Performante comparative: Vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica Knauf Insulation

Performante comparative: Vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica Knauf Insulation

Izolare termica, fonica, protectie impotriva incendiilor si rezistenta la compresiune

Exista indelungi dezbateri despre meritele izolarii cu vata bazaltica comparativ cu izolarea cu vata minerala de sticla. In functie de aplicatie si cerintele specifice, atat vata minerala de sticla cat si cea bazaltica poate oferi avantaje unice. Ca producator, atat de vata minerala de sticla cat si de vata bazaltica, Knauf Insulation ofera consiliere impartiala cu scopul de a ajuta clientii pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile lor.

Aveti incredere in experienta si expertiza specialistilor companiei Knauf Insulation pentru a va ghida spre cele mai adecvate solutii.

Unde performatele termice sunt prima cerinta a materialului izolant, vata minerala de sticla ofera o gama mai variata:

  • Vata de sticla incepand cu 0.032 W/mK;
  • Vata bazaltica incepand cu 0.035 W/mK.

In plus, produsul din vata minerala de sticla comparat cu un produs similar din punct de vedere performanta termica, dar din vata minerala bazaltica, are o greutate redusa. Aceasta caracteristica a vatei de sticla creaza un avantaj in manipularea materialului, oferind o economie in greutate de 50% pentru aceleasi performante termice.

In aplicatiile unde este nevoie de izolare acustica, este o diferenta neglijabila intre vata minerala de sticla si cea bazaltica (pana la 65dB).

Functia de protectie la incendii este necesara pentru prevenirea distrugerii structurii cladirii in cazul incendiilor si in felul acesta de a permite persoanelor sa iasa in siguranta din cladire. Atat vata minerala de sticla cat si vata minerala bazaltica sunt materiale incombustibile, avand euroclasa de reactie la foc A1.

Cu toate acestea, datorita compozitiei si a punctului mai ridicat de topire a vatei bazaltice, aceasta este perfecta pentru temperaturi ridicate si aplicatii ce necesita rezistenta ridicata la foc, mentinandu-si de asemenea si caracteristicile de izolare termica (pana la 4 ore).

  • Vata minerala bazaltica lucreaza la temperaturi de pana la 850°C;
  • Vata minerala de sticla lucreaza la temperaturi de pana la 230°C.

Rezistenta la compresiune este ceruta in aplicatiile unde exista o incarcare punctuala mare (pardoseli, acoperisuri tip terasa, termosistem). In acest caz vata bazaltica are performante mai ridicate (KPa pana la 100KPa).

Concluzie: Alegerea unei din cele doua tipuri de vata minerala: de sticla sau bazaltica, depinde de aplicatia ce necesita izolare.

Cu sfaturile Knauf Insulation puteti fi siguri ca intotdeauna veti folosi cele mai potrivite materiale izolante!

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...