proidea.ro catalog online de informatii produse

Finisarea pardoselilor industriale cu ajutorul produselor KEMA din gama Tal M


2018. septembrie 24.

Alternative multiple in ceea ce priveste culoarea, durabilitatea, gradul de luciu, planeitatea si rezistenta la abraziune

Finisarea pardoselilor industriale cu ajutorul produselor KEMA

O pardoseala industriala de calitate este necesara pentru orice afacere de succes. Pe langa rezistenta la incarcare, abraziune si durabilitate mai sunt multe alte conditii pe care o pardoseala trebuie sa le indeplineasca. Utilizarea produselor din gama Tal M ofera alternative multiple in ceea ce priveste culoarea, durabilitatea, gradul de luciu, planeitatea, rezistenta la abraziune. Pe parcursul aplicarii materialelor din gama Tal M, succesiunea operatiilor si timpii de lucru au o importanta cruciala. Dupa turnarea betonului in cota este foarte important sa se aleaga momentul optim pentru aplicarea intaritorului de suprafata si, de asemenea, pentru inceperea sclivisirii mecanice. Intervalul dintre nivelarea betonului si finisarea mecanica poate varia mult, in functie de umiditatea atmosferica, temperatura, gradul de ventilare al incintei, clasa betonului utilizat, cantitatea de Tal M aplicata pe unitatea de suprafata, etc.

Baza pentru realizarea pardoselilor industriale este betonul armat – placa de beton, care este de regula, construita ca substrat pentru pardoseala, sau chiar ca element final de incarcare al pardoselii (ex parcari, garaje). Principala problema a betonului lustruit (sclivisit) clasic este lipsa de rezistenta la schimbarile climatice si faptul ca suprafata devine prafoasa si poroasa. Aceste neajunsuri pot fi evitate daca in momentul finisarii suprafetei de beton este imprastiat unul din intaritoarele de suprafata, sub forma de pulbere, colorat, gata preparat Tal M Kvarc, Tal M Koround 10.

Stratul de la suprafata betonului, astfel obtinut este dens, colorat (gri, rosu, bej, verde, albastru sau maro) cu rezistente sporite la schimbarile climatice, la inghet-dezghet, la uleiuri, grasimi, detergenti si nu este prafos. Pentru pardoseli industriale expuse la incarcari extreme, in loc de pulberea anterioara, se va aplica pe suprafata de beton proaspat amestecul gata preparat Tal M Koround 10. Apoi se lustruieste (scliviseste) suprafata de beton cu masina de lustruit.

Finisarea pardoselilor industriale cu ajutorul produselor KEMA

Produse utilizate: 1 - beton proaspat acoperit cu Tal M Kvarc; 2 - beton elicopterizat Tal M Koround 10.

Standardul European Armonizat SR EN 13813:2003, pentru pardoseli, se impune pentru testarea uzurii pardoselilor industriale prin metoda Böhme, printre altele. Conform rezultatelor testelor, pardoselile industriale pot fi impartite in 7 clase de rezistenta la uzura: A22, A15, A12, A9, A6, A3, A1,5.

Produse recomandate

Tal M Kvarc - Intaritor mineral uscat pentru finisarea suprafetelor din beton
Intaritor mineral colorat, fabricat industrial din ciment, aditivi specifici si minerale dure, recomandat pentru finisarea pardoselilor industriale din beton proaspat sau a sapelor pe baza de ciment. Produsul aplicat peste betonul proaspat conform tehnologiei recomandate asigura pardoselilor proprietati mecanice imbunatatite si o rezistenta foarte buna la uzura. Se recomanda pentru realizarea pardoselilor din beton cu rezistenta sporita la uzura si suprafata densa (fara pori).
  • Clasa de rezistenta la uzura A9 (conform SR EN 13813:2003)
  • Pentru incarcari mecanice mici si medii
  • Culori disponibile: gri, ocru, gri antracit, rosu, gri inchis, maro, albastru si verde.
Consum: cca. 4 kg/m² pentru gri si cca. 5 kg/m² pentru produsul colorat.

