proidea.ro catalog online de informatii produse

Arhitectul Sevrin Gjerde a creat o lume colorata in Trondheim, cu produsele PREFA


2019. iunie 18.

Creativitate si mult efort depus

Creativitate si mult efort depus: Sevrin Gjerde a creat o lume colorata in Trondheim, cu produsele PREFA

Sevrin Gjerde nu este doar un simplu arhitect, el ofera si solutii problemelor ivite. Provocarea proiectului a fost realizarea a cat mai multor case pe un teren mic, cu locuri de parcare suficiente, toate acestea fiind realizate pastrand magazinul alimentar existent. In plus, nu a fost permisa construirea locuintelor colective de tip turn, deoarece in zona respectiva predominau locuintele individuale/familiale. "Daca problema este formulata corect, si solutia este usor de gasit", spune arhitectul norvegian, Sevrin Gjerde. Rezolvarea in acest caz a fost "creativitate cu mult efort depus". "Am construit un deal mic. Ceea ce practic arata ca si un covor ce acopera parcarea si magazinul alimentar." Dealul este in armonie perfecta cu peisajul, iar cele 23 de case vibreaza in 5 culori diferite - de la albastrul cerului, pana la rosu caramiziu.

Datorita nenumaratelor case din lemn, orasul norvegian este guvernat de culori. In cazul de fata, materia prima este diferita, astfel cladirile devin ireale. Coaja ansamblului din aluminiu, confera identitate si personalitate acestora, astfel cladirile ies in evidenta. Reflectia luminii, in fiecare moment al zilei si in fiecare anotimp, emana o stare de spirit diferita. "Casele, in fiecare anotimp au un efect diferit. Mai ales in lumina rosie", spune Sevrin Gjerde. Alegerea materiilor prime a cazut in mod deliberat pe PREFA. Scopul era crearea unui aspect monocrom - acoperisul si fatada fiind realizate din acelasi material.

Ca un vechi prieten
Josefinesvingen a devenit proiectul favorit si totodata cel mai drag al lui Gjerde din ultimii ani: "Am lucrat la acest proiect timp de doi-trei ani. Imi este ca un vechi prieten", spune Gjerde care de la varsta de 12 ani este pasionat de arhitectura. La scoala a completat un chestionar de alegere a carierei, astfel, rezultatul acestuia fiind: Arhitect. "Nu stiam ce anume face un arhitect", isi aminteste el. Ulterior, Gjerde si-a continuat studiile in Norvegia, Suedia, mai apoi in Madrid. In urma cunostintelor acumulate de-a lungul anilor, s-a intors in tara lui natala pentru a deveni practicant profesionist.

Creativitate si mult efort depus: Sevrin Gjerde a creat o lume colorata in Trondheim, cu produsele PREFA

Jocul cu formele
Pentru Gjerde este o premisa de a crea spatii in care inclusiv el ar vrea sa traiasca. Imaginatia excelenta a arhitectului usureaza procesul de proiectare si creare. "Am talentul de a-mi imagina spatiile" scrie el. "Totul se misca in jurul spatiilor si formelor, iar mie imi place sa le creez", subliniaza Gjerde.

Primul proiect major PREFA in Norvegia
Dag-Arne Gundersen impreuna cu echipa sa de 15 membri au fost responsabili de executie si au lucrat timp de un an in conditii dificile pentru a construi partea superioara si fatada celor 23 de case. Munca lor a devenit noua marca colorata a Trondheim.

Proiectul Josefinesvingen a fost un fel de activitate de pionierat, deoarece a fost primul proiect PREFA major in Norvegia, respectiv pentru compania Mesterblikk din Norvegia. "Nu am avut o reteta anume pe baza careia sa lucram", spune Gundersen.

Creativitate si mult efort depus: Sevrin Gjerde a creat o lume colorata in Trondheim, cu produsele PREFA

Caracteristicile produsului PREFA Falzonal:
  • material: aluminiu cu invelis Coil-Coating
  • culori: cupru, albastru, verde gri, bej, gri otel
  • greutate: aprox 2,2 kg/m²
  • grosime: 0,7 mm
  • latime: 600 mm/1200 mm.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsul PREFA Falzonal, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei PREFA Hungária Kft., folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: H-2058 Pest, Budaörs, str Gyár nr. 2
Adresa postala: H-2058 Pest, Budaörs, str Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
manager financiar si logistic  
   
   
   
   
Unica in sectorul sau, PREFA Aluminiumprodukte GmbH si-a facut un renume in ultimii 65 de ani in domeniul dezvoltarii, productiei si comercializarii de sisteme pentru acoperis si fatade din aluminiu in Austria si nu numai. In 1946 Gödl, tinichigiu si expert in acoperisuri, din Salzburg, a creat tigla din aluminiu pe care a denumit-o "PREFA", derivat din cuvintele PREss (a presa) si Falz (falt). In anul 1966 PREFA si-a extins gama de produse stabilind noi cai de productie si vanzare in Austria iar in anul 1978 a urmat introducerea pe piata a primelor tigle metalice emailate PREFA si a foilor de tabla din aluminiu. Incepand cu anul 1990, PREFA s-a extins in tarile din Europa de Vest (Germania, Olanda, Elvetia) in mod constant, iar din 2003, in tarile centrale si est-europene (Republica Ceha, Ungaria, Polonia) infiintand noi filiale.
Denumiri marca: PREFA
Cuvinte cheie:  prefa  produs  produse  trondheim  servrin  gjerde  casa  case  familial  familiale  cladire  cladiri  23  casa  individuale  individual  acoperis  fatada  acoperisuri  fatade  prefa  hungaria  acoperire  acoperiri  coaja  acoperitor  arhitect  arhitectura