proidea.ro catalog online de informatii produse

Centrale de cogenerare Hoval PowerBloc la Hotelul Panorama Royal


2018. decembrie 12.

Pana la 90% eficienta in functionarea la putere optima

Centrale de cogenerare Hoval PowerBloc la Hotelul Panorama Royal

Hotelul de wellness este o sursa de energie si de putere – la figurat si la propriu: instalatia combinata de caldura si echipamentul de cogenerare Hoval genereaza electricitate si acopera necesarul de caldura in mod autonom. Exigenta crescuta a dat rezultatele mult asteptate.

Incalzirea centralizata a orasului
Odata cu expansiunea hotelului spa Panorama din Bad Haring, Tirol in anul 2003, costurile cu energia electrica au crescut. In cele din urma, au amenintat ca vor exploda in perioadele de varf. Operatorii au decis sa abordeze problema ca pe un sistem. Drumul pe care il aveau in fata lor era unul lung. Au trecut doi ani de la prima idee la implementarea proiectului extraordinar. Expertii de la Hoval Austria i-au insotit de la inceput si au asistat atat clientul, cat si pe instalatorul Michael Fössinger de la Kufstein, pe parcursul procesului de planificare, luare a deciziilor, aprobare si instalare. Complexitatea intregului sistem i-a provocat in mod repetat pe toti cei implicati.

Centrale de cogenerare Hoval PowerBloc la Hotelul Panorama Royal

Christoph Trauner, inginerul hotelului, isi aminteste: "Proiectul a fost asociat cu un efort de coordonare extrem de ridicat. Interactiunea cu autoritatile a fost, de asemenea, exigenta, deoarece astfel de facilitati nu sunt des intalnite."

Operare silentioasa dovedita
Dar expertii Hoval au ramas implicati si au reusit sa depaseasca toate obstacolele impreuna cu clientul. Ei au putut, de asemenea, sa demonstreze autoritatilor ca operarea centralei de cogenerare Hoval PowerBloc va fi una deosebit de silentioasa. Si astfel nimic nu a stat in calea implementarii.

Productia de energie – sistem complet personalizat
Pentru a calcula cu exactitate necesarul real de energie, consumul de electricitate si gaz a fost masurat si analizat pe parcursul mai multor saptamani - in scopul determinarii dimensiunii adecvate a modulelor pentru Hoval PowerBloc. Tinta a fost de peste 7.000 de ore de functionare pe an. Controlul sistemului a fost conceput astfel incat sa tina seama atat de cerintele de energie electrica, cat si de caldura, ceea ce inseamna ca se produce exact cantitatea de energie necesara pentru consum.

Centrale de cogenerare Hoval PowerBloc la Hotelul Panorama Royal

Eficienta totala mai mare de 90%
Una dintre cele mai mari provocari in punerea in aplicare a fost de a nu perturba activitatile hoteliere aflate in desfasurare. Nu este o sarcina simpla, deoarece Hoval PowerBloc, cantarind mai mult de doua tone, a trebuit sa fie ridicat pe cladirea principala cu o macara datorita spatiului limitat disponibil. O alta provocare a fost coordonarea in timpul fazei de instalare, deoarece incalzirea existenta a trebuit sa fie integrata in sistemul global si toate componentele au fost potrivite optim unul cu celalalt.

In cele din urma, a venit si momentul mult asteptat: Departamentul de service Hoval a efectuat punerea in functiune a centralei termice si a celei in cogenerare, care este proiectata sa utilizeze gaz natural si biogaz. Volumul remarcabil de scazut al dispozitivului Hoval PowerBloc a surprins in special operatorii de plante de cogenerare - si sunt inca uimiti de cat de silentios este sistemul.

"De asemenea, din punct de vedere optic, este un dispozitiv elegant, cu un finisaj premium, integrat perfect alaturi de cazanele in condensatie din camera tehnica, pe care ne place sa o prezentam in cadrul turului locatiei pentru a-i impresiona pe oaspetii nostri.", spune Christoph Trauner.

Din punct de vedere tehnic, Hoval PowerBloc din Wellness Hotel Panorama Royal din Bad Häring impresioneaza cu o eficienta totala de peste 90%.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre centralele de cogenerare Hoval PowerBloc, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Centrale de cogenerare Hoval PowerBloc (12-530)

Unitatile de cogenerare utilizeaza ultima tehnologie pentru a produce energie electrica si termica disponibila pentru a fi utilizata imediat. Recomandarea este ca aceste echipamente sa fie amplasate cat mai aproape de consumatori. Rezultatul este o eficienta energetica bruta foarte ridicata de pana la 103%. Prin comparatie, centralele electrice conventionale, respectiv pe baza de gaz, obtin doar o eficienta energetica bruta de 30-50% si pierd o cantitate insemnata de energie sub forma de caldura reziduala. Aceasta caldura reziduala este utilizata in unitatile de cogenerare ca energie pentru incalzirea apei, de exemplu, sau ca si caldura de proces pentru procesele tehnologice. Energia electrica produsa este utilizata in aplicatiile proprii consumatorului sau transferata in reteaua nationala de energie in schimbul unei remuneratii. Fie ca utilizeaza o unitate de cogenerare pentru a furniza energie termica si electrica unei locuinte multifamiliale, pentru un ansamblu rezidential, pentru o cladire comerciala sau industriala, Hoval ofera solutii proiectate pentru o functionare exceptionala din punct de vedere al costurilor cu gazele naturale, biogazul sau gazul lichefiat - cu o putere electrica de 5 - 531 kW si o putere termica de 18 - 603 kW.

Firma
Sediu: RO-077190 Ilfov, Voluntari, sos. Pipera-Tunari nr 4 E-F, etaj 2, camera 1
Telefon: +40 21 410 3000
Fax: +40 21 410 3044
Mobil: +40 72 245 5969
E-mail:
Web: www.hoval.ro
Valeriu Timofan
director general  
   
   
   
   
Hoval Srl este reprezentanta grupului de firme Hoval, producator de echipamente de incalzire si ventilatie: cazane de apa calda cu focar presurizat, in gama de putere 50-6000kW; cazane murale de apa calda in condensatie, in gama de puteri 12-120kW; cazane de apa calda in condensatie, in gama de puteri 15-2300kW; sisteme de producere a apei calde menajere; sisteme solare; pompe de caldura; cazane industriale de apa calda si fierbinte in gama 3000-10.000kW; sisteme de climatizare- ventilatie pentru spatii industriale si comerciale (hale de productie, depozite, hangare, sali expozitie, piscine).
Denumiri marca: Hoval
Alte stiri in categoria de produse Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Alte stiri in categoria de produse Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  centrala  centrale  cogenerare  cogenerari  hoval  hotel  panorama  rozal  royal  powerbloc  power  bloc  hoval