Lipirea covoarelor din cauciuc este mult mai usoara si sigura cu adezivii Murexin

Lipirea covoarelor sintetice si din cauciuc sub forma de benzi sau placi cu dos neted, cu adezivul pentru cauciuc CR 5

Mentalitatea obisnuita a celor care utilizeaza adezivii pentru lipirea covoarelor este ca acestia sunt cvasi-invizibili. Cu toate acestea, in ultimul timp s-au stabilit cerinte de calitate si mediu foarte exigente pentru adezivi.
  1. Stabilitate - covoarele de cauciuc montate sunt supuse modificarilor dimensiunilor ca urmare a influentei temperaturii si umiditatii suportului.
  2. Calitate superioara - la montarea covoarelor de cauciuc, consumul de adeziv trebuie sa fie cat mai mic (cca 350-400 grame/m²), ceea ce impune ca adezivul sa fie de o calitate deosebita.
  3. Ecologic - este foarte important ca adezivul sa fie ecologic, sa nu degaje emisii in atmosfera, sa nu aiba miros, atat la montaj cat si dupa.
Adezivul pentru cauciuc CR 5 se bazeaza, ca de altfel si covoarele de cauciuc, pe cauciuc natural. CR este abrevierea de la Chloropren. Pe aceasta baza s-a dezvoltat un nou produs de polimerizare, similar cauciucului natural. Adezivul si covorul fiind pe aceeasi baza, lucreaza mult mai bine impreuna in ceea ce priveste comportarea la variatii dimensionale si rezistenta la lipire. Pana acum, cele mai bune rezultate se obtineau cu adezivul poliuretanic 2K PU 330 - fiind bicomponent, se lucreaza putin mai greu. Adezivul Murexin CR 5 este primul adeziv in dispersie care, din punct de vedere al rezistentei la variatii dimensionale si al
rezistentei la lipire, egaleaza si chiar depaseste adezivul poliuretanic; in acelasi timp, fiind monocomponent, este mai usor de pus in opera. Adezivii pentru covoare de cauciuc trebuie sa indeplineasca - din punct de vedere al rezistentei la variatii dimensionale si al rezistentei la lipire, cerintele din standardul DIN 16864. Valorile obtinute pentru CR5, se situeaza peste valorile standard. La lipire, se va tine seama si de cerintele producatorului de covoare.

Recomandare: Adeziv pentru cauciuc CR 5
Pentru lipirea covoarelor sintetice si din cauciuc sub forma de benzi sau placi cu dos neted, cu grosimea de pana la 3,2 mm precum si pentru covoare din poliolefina pe suporturi absorbante.
Adeziv special pe baza de rasini in dispersie, cu emisii foarte reduse, intarire rapida si rezistenta ridicata, pentru lipirea la interior a covoarelor din cauciuc sintetic - benzi sau placi cu grosimea de pana la 3mm - cu spatele plan/neted, precum si a celor din poliofina pe suporturi absorbante.
Adezivul pentru cauciuc CR 5, ca de altfel si o multitudine de alte produse Murexin, este supravegheat permanent de catre Institutul ÖFI.In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre adezivul pentru cauciuc CR 5 sau adezivul poliuretanic 2K PU 330, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Murexin AG, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Izolatii bituminoase Murexin Etansanti si hidroizolatii Murexin Produse Murexin pentru consolidarea si protectia betonului Sape de egalizare si sape autonivelante Murexin
 
Produse Murexin
20 produse

Produse din gama Murexin: tehnica lipirii pardoselilor calde, tehnica placarilor ceramice, tehnica acoperirilor - rasini epoxidice, tehnica hidroizolatiilor, tehnica betoanelor si a sapelor, tehnica vopsitoriilor si a finisajelor, tehnica termoizolarii fatadelor.

20 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adezivi pentru lipirea pardoselilor calde Murexin
 
Adezivi pentru lipirea pardoselilor calde Murexin

Adeziv special CR 5 pe baza de rasini in dispersie, cu emisii foarte reduse, intarire rapida si rezistenta ridicata, pentru lipirea la interior a covoarelor din cauciuc sintetic. Adeziv special pentru PVC si covoare textile LF 300, este un adeziv performant, pe baza de rasini in dispersie, fara solventi, cu aderenta ridicata pentru lipirea covoarelor PVC, a linoleumului, benzi sau placi, a placilor flexibile si a covoarelor textile cu dos din latex pe suporturi absorbante sau neabsorbante. De asemenea este recomandat pentru lipire PVC pe PVC.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Adeziv pentru PVC, mocheta, linoleum si cauciuc
Adeziv pentru PVC, mocheta, linoleum si cauciuc
Adeziv, chit de rosturi
Adeziv, chit de rosturi
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...