Studiu de caz - Tigla smaltuita Creaton, cu decupaj rotund, din colectia Noblesse

Studiu de caz - Tigla smaltuita Creaton, cu un decupaj rotund, din colectia Noblesse

Constructiile remarcabile folosesc tigle deosebite din punct de vedere estetic

Cand a venit vorba despre acoperisul casei sale, un lucru era sigur pentru client: ar trebui sa fie ceva extraordinar. 
Familia proprietarului a cautat un loc deosebit de linistit si idilic pentru a-si construi casa: la capatul unei strazi, un mic parau curge prin gradina, iar padurile si pajistile incep in spatele proprietatii.

Creaton
Studiu de caz - Tigla smaltuita Creaton, cu un decupaj rotund, din colectia Noblesse

Cladirea se remarca fata de cele din jur. In timp ce celelalte case din zona sunt acoperite cu tigla de culoare rosie, maro sau neagra, acest acoperis se remarca, iesind in evidenta.

Fiind diferita de tiglele obisnuite, culoarea acesteia aminteste de acoperisurile vechi de cupru, datorita nuantei verde-turcoaz deschis. 

Jgheaburile si cosul de fum au fost realizate dintr-un anumit tip de metal, pentru a se potrivi din punct de vedere estetic, cuprul modificandu-si culoarea in timp.

Solicitarea neobisnuita de culoare a reprezentat o provocare pentru montatori, o firma cu experienta, careia i s-a incredintat acoperisul: verde-turcoaz deschis este o culoare speciala pe care nu neaparat fiecare producator de tigla de acoperis o are in gama sa. 

Cand montatorii au gasit o varianta in culoarea dorita, a aparut urmatoarea problema: deoarece nu era un produs pe stoc si ar fi trebuit sa fie fabricat mai intai, data livrarii ar fi fost amanata prea mult.

Echipa Creaton a inteles nevoia clientului si a garantat livrarea pe termen scurt a unei tigle simple in culoarea dorita. Clientului i-a placut si culoarea si modelul, si astfel a fost aleasa o tigla smaltuita, cu un decupaj rotund, din colectia Noblesse culoarea „2 martie”. Au fost nevoie de aproximativ 410 metri patrati de astfel de tigla, astfel incat sa se incadreze pe suprafata acoperisului.

Glazura speciala din aceasta colectie exclusiva confera tiglelor un aspect lucios alaturi de culoarea deosebita. Suprafata asemanatoare sticlei, ofera, de asemenea, o protectie mai mare impotriva mizeriei.

Rezultatul atentiei la detalii
Forma aleasa a acoperisului ii confera casei un aspect interesant, deosebit. Atat pe suprafetele de acoperis, cat si pe margini, luminatoarele ofera lumina naturala in camera de zi.

Creaton
Studiu de caz - Tigla smaltuita Creaton, cu un decupaj rotund, din colectia Noblesse

In plus, au fost instalate doua lucarne - una pe fiecare parte a acoperisului. Pentru a crea o zona de acoperis uniforma, canelurile de la lucarne au necesitat o atentie speciala de la maestrul tamplar: 
„Pentru a asigura ca zonele sensibile sunt protejate impotriva ploii, am captusit canelurile cu tabla de cupru.”

Foaia de cupru - care se potriveste cu culoarea cladirii a fost utilizata in lucrarile diverselor montaje, cum ar fi canalele de ploaie, marginile si peretii exteriori ai lucarnelor si cosul de fum. 

Un concept unitar
La o privire de ansamblu asupra casei, tendinta generala de culoare isi pune amprenta: ramele ferestrelor si usa din fata sunt, de asemenea, realizate intr-o nuanta de culoare verde turcoaz.

Creaton
Studiu de caz - Tigla smaltuita Creaton, cu un decupaj rotund, din colectia Noblesse

Arhitectul, un prieten al familiei proprietarului, a fost responsabil pentru intregul proiect al constructiei casei. Mai lucrasera impreuna si la alte proiecte speciale. Prin urmare, firma lui a fost contractata nu numai pentru acoperis, ci si pentru intreaga constructie a acoperisului.

Produse mentionate in articol
Solzi Klassik
 
Solzi Klassik

Pentru cele mai multe tipuri de acoperis, forma simpla, discreta, dar in acelasi timp extraordinar de eleganta. Engobari de calitate, rupe monotonia acoperisurilor. Creaza impresia de cladire terminata armonios, dimensiuni de aproximativ 180 x 380 x 13 mm.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Jgheab si burlan
Jgheab si burlan
Tigla pentru acoperis
Tigla pentru acoperis
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...