Cerinte pentru materialele de etansare si instructiuni de prelucrare a suportului

Durabilitate si functionalitate ridicata a rostului cu noul etansant special X-Bond MS-D80

Materialele de etansare sunt materiale pentru colmatarea si izolarea rosturilor si a deschiderilor, care adera pe peretii rosturilor. Criteriile importante pentru materialele de etansare sunt capacitatea de deformare, compatibilitatea materialului, rezistenta la UV si bineinteles durabilitatea acestuia.
O alta caracteristica importanta a materialelor de etansare aplicate in bai si bucatarii, este rezistenta impotriva ciupercilor si bacteriilor. Pentru cele aplicate la piscine, se adauga ca si cerinta, rezistenta chimica (apa cu clor sau apa sarata). Deoarece o multitudine de materiale de etansare indeplinesc aceste cerinte, adesea acestea se deosebesc esential prin caracteristica de prelucrare, deoarece cel mai bun chit nu ne foloseste la nimic, atunci cand nu poate fi scos din cartus. Cu noul etansant special X-Bond MS-D80, ce poate fi vopsit, Murexin asigura nu numai o durabilitate si functionalitate ridicata a rostului in conditii de solicitari ridicate, ci si rezistenta ridicata la atacul ciupercilor si al bacteriilor, rezistenta la UV, rezistenta chimica la agresivitatea apei din piscine, precum si o prelucrare extrem de usoara, impunand astfel noi standarde.

Un alt avantaj in comparatie cu masele de etansare uzuale, este acela al compatibilitatii cu aproape toate materialele de constructii (de asemenea cu piatra, sticla, etc.). De aceea produsul X-Bond MS-D80 este ideal pentru chituirea rosturilor dintre materiale diferite.

Avantajele etansantului special X-Bond MS-D80:
  • Monocomponent
  • Fara solventi, izocianati si silicon
  • Cu miros neutru
  • Rezistent la UV si la factorii climatici, impermeabil la apa
  • Rezistent la atacul ciupercilor si al bacteriilor.
 Prelucrare suport

Scule recomandate: Pistol pentru cartuse.

Suport: Suportul trebuie sa fie uscat, neinghetat, tare, nedeformabil si curat - fara urme de praf, moloz, pete de ulei, grasimi, decofrol, parti friabile. Se poate aplica pe aluminiu eloxat, placi glazurate, sticla, teracota, diverse materiale plastice, portelan etc.

Pregatire: Se inlatura resturile de mortar dintre rosturi si securata bine marginile acestora. Marginile rosturilor se acopera cu banda adeziva. In rosturile adanci se introduce snur rotund de polietilena neabsorbant. Pentru asigurarea unei comportari elastice in timp, se recomanda ca aderenta chitului sa se faca numai pe cele doua laturi ale rostului, evitand aderenta si pe fundul rostului.

Aplicare: Se insurubeaza duza conica in capatul cartusului si se taie varful acesteia la o dimensiune corespunzatoare latimii rostului. Se pune cartusul in pistol, se introduce capatul duzei in rost si se preseaza astfel incat chitul sa umple rostul cat mai uniform si fara bule. Chituirea trebuie facuta astfel incat aderenta chitului la flancurile rostului sa fie sigura. Dupa umplere, suprafata rostului se prelucreaza/netezeste cu solutia de netezire Universal Glätter UG 1.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre etansantul special X-Bond MS-D80, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Murexin GmbH, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Izolatii bituminoase Murexin Etansanti si hidroizolatii Murexin Produse Murexin pentru consolidarea si protectia betonului Sape de egalizare si sape autonivelante Murexin
 
Produse Murexin
20 produse

Produse din gama Murexin: tehnica lipirii pardoselilor calde, tehnica placarilor ceramice, tehnica acoperirilor - rasini epoxidice, tehnica hidroizolatiilor, tehnica betoanelor si a sapelor, tehnica vopsitoriilor si a finisajelor, tehnica termoizolarii fatadelor.

20 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Etansanti si hidroizolatii Murexin
 
Etansanti si hidroizolatii Murexin

Folie fluida de etansare 1 KS, hidroizolatie acrilica monocomponenta, pentru etansarea fara rosturi, la interior, sub placaje ceramice (bai, dusuri). Folie de etansare DF 2K, hidroizolatie bicomponenta, fara rosturi, elastica in timp, pentru etansari de incinte umede, piscine, terase, sub placajul ceramic. Hidroizolatie Basic 2K cu intarire hidraulica, bicomponenta, fara continut de solventi, impermeabila la apa, cu elasticitate durabila pentru realizarea hidroizolatiilor continue, fara rosturi. Banda elastica de etansare DB 70 la imbinari intre perete si pardoseala si intre pereti. Hidroizolatie universala PU 500, izolatie universala poliuretanica - bicomponenta, fara solventi, aplicabila la rece.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Etansant special X-Bond MS-D80
Etansant special X-Bond MS-D80
Rezistent impotriva ciupercilor si a bacteriilor
Etansant special X-Bond MS-D80

Categorii

Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Izolatie
Izolatie
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...