Uita-te la noi solutii energetice
Stiati ca bateriile cu litiu-ion au pierderi mici la performanta in depozitele reci si au o eficienta energetica cu pana la 30% mai mare decat bateriile cu acid? Acest lucru permite un timp mai indelungat de functionare si, in combinatie cu posibilitatea de incarcare direct in depozit multumita sistemului de incarcare cu incalzire, echipamentele sunt capabile sa functioneze continuu pe parcursul unui schimb de lucru.

4. Asigurati-va ca operatorii au confortul necesar
In afara de imbracamintea potrivita, productivitatea operatorilor depinde si de utilajul de stivuit pe care acestia opereaza. Echipamentul trebuie sa fie intuitiv si fiabil si sa le mentina o temperatura ridicata in momentul utilizarii. De exemplu, dotarea utilajelor cu o cabina incalzita poate contribui la sanatatea si siguranta angajatilor dumneavoastra. Costurile suplimentare legate de cabinele incalzite au un timp de recuperare rapid, deoarece productivitatea ramane ridicata multumita confortului operatorului care va avea mai putine pauze de lucru (acestea sunt practici obisnuite in mediile reci si reprezinta de obicei o pierdere de 10% -15% a productivitatii).

5. Luati in considerare automatizarea pentru sarcini repetitive
O modalitate simpla de a reduce numarul de operatori din zonele reci este de a automatiza anumite procese. Introducerea echipamentelor automatizate in depozite pentru transportul sau stocarea automata a paletilor poate fi parcursa treptat. Angajatii pot apoi sa-si asume sarcini alternative in cazul in care nu sunt expusi conditiilor de munca dure.

6. Stabiliti un plan de service optim
Lucrul in conditii reci si umede pune foarte mult efort pe echipamentele de stivuit. Accesul la inginerii de service calificati si la piesele originale este esential pentru a face operatiunea sa functioneze fara probleme 24/7. Echipamentele inteligente Toyota, va pot ajuta, utilizand datele furnizate de telematica pentru a va imbunatati suportul tehnic oferit. Toyota va recomanda intotdeauna sa solicitati un plan de service, in special atunci cand lucrati cu echipamentele in conditii dificile, cum ar fi depozitul frigorific.

Produse mentionate in articol

 
Transpalete electrice BT Levio seria W

Gama de transpalete electrice BT Levio seriile W include sase modele de transpalete, inclusiv modelul compact LWE130 dedicat aplicatiilor mai putin intense. Seriile W includ de asemenea alte cinci modele de transpalete electrice cu capacitati nominale de pana la 2.5 tone, fiind modele potrivite pentru toate modurile de manipulare sarcini, inclusiv transportul la orizontala si picking comenzi. Aceste echipamente sunt disponibile cu baterii Li_Ion care ofera solutii eficiente energetic, flexibile si rentabile pentru mai multe tipuri de aplicatii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
 
Transpalete electrice BT Levio seria R

Modelele de transpalete electrice din gama BT Levio seriile R sunt echipamentele perfecte pentru manipularea concomitenta a mai multor sarcini pe distante lungi. Cabina cu scaun pentru operator ofera o mai buna protectie si este in configuratia ideala pentru operatiile de manipulare sarcini in centre de distributie, depozite si fabrici.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Transpalete electrice BT Levio seria P

Gama BT Levio seriile P include trei modele de transpalete electrice cu platforma pentru operator. Aceste modele compacte sunt potrivite aplicatiilor de manipulare sarcini care necesita performante inalte la deplasarea pe orizontala a sarcinilor. Beneficiind de platforma pentru operator rabatabila si functia Click-2-Creep, aceste transpalete electrice sunt echipamentele ideale pentru operarea in spatii inguste precum si pentru incarcarea si descarcarea camioanelor. Aceste modele sunt acum disponibile cu baterii Li-ion dedicate operatiilor in mai multe schimburi de lucru.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Electrostivuitoare Toyota cu catarg retractabil BT Reflex