Tal M Koround 10 - Intaritor mineral pentru suprafete din beton cu agregate dure/sapa cu agregate dure
Intaritor mineral colorat, fabricat industrial din ciment, aditivi specifici si un amestec de agregate de cuart si corund, armat cu microfibre utilizat pentru finisarea pardoselilor industriale din beton proaspat sau a sapelor pe baza de ciment. Produsul aplicat peste betonul proaspat conform tehnologiei recomandate sau pregatit si aplicat ca mortar asigura pardoselilor proprietati mecanice imbunatatite si o rezistenta foarte buna la uzura. Este recomandat pentru acoperiri microarmate pe baza de ciment pentru intarirea suprafetelor expuse la incarcari mecanice foarte mari si la eforturi combinate (rulare, frecare, lovire).
  • Clasa de rezistenta la uzura A6(conform SR EN 13813:2003)
  • Se poate utiliza si ca intaritor de suprafata pentru imbunatatirea rezistentelor mecanice si la uzura
  • Pentru incarcari mari si foarte mari
  • Culori disponibile: gri, ocru, gri antracit, rosu, gri inchis, maro, albastru si verde.
Consum: mortar cca. 21 kg/m² pentru un strat de grosime de 10 mm; intaritor de suprafata cca. 4 kg/m² pentru gri si cca. 5 kg/m² pentru produsul colorant.

Tal M Strong - Intaritor mineral uscat pentru suprafete din beton
Intaritor mineral pentru suprafete, realizat dintr-un amestec uscat de minerale dure: cuart, corund, carbura de siliciu, armat cu microfi bre si cu aditivi. Amestecul de minerale aplicat pe suport ofera pardoselilor industriale de beton proprietati mecanice imbunatatite si rezistenta la uzura. Pentru realizarea pardoselilor din beton cu rezistenta sporita la uzura si suprafata densa (fara pori) supuse unor eforturi combinate (abraziune, impact, etc.).
  • Clasa de rezistenta la uzura A3 (conform SR EN 13813:2003)
  • Pentru incarcari mecanice mari.
Consum: cca. 4,5 kg/m².

Finisarea pardoselilor industriale cu ajutorul produselor KEMA - Tal M Kvarc; Tal M Koround 10; Tal M StrongIn cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele KEMA utilizate pentru finisarea pardoselilor industriale, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Murexin Romania, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-014254 sector 2, Bucuresti, Sos. Pipera nr. 55 C
Telefon: +40 21 252 6251
E-mail:
Web: www.murexin.ro
Web: www.murexin.com
Cristian Marinescu
manager produs  
   
   
   
www.kemamix.com

Murexin GmbH este un producator austriac de materiale de constructii prezent prin intermediul filialelor in tari din Europa, precum Germania, Franta, Elvetia, Cehia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Polonia, Ungaria, Rusia si Romania, dar si in alte 15 tari la nivel mondial, unde compania este prezenta prin intermediul dealerilor. Compania a fost fondata in 1931 in Austria, este membra a Grupului Schmid Industrie Holding si se mandreste cu o vasta experienta in domeniul fabricarii materialelor de constructii din care mentionam 7 arii de competenta: Tehnica lipirii pardoselilor calde, Tehnica placarilor ceramice, Tehnica acoperirilor - rasini epoxidice, Tehnica hidroizolatiilor, Tehnica betoanelor si a sapelor, Tehnica vopsitoriilor si a finisajelor.
La 01 ianuarie 2018 Murexin a fuzionat cu Kema, care pana la momentul respectiv a fost membra a grupului Wietersdorfer. In urma acestei fuziuni s-a reusit extinderea portofoliului de game de produse. In portofoliul Kema se regasesc sisteme profesionale pentru etansare, hidroizolare, hidrofobizare, sisteme de asanare si/sau renovare a cladirilor monument istoric pe baza de ciment Roman sau NHL, sisteme pentru remedierea segregarilor in structurile din beton, repararea si consolidarea elementelor depreciate din beton, solutii pentru protectia constructiilor industriale – statii de epurare, bazine de apa, etc, precum si sisteme de acoperiri epoxidice si poliuretanice pentru pardoseli industriale si rezidentiale.
Denumiri marca: Murexin, KEMA
Stire
Pardoseala epoxidica Murexin in cadrul unui service de camioane din judetul Prahova
2019.03.06    
Alte stiri in categoria de produse Pardoseala industriala si strat de finisaj
Alte stiri in categoria de produse Finisaj pentru pardoseala si perete, pavaj
Alte stiri in categoria de produse Constructii
Cuvinte cheie:  finisare  finisarea  suprafata  suprafete  beton  intaritor  intaritoare  intaritori  kema  chema  tal  m  talm  kvarc  kvart  koround3  koround10  talmstrong  tal  m  strong  koround  murexin