Avantaje si pasi montare pereti compartimentare umpluti cu vata minerala Knauf Insulation

O solutie simpla de separare a zonelor cu cerinte mari in ceea ce priveste proprietatile fizice si structurale

Peretii de compartimentare umpluti cu vata minerala sunt o solutie simpla de separare a zonelor cu cerinte mari in ceea ce priveste proprietatile fizice si structurale:
  • se obtin parametrii excelenti de izolatie fonica prin combinarea avantajoasa a structurilor usoare, duble, cu izolatie din fibra minerala de grosime mica de la Knauf Insulation;
  • se obtin valorile necesare si recomandate pentru parametrii de izolatie termica;
  • materialele de izolatie, bazate pe fibre minerale sunt incombustibile - clasificare la foc A1; cand sunt combinate cu sisteme de partitie, din gips carton, testate, partitiile pot ajunge la o rezistenta la foc de pana la EI 60 DPI;
  • reducerea semnificativa a greutatii structurii de compartimentare, in comparatie cu peretii solizi, care au parametri fizici si structurali comparabili;
  • montare simpla si uscata.
  Etapele de montare a vatei minerale intr-un sistem de pereti de compartimentare:
PAS 1: Verificarea montarii corecte a cadrului
PAS 2: Montarea gips cartonului pe cadrul pregatit
In general, procesul ar trebui inceput numai dupa finalizarea si uscarea proceselor umede (beton, tencuiala).
Pe durata aplicarii izolatiei din fibra minerala pe sistemele din gips carton, materialul si toate elementele constructiei trebuie protejate impotriva precipitatiilor exterioare si umezelii din mediul intern sau extern.

PAS 3: Masurarea unei sectiuni predeterminate de izolatie minerala, cu distanta standard de 600cm
PAS 4: Taierea unei sectiuni predeterminate de izolatie minerala pentru o distanta care nu este standard

PAS 5: Aplicarea izolatiei minerale pe cadrul pregatit, introducere cu usoara presiune
PAS 6: Montarea primelor placi de gips carton pe cadrul umplut cu vata
Daca grosimea izolatiei este mai mica de 80% din adancimea cavitatii, se recomanda fixarea izolatiei astfel incat aceasta sa nu alunece.
Daca o partitie separa zone cu diferite regimuri de incalzire sau zone incalzite de altele neincalzite, trebuie montata o bariera de vapori pe partea zonei mai calde. Din acest motiv, se recomanda sa se inceapa cu placarea dinspre zona neincalzita, pentru ca pe partea zonei incalzite sa se realizeze etansarea cu bariera de vapori.

PAS 7: Montarea urmatoarelor placi de gips carton:
PAS 8: Etapa finala consta in aplicarea chitului pe imbinarile placii si capetele suruburilor de legatura
Urmatoarele placi trebuie montate intercalat, astfel incat sa acopere imbinarile placii alaturate. Pentru imbinarea panourilor, se utilizeaza suruburi pentru constructii, cu prindere puternica, conform celor recomandate de fabricant.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre vata minerala Knauf Insulation, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Knauf Insulation Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Membrana impermeabila la exterior si permeabila din interior catre exterior Homeseal LDS 0.02 Membrana permeabila Homeseal LDS 0.02UV FixPlus Bariera de vapori la interior, cu strat de aluminiu pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 200 Bariera de vapori activa la interior, pentru eliminarea controlata a vaporilor de apa Homeseal LDS 5
 
Membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation
6 produse

Membrane de vapori la interior, pentru controlul vaporilor, membrane impermeabile la exterior, membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Folie izolatoare, bariera de vapori, strat de difuzie vapori
Folie izolatoare, bariera de vapori, strat de difuzie vapori
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...