Pardoseli tehnice suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice

Recomandari si instructiuni de montaj

Montajul pardoselilor tehnice suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice
menatwork_quattro_pavimente_tehnice_instructiuni_montaj_pavaj_tehnic
Instructiuni de montaj
1) Se va pune la dispozitia montatorului spatiul de montaj curat, uscat si liber de orice obiecte de mobilier sau scule, dispozitive, agregate sau aparatura ce ar putea stanjeni activitatea de asamblare-montaj a pardoselii. Se recomanda ca montajul pardoselii sa se efectueze ultimul in ordinea finisarii spatiului respectiv. Se va elimina orice pericol de infiltratie a apei sau umiditatii excesive, patrunderea acesteia in timpul montajului sau dupa acesta conducand la compromiterea calitatii pardoselii. Se va asigura o temperatura de 15 - 25°C in spatiul de montaj. Umiditatea relativa va fi intre 40% si 65%.

2) Specificatiile cuprinzand dimensiunile suprafetelor, inaltimile de montaj, axele, finisajul pedonabil si alte cerinte ale proiectantului/beneficiarului vor fi puse la dispozitia montatorului si stabilite in timp util inaintea montajului pentru a se calcula necesarul de materiale si ordinea de montaj.

3) Suprafata suport se va preda curata, uscata, plana, ferma, fara crapaturi sau goluri fara pete de substante chimice (grasimi, uleiuri etc). Se va lua in calcul contractia pardoselii-suport astfel incat in viitor sa nu fie asteptate variatii dimensionale. Deasemeni suprafata suport va fi prevazuta sa suporte o incarcare egala cu cea a sumei dintre greutatea pardoselii si a maximului incarcarii ei, ambele specificate de catre montator.

4) Orice operatii de montaj a instalatiilor electrice si de apa sub pardoseala se vor termina inaintea inceperii montajului acestuia. Orice instalatie sub pardoseala se va departa cu minim 12 cm de perete pentru a se putea pozitiona structura portanta. Tencuiala peretilor va fi terminata cu 60 zile si vopsirea lor (vopsea lavabila) cu 30 zile inaintea montajului pardoselii. Suprafetele de contact cu pardoseala vor fi ferme si rezistente la eventualele vibratii sau socuri transmise de aceasta.

5) Se vor asigura montatorului surse de curent electric si apa iar in spatiul de montaj se va asigura o interdictie de circulatie a altor persoane de cand se incepe instalarea pana dupa 1 zi de la terminarea ei. Se va asigura un spatiu de depozitare de a carui securitate este responsabil beneficiarul/antreprenorul in vecinatatea spatiului de montaj.

Montajul pardoselii
Inaintea inceperii montajului se vor verifica diferentele de nivel ale sapei suport (cu nivela laser) pentru a se verifica, fata de nivelul de montaj, daca se incadreaza in plaja de reglaj a structurii de pardoseala ce se va monta. Deasemenea se va controla calitatea sapei recomandandu-se un tratament antipraf cu vopsea speciala. Acest tratament este indispensabil daca spatiul de sub pardoseala se va folosi ca tubulatura pentru aerul conditionat.

Piedestalele se vor fixa pe sapa suport fie prin prindere cu dibluri, fie prin lipire cu adezivul recomandat de Quattro, ambele variante fiind acceptabile din punct de vedere tehnic.

1) Inceperea montajului se face prin trasarea a 2 axe perpendiculare pe pardoseala camerei, paralele cu laturile panourilor ce se vor monta (fig.1).

Montajul pardoselilor tehnice suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice - Figura 1
menatwork_quattro_pavimente_tehnice_instructiuni_montaj_pavaj_tehnic_fig_1

2) Structura se va aseza respectandu-se modularitatea de 600x600mm, incepand cu punctul 0 (vezi fig.1) evitandu-se, in urma asezarii acesteia, obtinerea de taieturi de panouri de dimensiuni reduse sub 15 cm (fig.2).

Montajul pardoselilor tehnice suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice - Figura 2
menatwork_quattro_pavimente_tehnice_instructiuni_montaj_pavaj_tehnic_fig_2

3) Varianta A - Se va merge in paralel, fixarea structurii cu montajul panourilor si reglarea pardoselii.

4) Varianta B - Dupa terminarea asezarii structurii (numai picioare sau picioare+traverse) se va ajusta nivelul intregii structuri pentru orizontalitate.

5) Asezarea panourilor se va face pentru a obtine o forma de T incepand cu primul rand, pe cele 2 axe perpendiculare (fig.3).

Montajul pardoselilor tehnice suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice - Figura 3
menatwork_quattro_pavimente_tehnice_instructiuni_montaj_pavaj_tehnic_fig_3

6) Se va verifica perpendicularitatea asezarii panourilor (fig.3).

7) Asezarea panourilor poate continua acum pe 2 directii opuse formei de T obtinute.

8) Ultimele montate vor fi panourile ce formeaza perimetrul, dupa ce vor fi taiate la dimensiuni. Daca structura e formata doar din picioare reglabile acestea se vor fixa pe pardoseala prin lipire cu adeziv. In acest caz structura se va fixa si regla fiecare in parte si concomitent cu asezarea panourilor. Se va astepta 48 ore inainte de a se circula pe pardoseala.

Produse mentionate in articol

Panouri din conglomerat lemnos (PAL) Panouri din sulfat de calciu Panou rezistent la foc Quattro W40 RF60 Panou incapsulat STW si STS
 
Pardoseli tehnice suprainaltate - Panouri si structuri portante Quattro Pavimente Tehnice
6 produse

Aparute ca o rezolvare ingenioasa a problemelor ridicate de dezvoltarea spatiilor dedicate centrelor de date, pardoselile suprainaltate Quattro Pavimente s-au extins si in zona spatiilor moderne de birouri, unde ofera solutii ideale la problematicile retelelor de instalatii. Avantaje: faciliteaza montajul tuturor instalatiilor si pozitionarea traseului acestora; permit accesul la retelele de distributie pozate sub panourile de pardoseala (retele electrice, de date, de iluminare, de fluide, telefonice); ofera posibilitatea de utilizare imediata ca suprafata de calcare; asigura proprietati anti-derapante, anti-alergice, anti-statice, ignifuge si nu elimina noxe; faciliteaza accesul la amenajarea si reamenajarea spatiilor; reduce cheltuielile de intretinere a cladirilor si instalatiilor, sunt foarte usor de curatat si de intretinut.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Pardoseli tehnice Quattro Pavimente pentru Cladiri de Birouri, Camere Data Center, Hypermarketuri, Spitale
Pardoseli tehnice Quattro Pavimente pentru cladiri de birouri, camere data center, hypermarketuri, spitale
Importanta utilizarii produselor incombustibile in cazul cladirilor inalte si foarte inalte
Pardoseli tehnice Quattro Pavimente pentru cladiri de birouri, camere data center, hypermarketuri, spitale
Pardoselile suprainaltate Quattro Pavimente
Pardoselile suprainaltate Quattro Pavimente
Solutie moderna si eficienta de amenajare a cladirilor de birouri
Pardoselile suprainaltate Quattro Pavimente

Categorii

Pardoseala tehnica suprainaltata
Pardoseala tehnica suprainaltata
Compartimentare usoara, plafon, pardoseala tehnica suprainaltata
Compartimentare usoara, plafon, pardoseala tehnica suprainaltata
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...