proidea.ro catalog online de informatii produse

Centralele termice in condensare Elco R3409 la cladirea de birouri The Bridge, Bucuresti


2018. octombrie 31.

Performanta energetica si impact redus asupra mediului cu Elco R3409

Parte a unui concept de tip Business Park, Faza I a proiectului The Bridge presupune o suprafata de 36000 m². Cladirea de birouri de Clasa A beneficiaza de ultimele tehnologii in eficienta energetica, urmarind obtinerea certificarii de tip LEED Gold.

Initial prevazut cu o solutie de cazane conventionale, proiectul a suportat modificari in vederea implementarii unei variante de centrale in condensare din seria Elco R3400. Necesitand o putere instalata de 3,4 MWh, a fost prevazuta o cascada formata din doua centrale de tip R3409. Centrale vor aduce beneficii economice semnificative, datorate intervalului de modulare extins de la 420 kW - 3400 kW.

Acest lucru permite economii de energie si in acelasi timp protejeaza consumabilele si reduce efortul de intretinere.Beneficii:
 • Eficienta:
  • control precis, modulare infinita in itervalul 1:4
  • eficienta ridicata si costuri scazute la regimuri mari de temperatura
  • valori scazute ale emisiilor poluate (NOx < 60 mg/kWh).
 • Avantaje:
  • inalt grad de modulare 1:4, ajustare flexibila a parametrilor
  • unitate compacta centrala si arzator
  • necesitate de spatiu redus si greutate scazuta
  • arzator premix racit cu apa.
 • Siguranta:
  • integrare in sistemul de monitorizare si management al complexului
  • fiabilitate ridicata prin intermediul solutiei de cascada.
Punct de pornire
In vederea obtinerii unui punctaj cat mai mare necesar certificarii de tip LEED, beneficiarul a optat pentru inlocuirea centralelor conventionale cu centrale in condensare. Configuratia in cascada va fi controlata de un management propriu, urmand sa fie conectat si la BMS-ul cladirii, in scopul monitorizarii parametrilor centralei.

Sistemul utilizat
Doua centrale in condensare cu o putere de incalzire de circa 3,4 MWh. Centralele ofera performanta energetica ridicata, obtinandu-se in acelasi timp emisii poluante semnificativ reduse fata de solutia conventionala. Arzatorul preamestec din otel inox este foarte silentios, emisiile de gaze poluante in cazul acestuia fiind scazute, cu un grad de eficienta ridicat - 103%.


Date tehnice Elco R3409:
 • putere, incarcare maxima 80/60°C: 1683 kW
 • putere, incarcare minima: 450 kW
 • factor eficienta standard la 40/30°C 103%
 • latime totala: 1530 mm
 • inaltime totala: 1370 mm
 • lungime totala, inclusiv racorduri: 3265 mm
 • greutate: 1665 kg.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre centrale termice in condensare Elco R3409, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Elco Heating Solutions Romania, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Cazan pe gaz in condensare Elco R3400 si R3600

Cazanele R3400 precum si R3600 se caracterizeaza prin dimensiuni reduse si greutate mica reprezentand o solutie ideala pentru utilizarea in camerele tehnice de pe acoperis. Cu puterea termica in raport cu spatiul de nivelul 380 kW/m² si cu raportul dintre putere si greutate - 0,98 kW/kg, seria depaseste in mod categoric cazanele conventionale, unde se realizeaza o putere similara la o greutate de doua ori mai mare si la un randament mai mic in medie de 14 kW/m² (neluand in calcul spatiul necesar pentru arzator). Directionarea in jos a arzatorului pre-mix, racit cu apa, asigura un randament maxim de ardere. Emisiile de NOx la ambele serii de cazane se incadreaza in clasa 5, in schimb modelul R3600 cu emisii la nivelul de numai 11,5 mg/kWh depaseste in mod categoric cei mai buni indicatori de emisii de gaze BREEAM NOx.

Firma
Sediu: RO-010505 sector 1, Bucuresti, str.Polona nr.68-72, et.1, Polona Business Center
Telefon: +40 21 231 9510
Fax: +40 21 231 9475
E-mail:
Web: www.elco.com.ro
Daniel Buhazi
director de vanzari +40 21 231 9510
   
   
   
ELCO este o marca recunoscuta in Europa de peste 80 de ani. A fost fondata in 1928. Ca un pionier la nivel global in tehnologia de incalzire, solutiile de incalzire de la ELCO includ tehnologii inteligente ce aduc economie de energie, proiectate pentru a satisface cerintele individuale ale proiectelor. De la consultarea initiala la intretinerea permanenta, toate solutiile de incalzire sunt sustinute de servicii de intretinere si post vanzare excelente.
Denumiri marca: Elco
Alte stiri in categoria de produse Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Alte stiri in categoria de produse Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  elco  heating  solutions  romania  r3400  r3409  cazan  cazane  pardoseala  modular  modulare  cascada  gaz  gaze  condensare  eficient  eficiente  eficienta  energetic  energetica  aplicare  comercial  comerciale  cladire  cladiri  birou  birouri  the  bridge  bucuresti  romania