Solutiile Uponor implementate la Grand Tower, Frankfurt am Main

Solutiile Uponor implementate la Grand Tower, Frankfurt am Main

Tehnologie pentru calatoria catre varf

Grand Tower din Frankfurt, care este in prezent cel mai inalt complex rezidential din Germania, a fost finalizat in iunie 2020. In interiorul cladirii, Uponor a implementat unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei. Peste 400 de apartamente si penthouse-uri din cladire sunt echipate cu sisteme descentralizate de alimentare cu caldura Uponor.

Principalul motiv pentru castigarea proiectului de Uponor a fost indeplinirea cerintelor ridicate privind furnizarea de incalzire si racire pentru locuintele de lux. Astfel, solutiile dezvoltate in mod special pentru proiect asigura confortul optim al temperaturii individuale pentru rezidenti, precum si separarea clara a retelelor primare si secundare din cladire.

In plus, sunt folositi aproximativ 300.000 de metri de teava Uponor Comfort pentru incalzirea si racirea prin pardoseala in turnul rezidential.

Implicarea Uponor:

Distributia incalzirii si a racirii: peste 400 de sisteme descentralizate de alimentare cu caldura Uponor; incalzire prin pardoseala: 300.000 de metri de teava Uponor Comfort PLUS.

Turnul rezidential cu 47 de etaje ofera ocupantilor o varietate de atractii, inclusiv un hol cu serviciu de concierge, o gradina pe acoperis de 1.000 m² si o terasa la o inaltime de 145 de metri.

Solutiile Uponor implementate la Grand Tower, Frankfurt am Main
Solutiile Uponor implementate la Grand Tower, Frankfurt am Main
Avand dimensiuni cuprinse intre 41 si 300 m², apartamentele ofera ferestre din podea pana in tavan pentru o vedere impresionanta a Frankfurtului si a regiunii Taunus.

Puncte de transfer pentru incalzire si racire

Aceste cerinte ridicate in ceea ce priveste flexibilitatea si confortul se reflecta in alimentarea cu incalzire si racire folosita in zgarie-nori, care se bazeaza pe o racordare la termoficare cu o capacitate de 2,5 MW si doua chillere instalate pe acoperis, fiecare cu o putere de 600 kW. Sistemele descentralizate de alimentare cu caldura servesc drept puncte de transfer pentru incalzire si racire in zonele de locuit. Acestea sunt alimentate cu apa pentru incalzire si racire prin intermediul coloanelor si utilizeaza schimbatoare de caldura integrate pentru a asigura o separare clara a sistemului, precum si o distributie de energie bazata pe cerere catre consumatorii individuali. La etajele inferioare pana la etajul 42, unitatile rezidentiale sunt echipate cu incalzire/racire prin pardoseala si un radiator de baie, in timp ce etajele superioare au si plafoane racite.

Confort individual de locuit 

Separarea circuitelor primare si secundare de incalzire si racire in turnul rezidential prezinta o serie de avantaje. Rezidentii pot utiliza sistemele descentralizate de alimentare cu caldura pentru a regla temperaturile din ambient pentru nevoile individuale complet independente de sistemul general. Acest lucru se aplica si comutarii automate intre modul de incalzire si racire, ceea ce creste semnificativ confortul spatiului de locuit.

Deoarece unitatile rezidentiale sunt decuplate, daca exista o defectiune in sistemul complex, sursa avariei poate fi identificata rapid. In cazul in care avaria se afla in zona de locuit, restul sistemului de incalzire / racire va ramane complet functional pe durata reparatiilor. De asemenea, sistemele descentralizate de alimentare cu caldura faciliteaza reabilitarea unui plafon de racire, deoarece racordurile necesare sunt deja disponibile, iar reabilitarea poate fi efectuata fara a afecta restul sistemului.

In plus, Uponor a oferit partenerilor de proiect asistenta si recomandari extinse. Nivelul ridicat de flexibilitate necesar in productia sistemelor descentralizate de alimentare cu caldura a fost, de asemenea, esential, deoarece in faza initiala trebuiau livrate pe santier zece unitati pe saptamana.

Produse mentionate in articol
Sistem Uponor PE-Xa - alimentari cu apa si incalzire cu radiatoare
 
Sistem de tevi flexibile Uponor PE-Xa pentru alimentari cu apa si incalzire cu radiatoare

Uponor produce tevi PE-Xa de mai mult de 35 de ani. Sistemul este format din tevi PE-Xa si fitinguri productie proprie care sunt perfect compatibile intre ele. Sistemul este completat de accesoriile si sculele necesare, toate disponibile intr-un singur loc. Racordarea Quick&Easy simpla, dar ingenioasa, asigura o imbinare durabila folosind efectul de etansare prin presiune. Inovatia se bazeaza pe efectul de memorie termica a tevilor din polietilena reticulata, valabil doar pentru tevile produse de Uponor.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sisteme descentralizate pentru incalzire/racire cu agent termic si apa calda Uponor Combi Port si Aqua Port
 
Sisteme descentralizate Uponor Combi Port si Aqua Port pentru incalzire/racire cu agent termic si apa calda

Uponor Combi Port si Aqua Port, sisteme pentru distributia de caldura si pentru prepararea apei calde menajere de la Uponor pentru cladiri eficiente energetic. Economii de energie de 58% in tevi de distributie prin sistemul descentralizat de alimentare cu caldura. Pana la 80% economii de energie in proiectele de renovare. Costuri de investitie mai mici fata de sistemele conventionale si costuri de operare semnificativ mai mici. Prepararea apei calde menajere sigure si igienice pentru a evita legionela.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de incalzire-racire prin perete si tavan
Sistem de incalzire-racire prin perete si tavan
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Radiator si convector de pardoseala
Radiator si convector de pardoseala
Echipament de alimentare cu apa in uz casnic
Echipament de alimentare cu apa in uz casnic
Accesoriu pentru sistem de incalzire si alimentare cu apa
Accesoriu pentru sistem de incalzire si alimentare cu apa
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...