Economie de energie si bani cu ajutorul vatei minerale bazaltice ROCKWOOL

Cum se pot reduce costurile la intretinere?

rockwool_header_1
rockwool_header_1
rockwool_header_2
rockwool_header_2

Intre 60-80% din energia consumata de catre cladiri este folosita strict pentru incalzirea pe timpul iernii si racirea pe timpul verii. Cresterea constanta a pretului energiei provenind din resure fosile duce implicit la majorarea costraurilor de intrtinere; in acelasi timp, majoritatea cladirilor functioneaza facand o mare risipa de energie. O economisire considerabila se putea realiza prin reducerea consumului de energie, iar mijlocul cel mai eficient si la indemana prin care aceasta se poate face, este izolarea termica corespunzatoare a cladirilor.
Termoizoland cladirile corespunzator, pierderile de energie termica se pot reduce intr-o masura considerabila, asigurand totodata incalzirea sau racirea sustinuta si constanta a spatiilor interioare cu costuri reduse.
Termoizolatiile corect proiectate si executate inlatura, de exemplu, patrunderea caldurii in interiorul structurilor pe timpul verii intr-o asa masura, incat folosirea instalatiilor de aer conditionat devine dispensabila.
Acest aspect este foarte important deoarece pentru racirea incaperilor cu 1°C este necesara de 3 ori mai multa energie decat pentru incalzirea acestora cu 1°C!
Utilizand produsele din vata minerala bazaltica ROCKWOOL, se poate asigura un climat interior placut atat vara cat si iarna, confortul termic realizandu-se cu consum scazut de energie si cu o poluare redusa a mediului inconjurator. Utilizand produsele cu capacitate superioara de termoizolare ROCKWOOL, consumul de energie al locuintelor se poate reduce drastic si astfel cheltuielile de intretinere devin mult mai mici!
Folosirea produselor termoizolante incombustibile din vata minerala bazaltica de la ROCKWOOL adauga valoare imobilelor si reprezinta o investitie de care se poate beneficia imediat, care are o periada de amortizare relativ scurta si de care se beneficiaza pe intreaga durata de viata a imobilelor.

Adaugarea izolatiei suplimentare
Cum poate fi atins insa acest potential cat mai eficient? Cel mai economic si practic este reabilitarea cladirii astfel ca sa indeplineasca normele energetice actuale, cand aceasta se renoveaza sau intra in reparatie. Astfel, se poate adauga o izolatie suplimentara, de exemplu cu ocazia reparatiei fatadei sau a acoperisului.

Aceasta cladire din Nürnberg, construita in anul 1929, a fost modernizata si izolata prin metodele casei pasive. Energia necesara la incalzirea spatiilor interioare s-a redus cu 88%, la numai 25kWh/m². Eficienta ei energetica este tripla in comparatie cu majoritatea cladirilor germane noi.

40% din consumul global de energie este datorat cladirilor existente, iar in ceea ce priveste emisiile de CO2, in Uniunea Europeana si in SUA, aceste cladiri produc aproximativ 25%. Pentru a incetini incalzirea globala trebuie solutionata aceasta risipa de energie.

Termoizolatie suplimentara
Termoizolatiea suplimentara este punctul cheie in aconomisirea energiei in cladirile existente. Primele exigente aferente eficientei energetice au fost formulate in anii 60 si 70 ai secolului 20, intr-o serie de tari insa inca nu exista suficiente cerinte legale de eficienta energetica la cladirile noi. In majoritatea tarilor nivelul izolatiei cladirilor este nesatisfacator, acest lucru resimtindu-se mai mult in tarile in care tsatul subventioneaza cheltuielile la productia de energie. Aceasta inseamna ca potentialul economiei de energie la cladirile existente in totate regiunile lumii este substantial.

