proidea.ro catalog online de informatii produse

ABB pune in functiune primele statii electrice digitale din Italia


2018. decembrie 05.

Tehnologia bazata pe ABB Ability™ creste eficienta si permite aprovizionarea cu energie eoliana curataABB a pus in functiune doua statii electrice digitale situate in Tolve si Vaglio, parte a regiunii Basilicata din sudul Italiei. Statiile vor integra si transmite energia electrica generata de parcurile eoliene locale, locuintelor si intreprinderilor din regiune si vor contribui la atingerea obiectivului Italiei ca pana in anul 2030 sa atinga 28% din necesarul sau de energie prin intermediul surselor regenerabile.

Elementele cheie ale statiilor electrice digitale includ sistemele de automatizare si control realizate pe baza ABB Ability™, echipamentele de protectie inteligente, transformatoarele cu senzori, celulele digitale si sistemele avansate de comunicatii. De asemenea, ABB a semnat un contract de service pe 20 de ani pentru a veni in sprijinul operatiunilor noii statii electrice digitale din Vaglio. Aceasta solutie include monitorizarea online 24/7 prin intermediul centrelor de control de la distanta aflate la Genova, Sesto San Giovanni si Santa Palomba.

Statiile electrice digitale reprezinta elemente cheie in infrastructura retelei electrice care faciliteaza transportul si distributia eficienta si fiabila a energiei electrice. Ele controleaza si protejeaza fluxurile de energie, conecteaza centralele electrice la retea, asigura legatura dintre retelele de transport si distribuie si consumatorilor finali.

Componentele digitale cheie imbunatatesc controlul si fiabilitatea in timp ce optimizeaza costurile de operare. De asemenea, permit comunicatii interoperabile prin cabluri Ethernet in locul cablurilor de cupru si reduc cerintele de spatiu. Digitalizarea ofera, de asemenea, capabilitati de monitorizare la distanta si imbunatateste semnificativ vizibilitatea sistemelor instalate. Aceasta ajuta la colectarea de date importante care permit operatorilor din centrele de control sa primeasca informatii in timp real, pentru a optimiza operatiile si a preveni esecurile.

Energia eoliana generata in regiunea Basilicata din sudul Italiei furnizeaza mai mult de jumatate din cererea totala de energie regionala. Regiunea este bine cunoscuta pentru orasul sau preistoric Matera, care este una dintre cele mai vechi zone locuite ale lumii si a fost desemnat drept capitala europeana a culturii 2019.

"Aceste statii electrice digitale de pionierat vor contribui la furnizarea de energie eoliana curata pentru milioane de oameni intr-o regiune istorica deschisa catre viitor", a declarat Claudio Facchin, presedintele diviziei de Retele Electrice a ABB. "Aceste proiecte reprezinta un alt exemplu al modului in care digitalizarea joaca un rol cheie in modelarea sistemelor energetice si reafirma pozitia ABB ca si partener de alegere pentru a permite o retea electrica mai puternica, mai inteligenta si mai ecologica".

Statia electrica digitala din Vaglio a fost pusa in functiune pentru Lucania Wind Energy Srl, iar cea de la Opello Lucano a fost pusa in functiune pentru Tolve Wind Holding Srl, desfasurata in colaborare cu Compania italiana de Inginerie, Achizitii si Contractare (EPC), PLC Service Srl.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ABB, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-020334 sector 2, Bucuresti, str.Gara Herastrau, nr.4D, Cladirea Green Court - C, et.8
Telefon: +40 37 215 8200
Telefon: +40 37 215 8257
Fax: +40 21 310 4383
E-mail:
Web: www.abb.com.ro
Nicoleta Deaconescu
   
   
   
   
   
ABB este prezent pe piata romaneasca de peste 80 ani - la inceput prin cele doua companii ASEA si BROWN BOVERI, iar din anul 1992 printr-o organizatie ABB locala.
ABB, una dintre companiile de top din lume in domeniul tehnologiei energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand in jur de 135000 angajati.
Denumiri marca: ABB, Busch-Jaeger
Cuvinte cheie:  abb  romania  italia  punere  functionare  functiune  statie  electrica  electrice  digitala  digitale