Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria

Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria

Murexin Austria a inceput ofensiva in privinta serviciilor oferite

Producatorul austriac de materiale chimice de constructii a construit un Centru modern de pregatire tehnica, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro in Austria inferioara, in apropiere de Viena.

Noua luni a durat ridicarea constructiei pe doua nivele, cu consum redus de energie. Pe o suprafata de cca. 500 m² s-au construit spatii speciale pentru aplicatiile practice si pentru scolarizari, birouri, precum si spatii pentru cercetare si dezvoltare. „Pe langa conceptul de Service, care vizeaza o serie de scolarizari, s-a avut in vedere realizarea unor spatii destinate testarii produselor”, conform directorului general al Murexin GmbH, Bernhard Mucherl.

Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria
Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria

Service pentru clienti

Produsele sunt testate in diferite conditii pe suprafetele destinate acestui scop. Informatiile dobandite in cadrul testelor sunt incluse in sesiunile de training. „In trecut nu aveam posibilitatea sa raspundem numeroaselor solicitari pentru traininguri, venite din partea clientilor si nu puteam satisface nevoia de scolarizari interne din cauza spatiului insuficient. Un motiv in plus de satisfactie este acela ca avem toate conditiile pentru a sublinia competentele noastre tehnice si pentru a prezenta practic modul de aplicare a produselor intr-un cadru modern si functional” explica Bernhard Mucherl.

Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria
Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria

Produsele proprii utilizate in cadrul constructiei centrului de pregatire

Inca de la faza de proiectare, biroul de arhitectura Scheibenreif a prevazut in proiect utilizarea produselor Murexin. “In spatiile pentru aplicatiile practice si demonstratii s-a optat pentru realizarea unor pardoseli epoxidice. Aceasta solutie a fost aleasa datorita durabilitatii, rezistentei ridicate la solicitari, suprafetei rezultate fara rosturi si optiunilor multiple de finisare”, conform arhitectului Karl Scheibenreif. De asemenea au fost utilizate amorse, hidroizolatii sape autonivelante, adezivi pentru covoare de pardoseala, adezivi pentru gresie, chituri, etansanti si vopseluri pentru pereti din productia proprie Murexin. “Echipa de arhitecti a acordat o atentie deosebita designului fatadelor si in urma consultarilor cu beneficiarul, s-a optat pentru panouri cu grafica personalizata in zona de acces in cladire, iar la etaj s-a optat pentru placarea cu alucobond personalizat de asemenea cu grafica si cu sigla companiei”, conform arhitectului Karl Scheibenreif.

Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria
Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria

Aparitie perfecta

Pentru Murexin, unicul producator austriac de adezivi de parchet, instalarea unei pardoseli din parchet intr-unul din spatiile de scolarizare a fost o chestiune de onoare. Dusumeaua tip Landhaus din lemn de stejar a fost lipita cu Adezivul de parchet X-Bond MS-K 539. Totodata semnatura Murexin poate fi observata si in spatiile sanitare: placile de faianta in diferite nuante de gri au forma de fagure, tipica Murexin. Pentru instalarea placilor de faianta la pereti, cat si a gresiei portelanate de format 60×30 la pardoselile din holul central, s-a utilizat Adezivul hibrid HX 1. In spatiile de birouri de la etaj s-a optat pentru un covor Design (LVT) sub forma de placi cu aspect de piatra, instalarea s-a facut cu Adezivul pentru covoare Design D 495. In spatiul pentru aplicatiile tehnice s-a realizat o pardoseala industriala cu ajutorul unui sistem de rasini epoxidice cu chipsuri presarate.

Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria
Centrul de pregatire tehnica Murexin, Austria

Produse utilizate:

 • Amorsa pentru hidroizolatii AG 3 / Abdichtungsgrund AG 3
 • Hidroizolatie perimetrala 2K BF / Bauwerksabdichtung 2K BF
 • Grund special de aderenta DX 9 / Spezial Haftgrund DX 9
 • Sapa autonivelanta FZ 100 / Nivelliermasse FZ 100
 • Adeziv de parchet X-Bond MS-K 539 / Parkettklebstoff X-Bond MS-K 539
 • Adeziv pentru covoare Design D 495 / Designbelagsklebstoff D 495
 • Masa de spaclu Durapid XL 25 / Filz-Grobspachtel Durapid XL 25
 • Grund de profunzime VLF 10 / Tiefengrund VLF 10
 • Vopsea de interior Maximo AM 2700 / Innenfarbe Maximo AM 2700
 • Rasina epoxidica EP 70 BM / Epoxy BAsisharz EP 70 BM
 • Nisip de cuart QS 98 / Quarzsand QS 98
 • Aditiv tixotropic TE 2K / Tixotropiermittel TE 2K
 • Finisaj epoxidic EP 3 / Epoxy-Beschichtung EP 3
 • Rasina reactiva Express EC 60 / Express Coat EC 60
 • Lac epoxidic EP 100 TC / Epoxy Topcoat EP 100 TC
 • Adeziv epoxidic alb EKY 91 / Epoxyklebermörtel Weiss EKY 91
 • Hidroizolatie monocomponenta 1 KS / Flüssigfolie 1 KS
 • Hidroizolatie Profi rapida MAximo PSM 1K
 • Adeziv hibrid HX 1 / Hybridkleber HX 1
 • Etansant special X-Bond MS-D81 / Spezialdichtstoff X-Bond MS-D 81.

Prezentare succinta a proiectului:

 • Suprafata utila: 500 m², constructie pe doua nivele
 • Volum investitie: 1,5 milioane euro
 • Durata constructie: 9 luni
 • Consum redus de energie: performanta energetica 31 KWh/m²a
 • Acoperis: Membrana cu termoizolatie si pietris
 • Fatada: Sistem termoizolant de 30 cm cu tencuiala decorativa silicatica, resp. Fatada ventilata cu alucobond cu grafica personalizata la etaj
 • Plafoane camere interioare: plafoane suspendate cu racire / incalzire si izolare fonica
 • Ventilatie: aerisire si evacuare prin instalatia de climatizare amplasata in acoperisul terasa
 • Alimentare cu energie: conectata la cladirea principala, acoperirea varfurilor de consum prin sistemul de termoficare.
Produse mentionate in articol
Etansanti si hidroizolatii Murexin
 
Etansanti Murexin

Banda elastica de etansare DB 70 la imbinari intre perete si pardoseala si intre pereti. Hidroizolatie universala PU 500, izolatie universala poliuretanica - bicomponenta, fara solventi, aplicabila la rece.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Mortar rapid de reparatii Murexin RS 90 F Sapa autonivelanta rapida SL 52
 
Sape de egalizare si sape autonivelante Murexin
2 produse

Liant rapid pentru sape ER 70, hidraulic special cu ajutorul caruia, prin amestec cu agregat se poate obtine o sapa care in intervalul a 24 ore este intarita, astfel fiind posibila placarea cu placaje ceramice, iar in 7 zile sapa atinge o umiditate remanenta < 2%. Termobeton AL 55, liant special, pulverulent pentru realizarea straturilor termoizolante, portante de umplutura, in amestec cu perle de polistiren. Sapa autonivelanta Extrem NE 30, mortar uscat, cu rezistenta ridicata, fara contractii, pentru nivelarea sapelor sau betoanelor, la interior, grosime pana la 30 mm. Sapa autonivelanta rapida SL 52, cu intarire hidraulica, sub forma de pulbere, puternic aditivata, cu emisii reduse de praf, cu timp de uscare rapid, face posibila aplicarea parchetului sau a mochetei in timp record, consum redus. Masa de nivelare OS 50, de egalizare, pulverulenta, echilibrata, autonivelanta, cu intarire hidraulica. Masa de nivelare NB 10, masa de spaclu autonivelanta pe baza de ciment, aditivata, sub forma pulverulenta, cu emisii reduse.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Vopsea epoxidica Murexin AS 1500 Adaos metalic pentru covoare Murexin Design Rasina epoxidica Murexin EP 220 Acoperire poliaspartica Murexin Express EC 60
 
