ABB pune in functiune primele statii electrice digitale din Italia

Tehnologia bazata pe ABB Ability™ creste eficienta si permite aprovizionarea cu energie eoliana curataABB a pus in functiune doua statii electrice digitale situate in Tolve si Vaglio, parte a regiunii Basilicata din sudul Italiei. Statiile vor integra si transmite energia electrica generata de parcurile eoliene locale, locuintelor si intreprinderilor din regiune si vor contribui la atingerea obiectivului Italiei ca pana in anul 2030 sa atinga 28% din necesarul sau de energie prin intermediul surselor regenerabile.

Elementele cheie ale statiilor electrice digitale includ sistemele de automatizare si control realizate pe baza ABB Ability™, echipamentele de protectie inteligente, transformatoarele cu senzori, celulele digitale si sistemele avansate de comunicatii. De asemenea, ABB a semnat un contract de service pe 20 de ani pentru a veni in sprijinul operatiunilor noii statii electrice digitale din Vaglio. Aceasta solutie include monitorizarea online 24/7 prin intermediul centrelor de control de la distanta aflate la Genova, Sesto San Giovanni si Santa Palomba.

Statiile electrice digitale reprezinta elemente cheie in infrastructura retelei electrice care faciliteaza transportul si distributia eficienta si fiabila a energiei electrice. Ele controleaza si protejeaza fluxurile de energie, conecteaza centralele electrice la retea, asigura legatura dintre retelele de transport si distribuie si consumatorilor finali.

Componentele digitale cheie imbunatatesc controlul si fiabilitatea in timp ce optimizeaza costurile de operare. De asemenea, permit comunicatii interoperabile prin cabluri Ethernet in locul cablurilor de cupru si reduc cerintele de spatiu. Digitalizarea ofera, de asemenea, capabilitati de monitorizare la distanta si imbunatateste semnificativ vizibilitatea sistemelor instalate. Aceasta ajuta la colectarea de date importante care permit operatorilor din centrele de control sa primeasca informatii in timp real, pentru a optimiza operatiile si a preveni esecurile.

Energia eoliana generata in regiunea Basilicata din sudul Italiei furnizeaza mai mult de jumatate din cererea totala de energie regionala. Regiunea este bine cunoscuta pentru orasul sau preistoric Matera, care este una dintre cele mai vechi zone locuite ale lumii si a fost desemnat drept capitala europeana a culturii 2019.

"Aceste statii electrice digitale de pionierat vor contribui la furnizarea de energie eoliana curata pentru milioane de oameni intr-o regiune istorica deschisa catre viitor", a declarat Claudio Facchin, presedintele diviziei de Retele Electrice a ABB. "Aceste proiecte reprezinta un alt exemplu al modului in care digitalizarea joaca un rol cheie in modelarea sistemelor energetice si reafirma pozitia ABB ca si partener de alegere pentru a permite o retea electrica mai puternica, mai inteligenta si mai ecologica".

Statia electrica digitala din Vaglio a fost pusa in functiune pentru Lucania Wind Energy Srl, iar cea de la Opello Lucano a fost pusa in functiune pentru Tolve Wind Holding Srl, desfasurata in colaborare cu Compania italiana de Inginerie, Achizitii si Contractare (EPC), PLC Service Srl.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ABB, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Control inteligent pentru iluminat - Dali light Controller DLR/S 8.16.1M, Switchdim SD/S 8.16.1 Control inteligent al temperaturii - Fan Coil FCA/S 1.1M, Valve Drive VAA/S 12.230.2.1 Control inteligent pentru securitate - Security Terminal MT/S Control inteligent video - Telephone gateway TG/S 3.2
 
Control inteligent ABB pentru cladiri (KNX)
7 produse

ABB i-bus ® KNX este bazat pe o tehnologie simpla si dovedita KNX, care este primul standard deschis, din lume, pentru controlul tuturor tipurilor de cladiri inteligente: industriale, comerciale sau rezidentiale.

7 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Tablouri electrice industriale de automatizare Tablouri electrice ABB de apartament Tablouri echipate si aparataj destinate spitalelor ABB Tip QSO
 
Tablouri electrice ABB
3 produse

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Contactoare in linie ABB Convertoare de semnal analogic ABB gama CC Separatotare OT-OETL Contactoare ABB de protectie electrica
 
Controlere ABB
25 produse

Contactoare, relee, comutatoare de impulsuri, disjunctoare pentru motoare, convertoare de semnal.

25 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Contoare mono si trifazate ABB Tip Odin Descarcatoare ABB Tip 1 Multimetre ABB Temporizatoare electromecanice ABB Tip AT
 
Intrerupator, disjunctor, intrerupator diferential ABB
28 produse

Intrerupatoare automate miniaturale, intrerupatoare diferentiale, descarcatoare, butoane, lampi, comutatoare, relee, relee de scara, relee electronice, relee de timp, relee crepusculare, relee de monitorizare a tensiunii, dimmere, temporizatoare, aparate de masura, contoare mono si trifazice.

28 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Automatizare cladiri
Automatizare cladiri
Convertizor de frecventa, soft starter
Convertizor de frecventa, soft starter
Releu si comutator de impulsuri
Releu si comutator de impulsuri
Disjunctor pentru motoare, contactor, releu de protectie motor
Disjunctor pentru motoare, contactor, releu de protectie motor
Contactor
Contactor
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...