Potrivite pentru aplicatii de interior la stacking si transportul sarcinilor la orizontala, cum sunt depozitele, centrele de distributie si companiile de logistica, gama BT Reflex de electrostivuitoare puternice cu catarg retractabil ofera viteze mari de deplasare si manevrabilitate exceptionala pentru miscari optime ale paletilor cu marfa. Avand inaltimi de ridicare de pana la 12.5 metri si sarcini nominale de la 1.2 la 2.7 tone, seriile BT Reflex ofera modele de stivuitoare potrivite pentru depozitarea tip bloc, in sisteme drive-in si manipularea sarcinilor lungi.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Sistem ghidat automat pentru miscarea marfurilor usoare Autopilot TAE050

Modelul Autopilot TAE050 oferit de Toyota Material Handling Romania reprezinta o solutie pentru care nu sunt necesare investitii mari, care poate fi instalata cu usurinta si pusa in functiune imediat. Acesta urmeaza traseul unei benzi magnetice pe sol si preia comenzile de la markerii de pe podea. Poate tracta greutati de pana la 500 kg, inlocuind astfel munca repetitiva facuta de angajati. Modelul Autopilot TAE050 este simplu si compact, ideal pentru miscarea marfurilor usoare. In spatii mult mai inguste, versiunea compacta este modelul ideal pentru miscarea sarcinilor mai usoare. Aceasta solutie fara furci functioneaza la un nivel inalt de acuratete si se opreste cand detecteaza un obstacol sau o persoana in apropiere pentru a evita accidentele si deteriorarile.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Transpalete electrice BT Levio seria S

Avand dimensiuni compacte si manevrabilitate excelenta, transpaletele electrice BT Levio seriile S sunt echipamente care ofera protectie totala operatorului, care manevreaza echipamentul stand in picioare. Ideale pentru aplicatii intense de manipulare care necesita incarcarea si descarcarea sarcinilor pe distante lungi de deplasare, aceste transpalete sunt echipamente sigure si confortabile.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Electrostivuitor Toyota Traigo 80

Pentru aplicatii intense de manipulare marfuri si pentru manipularea mai multor paleti concomitent, stivuitoarele electrice Toyota Traigo 80 si 7FBMF au un design robust, cu 4 roti si sarcini nominale cuprinse intre 2.0 si 5.0 tone. Gama Toyota Traigo80 inlocuieste gama Traigo HT existenta, si este compusa din modele cu capacitate de 6, 7 si 8 tone, acesta din urma fiind disponibil si cu o distanta de 900 mm pana la centrul de greutate. Aceste modele cu sisteme de 80 V sunt prevazute cu sisteme de directie asistate electric, pentru un consum redus de energie, si ofera clientilor posibilitatea de a alege tehnologia pentru baterii care este cea mai potrivita nevoilor lor.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Electrostivuitor cu 3 roti Toyota Traigo24

Electrostivuitor cu trei roti, cu capacitate nominala de 1000-1500 kg, cu inaltime maxima de ridicare de 6540 mm, cu functie side-shift. Echipamentul are o lungime de 1565/1725/1780 mm, latimea sasiului este de 990 mm iar lungimea furcii de 800 mm.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Electrostivuitor cu 3 roti Toyota Traigo 48

Modelele de electrostivuitoare cu 3 roti Toyota Traigo 48 ofera sarcini nominale de la 1.5 la 2 tone si manevrabilitate excelenta pentru deplasarea cu usurinta in zone cu spatiu mic de lucru. Avand o raza de giratie mai mica, modelele 8FBEK16T si 8FBEK18T de stivuitoare electrice sunt mult mai compacte ca design. Adaptarea servodirectiei la viteza de deplasare, controlul asupra motorului si frana de parcare automata ofera operatorului un control mai acurat si o mai buna pozitionare. Schimabrea bateriei prin lateral si servodirectia electrica faciliteaza operarea echipamentului. Dotate cu caracteristicile unice ale sistemului Toyota SAS, stivuitoarele noastre cu 3 roti sunt cele mai sigure si mai productive echipamente, protejand operatorul si eficientizand consumul de energie.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
 
Electrostivuitor cu 4 roti Toyota Traigo48

Electrostivuitor cu patru roti, cu capacitate nominala de 1500-2000 kg, cu inaltime maxima de ridicare de 7500 mm, cu functie side-shift. Echipamentul are o latime de 1050/1122 mm, iar lungimea furcii este de 1000 mm.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Stivuitor, transpaleta, utilaj de transport si tractare
Stivuitor, transpaleta, utilaj de transport si tractare
Tehnologie pentru depozite
Tehnologie pentru depozite
Echipamente
Echipamente

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...