Rasini epoxidice Murexin pentru pardoseli industriale, spatii comerciale
5 produse

Vopsea epoxidica colorata EP 20 bicomponenta, fara solventi, 120 nuante RAL, cu rezistenta chimica si la uzura ridicata. Rasina epoxidica EP 70 BM bicomponenta fluida, incolora, cu destinatie universala: impregnare, strat amorsa, nivelare, mortare epoxidice, reparatii fisuri, strat bariera de vapori - umiditate remanenta pana la max. 5%. Vopsea epoxidica lucioasa AS 1500 bicomponenta, pe baza de apa, rezistenta la combustibili, uleiuri, grasimi, lesii si acizi diluati, solutii concentrate de saruri si chimicale. Amorsa Aqua Primer AP 2000 epoxidica, bicomponenta, fara solventi, rezistenta la carburanti, uleiuri, grasimi, acizi, baze in concentratie mica, saruri concentrate si alte chimicale. Finisaj epoxidic Aqua Pox AP 3000, emulsionata, bicomponenta, fara solventi, elastica. Finisaj epoxidic EP 3, rasina epoxidica bicomponenta, autonivelanta, colorata, fara solventi, rezistenta la substante chimice, abraziune si socuri, pentru interior, admisa in industria alimentara. Finisaj poliuretanic PU 300, material pe baza de rasina poliuretanica fluida, bicomponenta, fara solventi, autonivelanta, elastica in timp cu efect de amortizare a zgomotului de pasi, rezistenta chimic si la uzura. Acoperire epoxidica transparenta CC 200, rasina epoxidica bicomponenta, fara solventi, recomandata pentru umplerea porilor la covoarele din piatra naturala.

5 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Solutie de chituire elastica pentru rosturi parchet Murexin Aqua AV 5 Adeziv de contact Murexin KK 990 Grund special pentru aderenta Murexin DX 9
 
Adezivi Murexin pentru parchet
3 produse

Adeziv de parchet X-Bond MS-K511 monocomponent, elastic, fara apa si solventi, tip STP, efect fonoizolant, cu spectru larg de utilizare la interior si exterior. Adeziv pentru parchet PU 566 poliuretanic, biocomponent, pentru lipirea tuturor tipurilor de parchet - lamelar, stratificat, parchet-dusumea, pavele din lemn, parchet exotic, pe suprafete absorbante si neabsorbante. Adeziv de parchet PU 1K 505 poliuretanic, superior, monocomponent, fara continut de solventi. Recomandat la interior, pentru lipirea parchetului mozaic, lamelar, a parchetului stratificat, precum si a dusumelelor din lemn masiv. Este potrivit si pentru pardoselile incalzite. Adeziv pentru parchet LE 555 pe baza de rasini sintetice cu continut de solventi cu aderenta si intarire rapida, pentru toate tipurile uzuale de parchet, pe sape de ciment, ipsos. Adeziv special X-Bond MS-K88 de inalta performanta, elastic, monocomponent, realizat dupa ultimul stadiu de cercetare-dezvoltare a tehnologiei MS. Utilizare universala, ca hidroizolatie si adeziv, pe suporturi absorbante sau netede-neabsorbante, la interior si exterior. Grund Special X-Bond MS-A58 fara continut de apa si solventi, pe baza de silan, recomandat pentru blocarea umiditatii remanente de pana la 6% in cazul sapelor de ciment si al betonului.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Masa de spaclu Murexin
 
Masa de spaclu Murexin

Mase de spaclu driscuibile, cu ajutorul carora beneficiati de un plus de eficienta: dupa 60 - 70 minute suprafata spacluita se poate driscui si mai mult decat atat dupa cca. 16 ore in functie de grosimea stratului, suprafata se poate reactiva printr-o umezire usoara.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Unealta de mana mecanica
Unealta de mana mecanica
Chit
Chit
Grund, grund anticoroziune
Grund, grund anticoroziune
Strat de protectie pentru pardoseala, vopsea pentru beton
Strat de protectie pentru pardoseala, vopsea pentru beton
Vopsea de interior pentru perete
Vopsea de interior pentru perete
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...