Trebuie izolate toate zonele principale ale anvelopei cladirilor; zidurile exterioare/fatada, acoperisul, pardoselile si fundatiile. este totodata adevarat ca cea mai economicainvestitie consta in izolarea conductelor si a cazanelor unde amortizarea investitiei de izolare este de cateva luni.

rockwool_termoizolatie_suplimentara
rockwool_termoizolatie_suplimentara

Prea multe cladiri existente nu sunt izolate
Intr-o serie de cladiri existente izolatia lipseste cu desavarsire sau grosimea ei este de numai 25-50 mm. In prezent, la cladirile noi cu consum redus de energie, grosimea izolatiei oscileaza intre 300-600 mm; la cladirile noi standard este in general intre 175-350 mm.

De regula, la cladirile vechi exista si multe punti termice ca urmare a intreruperilor din stratul izolat. In unele cazuri izolatia initiala nu a fost executata cu suficienta acuratete. In alte cazuri puntile termice au luat nastere cu timpul, de exemplu pe motiv ca pe izolatia acoperisului au fost amplasate lazi si alte obiecte sau au fost montate punte de iluminare sau alte instalatii care au trecut prin izolatie, intrerupandu-o.

ROCKWOOL a dezvoltat sisteme de izolare care reduc pierderile energetice ale unei cladiri, cum ar fi de exemplu sisteme foarte eficiente de izolare a acoperisurilor si sisteme care asigura etanseitatea cladirii.

Produse mentionate in articol
Dachrock - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock 1000 - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock 1200 - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock Energy Plus - Placi rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru acoperisuri
5 produse

ROCKWOOL ofera mai multe variante de produse, atat pentru acoperisurile noi, cat si pentru cele renovate, dar si pentru conversii de mansarda si diferite tipuri de constructii.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Ceilingrock FW1 - Placi semi-rigide de vata bazaltica Steprock ND - Placi rigide de vata bazaltica Steprock HD - Placi rigide de vata bazaltica Steprock LD - Placi rigide de vata bazaltica pentru izolarea fonica, protectia la foc si izolarea termica a pardoselilor grele
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pardoseli si plansee
6 produse

Izolatia ROCKWOOL ofera solutii pentru toate tipurile de constructii, inclusiv plansee, podele de baza si podele separatoare. Izolarea podelelor de baza ofera performante termice in interiorul cladirii, contribuind la mentinerea unui mediu de viata confortabil. Izolarea pardoselilor si a planseelor de separare asigura protectia impotriva zgomotului in aer si este frecvent utilizata pentru beneficiile acustice. Fiind fabricata din vata bazaltica, izolatia ROCKWOOL este de asemenea incombustibila, ceea ce inseamna ca va impiedica raspandirea focului.

6 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Acoustic - Placi semi-rigide de vata bazaltica Acoustic EXTRA - Placi rigide de vata bazaltica Multirock - Placi semirigide termoizolante multifunctionale Multirock Slimpack - Placi semi-rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pereti interiori
9 produse

O gama larga de soluiii pentru pereti, care asigura protectie termica, fonica si la incendiu. Acestea functioneaza pentru optimizarea izolatiei acustice din interior, reducand nivelul de zgomot din locuinte sau spatii de lucru si prevenind patrunderea zgomotului din exterior, datorita spatiilor dintre fibre si a structurii poroase, deschise a materialului. Izolatiile ROCKWOOL nu alimenteaza raspandirea incendiilor prin degajarea de caldura, fum sau picaturi incandescente.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Frontrock S - Placi rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie cu grosimi reduse a fatadelor Frontrock RENO - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Ventirock Duo - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Fixrock - Placi semi-rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie la fatadele ventilate
 
Izolatii ROCKWOOL pentru fatade
7 produse

ROCKWOOL ofera sisteme de fatada in care aspectele estetice sunt intotdeauna insotite de protectie impotriva incendiilor, performanta acustica si confort termic. Vata bazaltica ROCKWOOL rezista la actiunea apei si este permeabila la vapori, aspecte care ajuta cladirea sa controleze posibilele pagube cauzate de umiditate. Izolarea fatadelor ajuta la prevenirea pierderilor de energie cauzate de puntile termice.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...